HyperDeck Studio Mini won't start recording

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

Mathias Hansted

  • Posts: 5
  • Joined: Sun Nov 19, 2017 1:04 pm

HyperDeck Studio Mini won't start recording

PostSun Nov 19, 2017 1:15 pm

I have just got a Television Studio HD and a HyperDeck Studio Mini, and I've run straight into some issues.
The plan was to use the HyperDeck as a recorder for the live sessions we are doing, but it turns out that the HyperDeck didn't like that.
For some reason I can't get it to start recording. I've tried multiple different SD cards (Lexar Professional and Sandisk Ultra) and many different codecs, but nothing happens when I hit the record button.

I'm running 1080i 50 into the HyperDeck.
Any ideas?

Also, what is the best codec to record sessions of approximately 1,2-2 hours?
Offline
User avatar

Xtreemtec

  • Posts: 1586
  • Joined: Wed Jan 02, 2013 11:48 am
  • Location: The Netherlands

Re: HyperDeck Studio Mini won't start recording

PostMon Nov 20, 2017 8:11 pm

Did you have video on the LCD?

Did you format the SD cards in the right format?

Did you use a card from the recommended list? ;)
Daniel Wittenaar .:: Xtreemtec Media Productions ::. -= www.xtreemtec.nl =-
4K OBV, ATEM TVS HD, Production Studio 4K, 2M/E Broadcast Studio 4K, Hyperdeck Studio, SONY FS7 4K, JVC HM700 Full HD Camera
Offline

Gary Adams

Blackmagic Design

  • Posts: 458
  • Joined: Sat Aug 25, 2012 6:14 am

Re: HyperDeck Studio Mini won't start recording

PostMon Nov 20, 2017 8:32 pm

Hello Mathias. A couple of things I have had happen to me. In most cases you need to hit the record button twice. Once for EE mode and the second for record. Once in EE, it should only need a single push.

The other thing that has caught me was the record protection switch on the side of the SD card.

Regards, Gary
Gary Adams
Blackmagic Design
Offline

Mathias Hansted

  • Posts: 5
  • Joined: Sun Nov 19, 2017 1:04 pm

Re: HyperDeck Studio Mini won't start recording

PostMon Nov 20, 2017 8:38 pm

Xtreemtec wrote:Did you have video on the LCD?

Yes and no... It was on and off for some reason. But even with the video on it wouldn't let me start recording

Xtreemtec wrote:Did you format the SD cards in the right format?

The SD cards were formated on the HyperDeck itself. It offers both exFAT and OS X Extended, I'm assuming the hyperdeck accepts both?

Xtreemtec wrote:Did you use a card from the recommended list? ;)

I was using both Sandisk Extreme Pro and what I thought was Lexar Professional 2000x, but turns out to be 1000x.
Offline

Mathias Hansted

  • Posts: 5
  • Joined: Sun Nov 19, 2017 1:04 pm

Re: HyperDeck Studio Mini won't start recording

PostMon Nov 20, 2017 9:07 pm

Gary Adams wrote:Hello Mathias. A couple of things I have had happen to me. In most cases you need to hit the record button twice. Once for EE mode and the second for record. Once in EE, it should only need a single push.


That does seem to help with understanding how it actually works

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests