Playback always seems to be yuv422 for SDI 4K

Ask software engineering and SDK questions for developers working on Mac OS X, Windows or Linux.
  • Author
  • Message
Offline

Sunrise Wang

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Sep 30, 2016 1:52 pm

Playback always seems to be yuv422 for SDI 4K

PostThu Oct 12, 2017 2:52 pm

Hi,

Apologies if this has already been asked before, I tried searching and couldn't find anything.

When playing back from the DeckLink SDI 4K, the output always appears to be yuv422, even though I've set the playback to something like rgbx10 (including performing the relevant conversions). I found this out when I was feeding the output of the card directly back into the input, the auto input detection was always picking up the signal as yuv 422, and playing it back correctly.

Is there an automatic conversion that happens somewhere? and is this a card specific thing? If so, is there a way to configure this somewhere so that this conversion doesn't occur?

Thanks in advance for your help
Offline

Cameron Nichols

Blackmagic Design

  • Posts: 18
  • Joined: Mon Sep 04, 2017 4:05 am

Re: Playback always seems to be yuv422 for SDI 4K

PostThu Oct 19, 2017 7:17 am

Hi Sunrise,

Can you detail the output display mode you are using? Be aware that only YUV modes are supported outputs in NTSC/PAL/2160p/4K video formats. You can check either by running DeviceList sample application or via DoesSupportVideoMode method[1].

Kind Regards
Cameron Nichols

References
[1] DeckLink SDK manual - 2.5.3.1 IDeckLinkOutput::DoesSupportVideoMode method

Return to Software Developers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests