Video Assist 4K speakers

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

Markus Kopke

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Apr 06, 2016 8:49 pm

Video Assist 4K speakers

PostFri May 19, 2017 2:55 pm

On our last shoot we encountered an issue with the VA 4K. We fed the VA through SDI, only using it as a monitor (not recorder). On playback from the camera, there was audio coming from the camera, but not from the VA speakers. We had to plugin an external speaker into the headphone jack of the VA or use headphones (so the audio was definitely carried over through SDI). We tried recording on the VA and playing back directly from it, and the audio played back just fine through the speakers.

So my question is -- is this intended behavior? No speaker audio when sound is coming from the cameras recording?
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 1004
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: Video Assist 4K speakers

PostSat May 20, 2017 5:22 pm

Yes that is pretty normal behaviour.. Altrough it would be nice if you could mute or set volume for recording and for playback seperately..

Imaging that you are recording with the VA on the camera.. And the speaker would sound all the time.. This would get into the recording again if you are close enough to the microphones.. ;) That is why on headphones you can hear it.. But not on the speaker..
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, Production Studio 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio, SONY FS7 4K, JVC HM700 Full HD Camera

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests