Problem with CCTV camera and Intensity Shuttle

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

nanisia

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Nov 27, 2019 4:11 pm
  • Real Name: Nina Fukuoka

Problem with CCTV camera and Intensity Shuttle

PostWed Nov 27, 2019 4:54 pm

Hi everyone,

I have a problem getting an image from a CCTV pinhole camera connected to my Intensity Shuttle.
I hope I am not repeating this topic and some of you can help me with this.

I got my IS for a multimedia piece I was working on 2 years ago and mainly used it with digital cameras and camcorders – it worked very well. For this new project I am working on now I've been looking for analog mini spy cameras (wireless connections during performance are very risky and complicated to set up, so I try to avoid that). It needs to be small to fit between strings inside a harpsichord.

I got this cheap CCTV camera on amazon: Vanxse Cctv Hd Mini Spy Pinhole Security Camera 1000tvl Hidden Mini Cctv Surveillance Camera(VS-TN007)
It says the output of the camera is 1.0Vp-p.75. BNC Connector – I don't really understand if the numbers refer to the resolution?

I connected it to my Intensity Shuttle for Thunderbolt and I get this image in Media Express.
Screen Shot 2019-11-27 at 11.25.24.png
Screen Shot 2019-11-27 at 11.25.24.png (253.77 KiB) Viewed 517 times


The blue screen appears only with the 3 NTSC Output settings in Desktop Video Setup, otherwise it's black. I made sure the output settings match the project settings in Media Express.
I shut down and restarted my computer just in case, reconnected all the cables. As you can see the microphone gets a signal. The camera has an external power adapter – when it's disconnected, the blue screen remains.

So my question is, do you think the camera is broken? Or is my Intensity Shuttle unable to output the camera signal? What other type of issue could it be?
Unfortunately I do not have another analog camera, nor do I have a TV to check the camera itself.

If you have any suggestions as to what other, similar type of mini camera would work, please let me know.

Thanks in advance :)
Last edited by nanisia on Thu Nov 28, 2019 2:45 am, edited 1 time in total.
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 3960
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Problem with CCTV camera and Intensity Shuttle

PostWed Nov 27, 2019 7:21 pm

Well looking at the specs of the camera. It is a NTSC cam. So yes blue image when ntsc setting would be signal coming from the camera.

Does it go black when you disconnect the camera?? If so. I guess your cam is defective. But you might test it on your tv.
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV Trailer, ATEM TVS HD, 4M/E Broadcast Studio 4K, Constelation 8K, Hyperdeck Studio 12G, Ursa Broadcast 4K, 4K fiber converters with Sony Control
Offline

nanisia

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Nov 27, 2019 4:11 pm
  • Real Name: Nina Fukuoka

Re: Problem with CCTV camera and Intensity Shuttle

PostWed Dec 04, 2019 12:21 am

Xtreemtec wrote:Well looking at the specs of the camera. It is a NTSC cam. So yes blue image when ntsc setting would be signal coming from the camera.

Does it go black when you disconnect the camera?? If so. I guess your cam is defective. But you might test it on your tv.


Hi Daniel,
Thanks for your reply! The blue screen is still there when I disconnect the camera.
I tried another analog camera with my intensity shuttle and it does not connect either, this time the screen is just black...
I'm wondering if there is anybody on the forum who has previously connected this kind of a camera to intensity shuttle? :?:

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests