Intensity Shuttle USB w/Sony Camera & laptop Issue

Getting started with a Blackmagic product? Ask questions here about setup and installation.
  • Author
  • Message
Offline

rob@smwdb

  • Posts: 2
  • Joined: Mon May 14, 2018 6:30 pm
  • Real Name: Rob Shepard

Intensity Shuttle USB w/Sony Camera & laptop Issue

PostMon May 14, 2018 7:23 pm

Hi

I am a new purchaser of the BMD Intensity Shuttle USB 3.0. I am trying to connect HDMI out from either a Sony A57 DSLR or A6500 mirrorless camera to the Intensity and then into a laptop and ultimately through OBS for live streaming and recording. My laptop is seeing the Shuttle as a USB 3.0 device, however I am not seeing any video from either camera. The laptop is an HP Pavilion 15 inch laptop with an AMD A-10 5745M processor with 8 gigs of RAM running Windows 8.1 64 bit.

I have tried a number of settings and looked on line (including the forums) for specific assistance without luck. Apologies if this is covered elsewhere but any assistance would be appreciated.

Thank you!
Offline

Paulo Brinca

  • Posts: 7
  • Joined: Mon May 29, 2017 3:06 pm

Re: Intensity Shuttle USB w/Sony Camera & laptop Issue

PostTue May 15, 2018 9:27 pm

I would advise you to start by uninstalling the BMD software and drivers and making shure you rebbot your computer.

At this point, start the instalation of the Shuttle USB before you actually plug it in.

Sometimes Windows will detect devices for which it doesn't have the necessary drivers and then struggle when you install using the actual vendor cd the device already has a generic driver associated and the vendor instalation package is no longer able to detect and install the device properly.

Best regards,
Paulo Brinca.
Don't settle to be good, make shure you can be great...
Offline

rob@smwdb

  • Posts: 2
  • Joined: Mon May 14, 2018 6:30 pm
  • Real Name: Rob Shepard

Re: Intensity Shuttle USB w/Sony Camera & laptop Issue

PostWed May 23, 2018 5:12 pm

Hello Paulo,

I apologize for my delay in responding and thank you very much for your suggestions.

I followed your advice and uninstalled/reinstalled the BMD software. At this point, the laptop and BMD software are seeing/recognizing the Intensity Shuttle in the device list (although it doesn't show up as a connection in Windows Explorer), but I am still not getting any throughput from the camera connected via HDMI. I will do further research on the specifics of these cameras and see if that is where the issue is.

Thanks again for your suggestions.

Rob

Return to Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests