BMD arduino shield not always receiving data

Ask software engineering and SDK questions for developers working on Mac OS X, Windows or Linux.
  • Author
  • Message
Offline

Sam Cole

  • Posts: 22
  • Joined: Tue Dec 22, 2015 10:13 pm

BMD arduino shield not always receiving data

PostMon Nov 20, 2017 11:14 pm

I was having a play with the SDI shield while learning programming.
I wrote a little app to read the incoming SDI data but there seems to be large chunks that go missing.

There are cyclic blocks about every 4 seconds and then I change settings on the software control panel some don't always get sent eg camera gain.

Is this a known issue? sam :>?
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 1592
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: BMD arduino shield not always receiving data

PostTue Nov 21, 2017 12:55 pm

Yes this is a known problem.

But as the protocol will update all parameters once every few seconds it will update inventually..

That is why i use my own chipset for decoding SDI data. And did this decoding a half year before bmd came with the shield. ;) Using a databuffer get's me every command that comes by SDI.

I heared that BMD had a fix for this but they still did not put this update open for download. Several companies use already the new firmware for this board for a few months now.. So i don't know were the wait is for.. I guess they will update the FW and software library somewere in the next half year to accomedate the new features in the protocol like PTZ data.
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, Production Studio 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio, SONY FS7 4K, JVC HM700 Full HD Camera

Return to Software Developers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests