No Device Detected

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 6:09 pm

Enthusiastic but... I installed the Mini Recorder PCIe card as well as the software from the SD card (Nov 2016) and restarted the computer, but when I open Black Magic Media Express it says "No Device Detected." I tried connecting my Sony Alpha 7 via HDMI and began recording on the camera, and still No Device Detected in Media Express. Disk Speed Test works and my PCIe Graphics Card works. I don't see any link to upload new drivers, or any similar topic in this Forum. Thanks for any help.
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 5510
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 8:07 pm

System specs? (motherboard, etc. )
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, G-Sync UHD screen, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB Video drives.
Building Bespoke Video Editing systems for over 16 years
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 8:23 pm

Thanks . Asrock H110M-HDV, Intel i5 6600, DDR4 8gb, GForce GX 750Ti, WIN 7 Ultimate 64bit.
Offline

Jack Fairley

  • Posts: 186
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm

Re: No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 8:25 pm

In device manager, are there any Decklink devices listed? Any unknown devices?
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 8:44 pm

Yes, the Decklink device is listed but with an exclamation point. When I click on it, it says: "Impossible to find the digital signature of the driver" even though the driver has been updated.
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 5510
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 9:35 pm

Make sure your Windows is up to date and that you have the SHA-2 update installed. All modern drivers have to be SHA-2 compliant so if you don't have the update installed then the driver won't load

https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... x?id=50491
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, G-Sync UHD screen, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB Video drives.
Building Bespoke Video Editing systems for over 16 years
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 9:52 pm

Ok, WIN update installed, computer restarted, driver updated, but still "No digital signature."
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 5510
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 9:53 pm

try updating to 10.8.4
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, G-Sync UHD screen, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB Video drives.
Building Bespoke Video Editing systems for over 16 years
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostTue Feb 21, 2017 10:10 pm

Thanks. Updated to 10.8.4, restarted computer, but still "No Desktop Video Device Detected."
Offline

Jack Fairley

  • Posts: 186
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm

Re: No Device Detected

PostWed Feb 22, 2017 5:02 pm

I would try uninstalling, rebooting, reinstalling, rebooting, and then check again. You could also try disabling driver signature verification from the advanced boot menu just to see if the card is working otherwise.
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostWed Feb 22, 2017 7:27 pm

Thanks. I uninstalled, rebooted, reinstalled 10.8.4, and rebooted again but there's still the exclamation mark on Decklink in the hardware list. There is no command to disable driver signature verification in the advanced boot menu of my UEFI, but I followed the instructions at http://en.miui.com/thread-237673-1-1.html to type in some code at Admin Command Prompt. Then I rebooted and but there's still the exclamation mark on Decklink in the hardware list.
Offline

Ian Morrish

  • Posts: 112
  • Joined: Sun Jan 18, 2015 9:24 pm
  • Location: New Zealand

Re: No Device Detected

PostThu Feb 23, 2017 5:14 am

Sometimes swapping the card to a different PCI slot has helped me get the card detected (I run 3 different cards). Usually see an icon in the task bar with green scrolling line across it indicating that the driver/firmware is updating after changing slots.
Regards,
Ian Morrish
Video Integrated Scripting Environment
(Windows PowerShell with ATEM driver + more)
https://ianmorrish.wordpress.com
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 5510
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: No Device Detected

PostThu Feb 23, 2017 6:32 am

Not sure if this affects Win 7, but you could check in the BIOS and turn off secure boot
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, G-Sync UHD screen, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB Video drives.
Building Bespoke Video Editing systems for over 16 years
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostThu Feb 23, 2017 4:43 pm

Thanks for all the great suggestions. I don't have another PCI slot (I would have to lose my graphics card), and in my BIOS "Secure boot" is already disabled.

I found out that only some motherboards are compatible with the Decklink Mini Recorder, and my motherboard isn't one of them. I would be willing to get a new motherboard (I was planning to buy a BMD camera eventually), but since BlackMagic hasn't even replied to my email request for support I'm tempted to send the Decklink back to Amazon for a refund and move on to a different manufacturer.

The promotional literature for this product says it's compatible with WIN 7 and other operating systems, but doesn't say only some motherboards are compatable. Only after you buy it do you find that out.
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 5510
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: No Device Detected

PostThu Feb 23, 2017 5:27 pm

What motherboard do you have?
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, G-Sync UHD screen, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB Video drives.
Building Bespoke Video Editing systems for over 16 years
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostThu Feb 23, 2017 5:37 pm

Asrock H110M-HDV, Intel i5 6600, DDR4 8gb, GForce GX 750Ti, WIN 7 Ultimate 64bit.
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 5510
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: No Device Detected

PostThu Feb 23, 2017 6:15 pm

What BIOS are you on?
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, G-Sync UHD screen, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB Video drives.
Building Bespoke Video Editing systems for over 16 years
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostThu Feb 23, 2017 8:48 pm

UEFI Version: H110M P7.10
Offline

Dennis Lassen

  • Posts: 17
  • Joined: Tue Jan 31, 2017 7:17 am

Re: No Device Detected

PostThu Mar 09, 2017 4:36 am

I had the same issue with the Mini Recorder 4K, but installing the latest version of the software (10.8.5. Feb 27) did the trick.
Offline

Frank Adamo

  • Posts: 10
  • Joined: Tue Feb 21, 2017 5:54 pm

Re: No Device Detected

PostTue Mar 21, 2017 10:32 pm

Thanks. I should have confirmed the compatibility with my motherboard before I bought it. I've already returned the mini recorder for a refund. If somebody from Support had told me they were working on another software update I would have waited.
Offline

Adam Simmons

  • Posts: 5510
  • Joined: Thu Apr 04, 2013 4:21 pm
  • Location: UK

Re: No Device Detected

PostSat Mar 25, 2017 4:48 pm

BM are always working on updates, but the general tech guys don't normally get told what is being worked on
DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K CPU@4.9Ghz, Geforce GTX 1060 6GB GPU, G-Sync UHD screen, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB Video drives.
Building Bespoke Video Editing systems for over 16 years
Offline

Danilo Oliveira

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Jun 13, 2017 2:00 am

Re: No Device Detected

PostTue Jun 13, 2017 2:38 am

Hello, my Intensity Pro card is also not being detected, I recently installed it on my computer (win 7 / 64bits) and a message appeared (update firmware) I tried to update but always gave error, I uninstalled the driver and when I tried to install my Intensity card was no longer detected in the windows device manager, already tried everything a little but nothing solved, can anyone help me? I apologize for my English because I live in Brazil. Greetings.
Offline

Danilo Oliveira

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Jun 13, 2017 2:00 am

Re: No Device Detected

PostTue Jun 13, 2017 8:40 pm

Frank Adamo wrote:Enthusiastic but... I installed the Mini Recorder PCIe card as well as the software from the SD card (Nov 2016) and restarted the computer, but when I open Black Magic Media Express it says "No Device Detected." I tried connecting my Sony Alpha 7 via HDMI and began recording on the camera, and still No Device Detected in Media Express. Disk Speed Test works and my PCIe Graphics Card works. I don't see any link to upload new drivers, or any similar topic in this Forum. Thanks for any help.




Hi, I have a similar problem, did you get any solutions?
Offline

Leonor Casasola

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Jun 14, 2017 9:10 am

Re: No Device Detected

PostWed Jun 14, 2017 9:25 am

hello !! I recently adquiere an Intensity Pro 4k PCIex Card. I connected it at PCIex 16 slot. I have installed the software that i had at sdcard but when i open black magic desktop video setup tells me that there aren´t any device connected. I have a MSI B250 Pc Mate motherboard, gigabyte Geforce GT-730 Graphic Card, 8Gb RAM and WIN7 - 64bits. When I look at the device panel I can see at Video sound controllers and gaming devices it is Black Magic Intensity pro 4k but with an exclamation mark in yellow and tell me that "Windows can not verify the digital signature of the drivers required for this device. A recent hardware or software change may have installed a file that is not properly signed, corrupted, or malicious software from an unknown source. (Code 52)".
I unistall all software, rebooted, installed again, reboot but I can´t to make it work.

Please I need help!!! I need it to my job :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Offline

Leonor Casasola

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Jun 14, 2017 9:10 am

Re: No Device Detected

PostThu Jun 15, 2017 4:13 pm

Ok, I phoned to customer service and i had a solution. I only have to update my win7 and voilà.

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests