Information from 4K assist in the imported clip?

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

Robert Lundell

  • Posts: 1
  • Joined: Sat Jan 13, 2018 12:57 pm

Information from 4K assist in the imported clip?

PostSat Jan 13, 2018 1:04 pm

Just did my first import from the 4K assist. My first time ever with a gear like this.
Why is the information from the 4k assist imported on top of the video. It is imported exactly as I see it in the 4K assist. See attached image. I am sure I just done something wrong but since it is my first time all help are appreciated :)

Br
Robert
Attachments
infoparis.jpg
infoparis.jpg (280.16 KiB) Viewed 1072 times
Offline

Thomas Hötzeneder

  • Posts: 1
  • Joined: Sat Jan 20, 2018 10:27 am

Re: Information from 4K assist in the imported clip?

PostSat Jan 20, 2018 10:34 am

Hello Robert,
this are not the overlays from the video assist.
The Overlays are from your Panasonic Device.
Your HDMI output must be a clean Signal,
otherwise you are recording this informations, too.

Best Regards
Thomas
Offline

Denny Smith

  • Posts: 8134
  • Joined: Thu Aug 01, 2013 4:19 pm
  • Location: USA, Northern Calif.

Re: Information from 4K assist in the imported clip?

PostMon Jan 22, 2018 6:43 pm

What you did, was record the overlay camera info. What camera were you using? The VA will record the signal sent to it from the camera, it does not remove any overlay info generated by the camera. You need to turn off overlay info in the camera to get a “clean” output without overlays.

The VA will not record any overlay info it (genrsted by the VA) displays, like Zebra or frsme guides, etc.
You need to turn off all overlays on the camera (some DSLRs can not do this, like the Nikon 7000 for example, to get a “clean” recording on the VA. This is true of most external recorders.
Cheers
Denny Smith
SHA Productions
Offline

Bassplayer

  • Posts: 1
  • Joined: Mon Aug 28, 2017 5:35 pm
  • Real Name: David Podosek

Re: Information from 4K assist in the imported clip?

PostFri Feb 23, 2018 7:28 pm

Why would ANYONE want overlays of ANYKIND baked into their efing footage!!!
Offline
User avatar

Scott Smith

  • Posts: 952
  • Joined: Sat Apr 13, 2013 12:51 pm

Re: Information from 4K assist in the imported clip?

PostFri Feb 23, 2018 10:03 pm

He's using an output made for having a better external monitor. A reasonable thing to have overlays there if you want them. But for recording, you certainly want them off.
Scott R Smith
BMD Stuff I use: ATEM 2-M/E, 4 x ATEM PS 4K, Broadcast Videohub, 6 Hyperdeck Pros, 4 Hyperdeck Shuttles, Multidock, Smartscope Duo, Smartview, Intensity Extreme, Decklink Studio, and lots of Miniconverters and Open Gear Converters.

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests