Strange phenomenon: Cant play clip

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline

daktulus

  • Posts: 111
  • Joined: Wed Sep 04, 2019 11:07 am
  • Real Name: Harro Zimmer

Strange phenomenon: Cant play clip

PostMon Jan 20, 2020 5:02 pm

BMPCC4K
I rceorded BRAW and could only play back the clip in the camera.

Not on computer.

After I recorded another clip the first clip could be played back also on computer, after I copied both clips and replaced the first clip.
Has anyone else experienced this?
Online

Adam Silver

  • Posts: 245
  • Joined: Wed Dec 14, 2016 4:12 pm

Re: Strange phenomenon: Cant play clip

PostMon Jan 20, 2020 7:54 pm

I believe the camera has to be in the same mode as the clip being played. If you shoot something in BRAW and then switch to ProRes, you can only watch ProRes clips. Change back to BRAW, and you'll be able to play BRAW clips.
Offline

daktulus

  • Posts: 111
  • Joined: Wed Sep 04, 2019 11:07 am
  • Real Name: Harro Zimmer

Re: Strange phenomenon: Cant play clip

PostMon Jan 20, 2020 10:13 pm

No, this was not the problem.
I shot everything in BRAW 4K 12:1 on SD-card.
In camera the clip was playing.

The clip could not be played back in the BRAW player on Windows PC, nor could it be imported in Resolve.
In the windows explorer it was shown as a BRAW clip with correct size.

Only when I recorded another clip after the faulty one, I could play this clip on the computer.
Offline
User avatar

rick.lang

  • Posts: 12609
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:41 pm
  • Location: Victoria BC Canada

Re: Strange phenomenon: Cant play clip

PostTue Jan 21, 2020 4:11 am

Doesn’t make sense, but good that you thought to add another clip. Thanks for the tip.
Rick Lang

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: Adam Silver, gdelormeraie, John Griffin, MSN [Bot] and 16 guests