Hyperdeck Shuttle & Quicktime Files

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

Andrew Stewart

  • Posts: 3
  • Joined: Mon Oct 15, 2012 9:38 am

Hyperdeck Shuttle & Quicktime Files

PostMon Oct 15, 2012 9:59 am

Contemplating using a Shuttle to bring onlined programmes to a broadcaster rather than hire the uber-expensive Sony HDCAM SR deck and want to know if I create an uncompressed QT file of my entire sequence and drop it onto the SSD drive as a file will the Hyperdeck Shuttle play it back successfully, and will it retain the sequences timecode?
Offline
User avatar

Baz

  • Posts: 553
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:06 am
  • Location: Sydney, Australia

Re: Hyperdeck Shuttle & Quicktime Files

PostWed Oct 17, 2012 10:46 pm

Subfish wrote:.... if I create an uncompressed QT file of my entire sequence and drop it onto the SSD drive as a file will the Hyperdeck Shuttle play it back successfully, and will it retain the sequences timecode?


I do that all the time with my Hyperdeck Studio but as for timecode..... I will get back to you on that.

Baz

MISC
U/S Express, SmartviewDuo, SmartScopeDuo, Teranex 2D, Web Pres, 5/7 Vid Assists
VIDEOHUB
Smart 12x12
12x24
72x144
HYPERDECK
Studio, Shuttle, Studio Mini
ATEM
2me4K, 2me, TVS, TVS HD, CamConvs, StudioConvs, Studio Cams, Micro Studio Cam
Offline
User avatar

Baz

  • Posts: 553
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:06 am
  • Location: Sydney, Australia

Re: Hyperdeck Shuttle & Quicktime Files

PostThu Oct 18, 2012 6:24 am

Ok here is the answer to your timecode query...

I just did a quick test on a file I created in FCP and exported to uncompressed.

It played fine on the Hyperdeck Studio with timecode starting at 00:00:00:00.

So I opened the file on the SSD in FCP and went to 'tools' -> 'timecode' and changed the 'source timecode' to start at 00:01:30:00 and then put it back in the Hyperdeck Studio.

It played with the new timecode so that is a way of setting a clip timecode.

I am assuming the 'Shuttle' works similar to the 'Studio'.

Baz

MISC
U/S Express, SmartviewDuo, SmartScopeDuo, Teranex 2D, Web Pres, 5/7 Vid Assists
VIDEOHUB
Smart 12x12
12x24
72x144
HYPERDECK
Studio, Shuttle, Studio Mini
ATEM
2me4K, 2me, TVS, TVS HD, CamConvs, StudioConvs, Studio Cams, Micro Studio Cam
Offline

Andrew Stewart

  • Posts: 3
  • Joined: Mon Oct 15, 2012 9:38 am

Re: Hyperdeck Shuttle & Quicktime Files

PostSun Oct 21, 2012 8:06 pm

Thanks Baz, I'll give that a try and let you know how I get on.
Offline

bberdan

  • Posts: 3
  • Joined: Fri Dec 07, 2012 9:01 pm

Re: Hyperdeck Shuttle & Quicktime Files

PostFri Dec 07, 2012 9:04 pm

Any success playing a quicktime copied onto your Hyperdeck?
I've had no luck. I'm also trying to find a way to playback 5.1 audio from unit.
This would be so great for screening purposes.

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests