Import problems in Premiere Pro on PC

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

lelle

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Aug 29, 2013 2:06 pm

Import problems in Premiere Pro on PC

PostThu Aug 29, 2013 2:18 pm

Hello

We recently purchased 4 Black Magic Hyperdeck Studio to be able to do harddrive recording but when we try and import .mov files in Premiere Pro on a PC we get no sounds. We have all codecs installed (we Think) but no progress.

Does anybody have a clue? This is an urgent matter due to a live broadcast on friday

Thanks in advance

Lelle
lelle@nitroz.se
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 3526
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostThu Aug 29, 2013 2:35 pm

What version of Prem Pro and what version of Quicktime do you have installed?
DVC Built Clevo P771ZM Laptop, 4790K CPU, Geforce GTX 970M 6GB GPU, 256GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x 2TB 5400RPM Video drives, external Blu-ray Optical

http://www.dvc.uk.com/
Offline

lelle

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Aug 29, 2013 2:06 pm

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostThu Aug 29, 2013 2:51 pm

Premiere Pro 4.0 and Quicktime Pro 7
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 3526
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostThu Aug 29, 2013 3:19 pm

Premiere Pro CS4 probably doesn't support those files
DVC Built Clevo P771ZM Laptop, 4790K CPU, Geforce GTX 970M 6GB GPU, 256GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x 2TB 5400RPM Video drives, external Blu-ray Optical

http://www.dvc.uk.com/
Offline

lelle

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Aug 29, 2013 2:06 pm

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostThu Aug 29, 2013 4:34 pm

You dont think so?

What about Premiere Pro 5.5 ? However I get another error saying that the file is damaged or not supported. Can it be a codec problem? What codec do I need if that is the case ?
Offline
User avatar

Liam Kennedy

  • Posts: 2110
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:52 am
  • Location: Pasadena, CA

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostThu Aug 29, 2013 5:16 pm

What codec is your Hyperdeck configured to record in? DNxHD or Prores? If it is DNxHD you need to install the free AVID codec. If it is prores - then you should be able to play it using quicktime.

If you want to test something other than Premier Pro to try to view the video and check things out - install a trial version of Sony Vegas Pro.
ATEM 1/ME, TVS, Hyperdeck Studio, Fujitsu Lifebook NH751 USB3
Offline

lelle

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Aug 29, 2013 2:06 pm

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostThu Aug 29, 2013 11:35 pm

DO you mean the free AVID AVI Codec? If yes, there was no difference. The movie plays in Quicktime but it lose sound when I import... I will try in Sony Vegas too. Thanks
Offline
User avatar

Liam Kennedy

  • Posts: 2110
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:52 am
  • Location: Pasadena, CA

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostThu Aug 29, 2013 11:52 pm

No- I mean the AVID DNxHD Quicktime codecs - the Hyperdeck will record DNxHD to a MOV container if configured to do so.
Downloadable from here->
http://avid.force.com/pkb/articles/en_U ... d/en423319

I asked several other questions too.

e.g. Please confirm if your Hyperdeck is configured for DNxHD or Prores (or the default of Uncompressed - which I doubt you are using).
ATEM 1/ME, TVS, Hyperdeck Studio, Fujitsu Lifebook NH751 USB3
Offline

lelle

  • Posts: 5
  • Joined: Thu Aug 29, 2013 2:06 pm

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostFri Aug 30, 2013 12:37 am

We have tried both but mostly Prores

Thanks for the link. I will try

Tommy
Offline
User avatar

Liam Kennedy

  • Posts: 2110
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:52 am
  • Location: Pasadena, CA

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostFri Aug 30, 2013 12:56 am

OK. Well try Prores in Sony Vegas. That works great for me.
ATEM 1/ME, TVS, Hyperdeck Studio, Fujitsu Lifebook NH751 USB3
Offline

Miraeg

  • Posts: 4
  • Joined: Mon Oct 14, 2013 6:33 pm

Re: Import problems in Premiere Pro on PC

PostMon Oct 14, 2013 11:58 pm

Liam Kennedy wrote:No- I mean the AVID DNxHD Quicktime codecs - the Hyperdeck will record DNxHD to a MOV container if configured to do so.
Downloadable from here->

I asked several other questions too.

e.g. Please confirm if your Hyperdeck is configured for DNxHD or Prores (or the default of Uncompressed - which I doubt you are using).

thanks for the link
شركة تنظيف
شركة نقل اثاث
شركة نقل عفش بالرياض
vana

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests