Frame dropping since Desktop Video 10.9.10

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

Patric Favreau

  • Posts: 34
  • Joined: Mon Jun 09, 2014 11:57 pm
  • Location: Laval (Quebec) Canada

Frame dropping since Desktop Video 10.9.10

PostThu Apr 26, 2018 8:40 pm

I have two Mac on High Sierra, one with a Teranex 2D, the other with a Ultrastudio Express, external thunderbolt hard drive on both.

I tried DV 10.9.10, 10.9.11 and 10.9.12, and always the same problem, Video Express is dropping frames while capturing after 20-40 secondes in ProRes 422 1080i60 or in any HD format, external or internal drive.

SD works fine or I can go HD ProRes Proxy and it works. I do not have that problem with DV 10.9.7 ! Drives are passing speed test for ProRes 422 HQ 1080i60. Any idea ?
Offline
User avatar

Patric Favreau

  • Posts: 34
  • Joined: Mon Jun 09, 2014 11:57 pm
  • Location: Laval (Quebec) Canada

Re: Frame dropping since Desktop Video 10.9.10

PostThu Sep 20, 2018 8:29 pm

I'm still having the same issue with Blackmagic Desktop Video 10.11.2, Media Express is dropping frame if I try to capture in hd, even 720p for example. Back to 10.9.7....

If anyone can help with this problem. Thanks.
Offline
User avatar

Eric-Jan

  • Posts: 158
  • Joined: Tue Jul 24, 2018 11:58 pm
  • Location: The Netherlands, Haarlem
  • Real Name: Eric-Jan van den Bogaard

Re: Frame dropping since Desktop Video 10.9.10

PostSat Sep 22, 2018 8:50 am

You used the BMD un install util to remove the old Desktop Video Setup util. ?
Otherwise you might contact BMD by email for this odd problem, they give exellent service i experienced.
equipment/software used:
UltraStudio Mini Recorder, Intensity Shuttle (Thunderbolt), ADVC-100 (DV/iLink/Firewire), Davinci Resolve 15 free version, Media Express, MacX Video Converter Pro

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests