Intensity pro 4K - wont capture 4k

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

Toby Gomez

  • Posts: 5
  • Joined: Tue Jun 20, 2017 1:02 am

Intensity pro 4K - wont capture 4k

PostThu Aug 31, 2017 7:23 pm

hello guys,
I got a intensity pro 4k 2 months back and it will not capter anything above 1920x1080 60hz.... i have tried everything when in 4k capture mode it will only show half the screen the other half is static. the output only shows solid blue.. i have switched slots i have switch computers i even was on the phone with support for some time and they determined my card was faulty so the shipped me another card and i have the same exact outcome. i am very savvy on computers i am a full time streamer on twitch so i have delt with capture cards alot. I need this card to capture the 4k res so i can play my games in 4k and not 1080. i will post my pc specs below and i can get screenshots of what is going on and video capture. the card recognizes the 4k res but will not display it in any software correctly i can leave the card on auto and it detects every change i make to the resolutions my pc specs are as follows. both are windows 10 enterprise 64 bit OS's

Z800 HP Workstation

Processor: 2x Xeon 2.93Ghz Hex Core X5670 CPUs 24 threads total

Ram: 48GB of ECC DDR3 RAM

Drives: Kingston 256GB SSDNow V+ Series SSD & a Seagate 6TB for recording

Graphics: NVIDIA GeForce Titan x Pascal 12GB GDDR5X

the other pc i tried it in is:

Motherboard: ASRock 990FX Extreme6 ATX AM3+ Motherboard

Processor: AMD FX(tm)-9590 Eight-Core Processor (8 CPUs), ~5.0GHz

Ram: Corsair Dominator Platinum 32GB (4 x 8GB) DDR3 2450(OC)

PSU: COOLMAX ZPS-1600B 1600 Watt

SSD1: Crucial 1 TB Internal SSD - M.2 2280 - MX300 - SATA 6Gb/s

SSD2: Mushkin 1 TB Internal SSD - 2.5" - Reactor - SATA 6Gb/s

Graphics: ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING x2 SLI
Offline
User avatar

Jack Fairley

  • Posts: 960
  • Joined: Mon Oct 03, 2016 7:58 pm
  • Location: Los Angeles

Re: Intensity pro 4K - wont capture 4k

PostThu Aug 31, 2017 9:34 pm

The IP4K only supports up to 2160p30 at YUV 4:2:2, which the computer will not figure out on its own. Open the Nvidia control panel, and on the connection to the IP4K, click the "Use NVIDIA color settings" bubble and select YCbCr422 output color format. Change the refresh rate to 29Hz and apply, and it should work.
Threadripper 1950X 3.7GHz
64GB DDR4-2666
2x GTX 1080 Ti
DeckLink 4K Extreme 12G
Resolve Studio 15.1.2
Windows 10 Pro 1803
Offline

Toby Gomez

  • Posts: 5
  • Joined: Tue Jun 20, 2017 1:02 am

Re: Intensity pro 4K - wont capture 4k

PostThu Aug 31, 2017 9:41 pm

Thank you for the quick reply! i will go try it now
Offline

Toby Gomez

  • Posts: 5
  • Joined: Tue Jun 20, 2017 1:02 am

Re: Intensity pro 4K - wont capture 4k

PostThu Aug 31, 2017 9:54 pm

it does not give me the option to go 4k after i change the output color format if you have discord we could chat and i can screen share and show you my issue
Offline

Toby Gomez

  • Posts: 5
  • Joined: Tue Jun 20, 2017 1:02 am

Re: Intensity pro 4K - wont capture 4k

PostThu Aug 31, 2017 10:32 pm

i got it to work on 444 instead of 422 thank you so much
Offline

remiAC3

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Sep 21, 2018 4:02 pm
  • Real Name: Remi Grosson

Re: Intensity pro 4K - wont capture 4k

PostFri Sep 21, 2018 4:28 pm

Hello,

I have exactly the same issue. I have tried what you said, but when I open the Nvidia control panel, I'm stuck on RGB color format in 4k.

I use an Nvidia 1080Ti card for sending video signal to Intensity pro 4K

- I tried different high speed 2180p cables : HDMI/HDMI or DP/HDMI
- I can change color format to Ycrbr only on another screen connected to the same 1080Ti card

Do you have any ideas of what is it happening here ?

Thank you,
Remi

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests