UMP card read error

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline

Actionbob27

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Mar 13, 2018 5:44 am
  • Real Name: Reid Stegall

UMP card read error

PostTue Mar 13, 2018 6:27 am

I have 2 128GB and 1 256GB CARDS (All Lexar X3400). The Ursa Mini Pro is not recognizing any of these cards. They read just fine on my iMac. Has any one else had this issue? I've tried resetting the camera several times, switching batteries, and reformatting the cards to both exFAT and OS X Extended.
Offline

Denny Smith

  • Posts: 8157
  • Joined: Thu Aug 01, 2013 4:19 pm
  • Location: USA, Northern Calif.

Re: UMP card read error

PostWed Mar 14, 2018 2:25 am

You have the wrong cards my friend, the Lexar X3400do not appear to be on the BM list of supported
Recommended CFast cards:

Lexar Professional 3500x 128GB
Lexar Professional 3500x 256GB
Lexar Professional 3600x 128GB
Lexar Professional 3600x 256GB
SanDisk Extreme Pro. SDCFSP-128G-x46D 128GB
SanDisk Extreme Pro. SDCFSP-256G-x46D 256GB
Transcend CFX650. TS128GCFX650 128GB
Transcend CFX650. TS256GCFX650 256GB
Transcend CFX650. TS128GCFX650BM 128GB
Transcend CFX650. TS256GCFX650BM 256GB
Wise CFast 2.0 3400x 128GB
Wise CFast 2.0 3400x 256GB
Wise CFast 2.0 3500x 512GB

Cheers
Denny Smith
SHA Productions
Offline
User avatar

Rauno Linnamäe

  • Posts: 169
  • Joined: Tue Sep 03, 2013 5:01 am
  • Location: Tallinn, Estonia

Re: UMP card read error

PostWed Mar 14, 2018 5:54 am

Denny Smith wrote:You have the wrong cards my friend, the Lexar X3400do not appear to be on the BM list of supported
Recommended CFast cards:

Lexar Professional 3500x 128GB
Lexar Professional 3500x 256GB
Lexar Professional 3600x 128GB
Lexar Professional 3600x 256GB
SanDisk Extreme Pro. SDCFSP-128G-x46D 128GB
SanDisk Extreme Pro. SDCFSP-256G-x46D 256GB
Transcend CFX650. TS128GCFX650 128GB
Transcend CFX650. TS256GCFX650 256GB
Transcend CFX650. TS128GCFX650BM 128GB
Transcend CFX650. TS256GCFX650BM 256GB
Wise CFast 2.0 3400x 128GB
Wise CFast 2.0 3400x 256GB
Wise CFast 2.0 3500x 512GB

Cheers


That's not the issue - Lexar 3400x is supported but listed in a different section. Taken from https://www.blackmagicdesign.com/support/faq/59015:
Screen Shot 2018-03-14 at 07.46.29 .png
Screen Shot 2018-03-14 at 07.46.29 .png (69.04 KiB) Viewed 253 times


I can also confirm they are working fine with our UM46EF.

To the OP: Since you are using UMP, make sure the media selector is set to CFAST, not SD. While you're at it, also check if the camera can recognise and record on SD cards.
Special Effects Supervisor / Key Grip / Managing Partner at Nordic Vision
http://www.nordic-vision.eu
Offline

Denny Smith

  • Posts: 8157
  • Joined: Thu Aug 01, 2013 4:19 pm
  • Location: USA, Northern Calif.

Re: UMP card read error

PostWed Mar 14, 2018 5:59 am

Thanks for the update Rauno, good to know.
Cheers
Denny Smith
SHA Productions
Offline

Fabián Aguirre

  • Posts: 10
  • Joined: Sat Jun 10, 2017 4:58 am
  • Location: Mill Valley, California

Re: UMP card read error

PostWed Mar 14, 2018 6:05 am

Just to echo what Rauno said-- we have two of these (in addition to the 3600x) and we use them on professional shoots constantly without an issue (all in ProRes) on a UM46K.

Best,

Fabián
Fabián Aguirre
Cinematographer / Steadicam Operator
www.theunderstory.co
Offline
User avatar

Jamie LeJeune

  • Posts: 847
  • Joined: Tue Feb 26, 2013 4:33 am
  • Location: San Francisco

Re: UMP card read error

PostWed Mar 14, 2018 11:52 am

I have four of the Lexar 3400x cards and all have worked flawlessly on the Ursa Mini Pro.

ActionBob, have you confirmed that your UMP works with other models of Cfast cards to rule out the possibility that it could be an issue with the Cfast slot in the UMP? I had one unit a few months ago with a malfunctioning Cfast slot.
www.cinedocs.com
http://www.imdb.com/name/nm4601572/
Offline

Actionbob27

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Mar 13, 2018 5:44 am
  • Real Name: Reid Stegall

Re: UMP card read error

PostWed Mar 14, 2018 4:32 pm

I called the support line last night and they asked me to send it in for repair or replacement. Thanks for all the responses. The issue was definitely with the cfast reader on the camera and not the cards.

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 6 guests