Ultrastudio SDI not recognized by vmix

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

Caine Dreiling

  • Posts: 2
  • Joined: Thu Oct 12, 2017 3:12 pm

Ultrastudio SDI not recognized by vmix

PostThu Oct 12, 2017 3:20 pm

Hi All.

I'm running win10 and using vMIx.
I also have a DeckLink 4K Extreme

The Ultrastudio SDI is the small usb3 model that has REF IN, SDI IN, SDI OUT, HDMI OUT, REMOTE.

Nothing recognizes it...what gives?

Thanks.
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 1357
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Ultrastudio SDI not recognized by vmix

PostThu Oct 12, 2017 7:28 pm

Does it even show up installed in your hardware panel??

Does Media Express see the Ultrastudio?

I guess you don't have the official supported USB 3 chipset onboard (NEC / Renesas uPD720700 )
So working of the USB 3 products are not guarantied!!

There are people that get it to work but every computer and setup takes it's own fiddeling to get it working.

- Make sure that Power saving is off in the bios
- you run the latest USB drivers (or not.. :roll: ) (All depends on the USB chipset )
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, Production Studio 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio, SONY FS7 4K, JVC HM700 Full HD Camera
Offline

Caine Dreiling

  • Posts: 2
  • Joined: Thu Oct 12, 2017 3:12 pm

Re: Ultrastudio SDI not recognized by vmix

PostFri Oct 13, 2017 3:06 pm

Thanks for the suggestions.

As an aside,
It seems as though the Decklink can only be used with 1 input at a time.
For example, if I had 2 sdi cameras, an hdmi input, and composite video all going in to the decklink, vMix can only see 1 of those.

Is that correct?
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 1357
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Ultrastudio SDI not recognized by vmix

PostFri Oct 13, 2017 4:51 pm

Depending on the model you have.. But yes most of the decklink cards and all Intensity products only support 1 input at a time.

The Decklink Duo and Decklink Quad are the only cards (to my memory) that support more then 1 source at 1 time.
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, Production Studio 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio, SONY FS7 4K, JVC HM700 Full HD Camera
Offline

Tony Rivera

Blackmagic Design

  • Posts: 2962
  • Joined: Mon Aug 12, 2013 4:52 pm

Re: Ultrastudio SDI not recognized by vmix

PostFri Oct 13, 2017 8:45 pm

Xtreemtec wrote:The Decklink Duo and Decklink Quad are the only cards (to my memory) that support more then 1 source at 1 time.

This is correct information.
Support: http://www.blackmagicdesign.com/support
Info: http://www.blackmagicdesign.com/company

Follow us on Instagram:
@blackmagicnewsofficial

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests