updated my blackmagic cinema camera ef for the first time

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

Arda Ozturkcan

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Jun 14, 2017 8:11 am
  • Location: Istanbul

updated my blackmagic cinema camera ef for the first time

PostTue Sep 19, 2017 7:05 am

Hello,

yesterday i upgraded my blackmagic cinema camera ef for the first time to 2.8.1

it seems like it has formatted the ssd harddisk which i filmed on, i am afraid i lost what was on the hard disk

is it possible that it formatted the hard disk without warning during the upgrade?

or is it because of the version change that i cannot see what i filmed?

help please
MacBook Pro, 2.7 GHz Intel Core i7, 16 GB 1600 MHz DDR3, Intel HD Graphics 4000 1536 MB

High Sierra 10.13

DaVinci Resolve 14
Offline

Denny Smith

  • Posts: 6832
  • Joined: Thu Aug 01, 2013 4:19 pm
  • Location: USA, Northern Calif.

Re: updated my blackmagic cinema camera ef for the first tim

PostTue Sep 19, 2017 3:48 pm

Doubt running a firmware update would reformat a drive. What camera are you using the EVF on?
Probably need to reset the EVF to match camera settings?
Cheers
Denny Smith
SHA Productions
Offline
User avatar

Arda Ozturkcan

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Jun 14, 2017 8:11 am
  • Location: Istanbul

Re: updated my blackmagic cinema camera ef for the first tim

PostTue Sep 19, 2017 5:15 pm

unfortunately i have no evf, i use the camera display at all times :(
MacBook Pro, 2.7 GHz Intel Core i7, 16 GB 1600 MHz DDR3, Intel HD Graphics 4000 1536 MB

High Sierra 10.13

DaVinci Resolve 14
Offline
User avatar

Robert Niessner

  • Posts: 1200
  • Joined: Thu Feb 21, 2013 9:51 am
  • Location: Graz, Austria

Re: updated my blackmagic cinema camera ef for the first tim

PostMon Sep 25, 2017 12:31 pm

Arda, the last firmware with any updates for the Cinema Camera was 2.1 from 2015.
So no need to update.

If you cannot see in camera what you filmed it might be because the recording format was reset during the upgrade. The camera only shows whats on the SSD from the same format it is set to record.
For example:
If the SSD contains ProRes footage and the camera is set to RAW, it won't show any of the ProRes clips for playback and vice versa.
Robert Niessner
LAUFBILDkommission
Graz / Austria
---------------------------------------------------------------------
Blackmagic Camera Blog (German):
http://laufbildkommission.wordpress.com

Read the blog in English via Google Translate:
http://tinyurl.com/pjf6a3m
Offline
User avatar

Arda Ozturkcan

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Jun 14, 2017 8:11 am
  • Location: Istanbul

Re: updated my blackmagic cinema camera ef for the first tim

PostTue Sep 26, 2017 4:59 pm

thank you everyone,

i checked the hard disk today and found the old version footage too :D

very happy... because i couldn't find any problem threads like mine, i was thinking they were there...

problem solved thank you all for your help..

respectfully
MacBook Pro, 2.7 GHz Intel Core i7, 16 GB 1600 MHz DDR3, Intel HD Graphics 4000 1536 MB

High Sierra 10.13

DaVinci Resolve 14
Offline
User avatar

Robert Niessner

  • Posts: 1200
  • Joined: Thu Feb 21, 2013 9:51 am
  • Location: Graz, Austria

Re: updated my blackmagic cinema camera ef for the first tim

PostWed Sep 27, 2017 12:40 am

Glad to hear that :-)
Robert Niessner
LAUFBILDkommission
Graz / Austria
---------------------------------------------------------------------
Blackmagic Camera Blog (German):
http://laufbildkommission.wordpress.com

Read the blog in English via Google Translate:
http://tinyurl.com/pjf6a3m

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests