DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

Michael Jörg

  • Posts: 55
  • Joined: Mon Sep 24, 2012 4:00 pm
  • Location: Germany

DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 11:39 am

Hi everybody,

I have to capture HD Cam tapes this weekend using a
HDW-D2000 as player and a new
DeckLink SDI in my MacPro.

The deck is playing back on a monitor. So the signal is there.
I connected the SDI in on the SDI out and the Deck control on the RS422C of the deck.
But I do not get any signal in my mac!
Remote-control is not working either..
Tried with Media Express and FCP.

I really have no clue what could be wrong?
Please help!
Michael Jörg
http://www.michaeljoerg.de
Offline
User avatar

Roman Pytkin Pekarek

  • Posts: 1077
  • Joined: Tue Oct 30, 2012 1:11 pm

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 12:31 pm

On deck u must turn on remote button for controlling.. In software u must set same capture properties, as is on tape..
http://www.media-planet.sk
http://www.stonepp.tv
http://tally.pytkin.sk
Offline

Michael Jörg

  • Posts: 55
  • Joined: Mon Sep 24, 2012 4:00 pm
  • Location: Germany

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 1:07 pm

Pytkin wrote:remote button for controlling..

You mean upper left side "Remote" and under it "1(9p)"? That´s on!
There is an LED for RS-422C which is not burning and I do not get it burning in any way...
Last edited by Michael Jörg on Sat Jan 05, 2013 1:19 pm, edited 1 time in total.
Michael Jörg
http://www.michaeljoerg.de
Offline

Michael Jörg

  • Posts: 55
  • Joined: Mon Sep 24, 2012 4:00 pm
  • Location: Germany

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 1:14 pm

I got picture! Missed on setting ;)

But there is no sound via SDI. On the deck the sound display is blinking... do I have to activate something?

Also still no remote...
Michael Jörg
http://www.michaeljoerg.de
Offline
User avatar

Roman Pytkin Pekarek

  • Posts: 1077
  • Joined: Tue Oct 30, 2012 1:11 pm

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 1:19 pm

Remote cable put to remote 9p connector.. Audio is comming from sdi everytime.. U need setup it in deckilnk preferences panel.. Set there sdi video&audio
http://www.media-planet.sk
http://www.stonepp.tv
http://tally.pytkin.sk
Offline

Michael Jörg

  • Posts: 55
  • Joined: Mon Sep 24, 2012 4:00 pm
  • Location: Germany

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 1:26 pm

Pytkin wrote:Remote cable put to remote 9p connector..


Ok. So I got the wrong cable?
The one here is female and fits only to the male RS232 Input on the machine not to the female remote input...
Can I get a standart 9pin cable from any store for that?

Pytkin wrote:Audio is comming from sdi everytime.. U need setup it in deckilnk preferences panel.. Set there sdi video&audio

That is set correctly. So the blinking on the machine means there is no sound on tape?
That would be strange...

Thanks al lot for your help so far!
Michael Jörg
http://www.michaeljoerg.de
Offline
User avatar

Roman Pytkin Pekarek

  • Posts: 1077
  • Joined: Tue Oct 30, 2012 1:11 pm

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 1:38 pm

Do not put rs422 to rs232 .. There are different voltages ! U can damage rs232 port.. U need gender changer ..
On hdcam u can display audio metter.. U see on it any audio activity..
http://www.media-planet.sk
http://www.stonepp.tv
http://tally.pytkin.sk
Offline

Michael Jörg

  • Posts: 55
  • Joined: Mon Sep 24, 2012 4:00 pm
  • Location: Germany

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 1:51 pm

Ups... all right, hope nothing damaged so far.
So I go for an adapter.

As there are blinking audiometers and no amplitude, there is probably no sound on tape right?

Thanks a lot!
Michael Jörg
http://www.michaeljoerg.de
Offline
User avatar

Roman Pytkin Pekarek

  • Posts: 1077
  • Joined: Tue Oct 30, 2012 1:11 pm

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 1:53 pm

Yes.. It looks like no audio was recorded..

Btw: u not need remote control for capture.. U can capture on the fly..
http://www.media-planet.sk
http://www.stonepp.tv
http://tally.pytkin.sk
Offline

Michael Jörg

  • Posts: 55
  • Joined: Mon Sep 24, 2012 4:00 pm
  • Location: Germany

Re: DeckLink SDI no signal no remote :( Help :(

PostSat Jan 05, 2013 2:09 pm

Your right, that´s what I just started to do.
Thanks for saving my day :)
Have I nice weekend!
Michael Jörg
http://www.michaeljoerg.de

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests