Why does BM Camera Utility require a restart?

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

josephrose

  • Posts: 130
  • Joined: Wed Jul 10, 2013 6:16 pm
  • Location: Philadelphia-ish

Why does BM Camera Utility require a restart?

PostTue Nov 12, 2013 10:48 pm

You can install huge applications that perform a wide variety of impressive functions without a restart.
But the camera utility that just sends an update to a camera requires that I quit all my apps and restart my Mac? Why?
Offline
User avatar

adamroberts

  • Posts: 4513
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:27 am
  • Location: England, UK

Re: Why does BM Camera Utility require a restart?

PostTue Nov 12, 2013 11:24 pm

josephrose wrote:You can install huge applications that perform a wide variety of impressive functions without a restart.
But the camera utility that just sends an update to a camera requires that I quit all my apps and restart my Mac? Why?


Probably because it installs serviced that allow for UltraScopes over Thunderbolt. These would need to be running at system level.
Offline

Kristian Lam

Blackmagic Design

  • Posts: 802
  • Joined: Tue Aug 21, 2012 1:11 pm

Re: Why does BM Camera Utility require a restart?

PostTue Nov 12, 2013 11:30 pm

Yes adamroberts is correct. The component that requires UltraScope and captures over Thunderbolt requires a restart. While the Pocket Cinema Camera does not use these features, it is still part of the install package.
Offline

Corrupt Frame, Inc.

  • Posts: 233
  • Joined: Wed Jul 31, 2013 6:38 pm

Re: Why does BM Camera Utility require a restart?

PostTue Nov 12, 2013 11:43 pm

I don't mind a restart. But it was extremely annoying that I had to uninstall the old version before it would let me install the new version, which required a restart. Then installing the new version required a second restart. Most programs don't force you to uninstall the older version to upgrade, let alone force you to restart twice.

Oh and BTW the installer gave me a BLUE SCREEN OF DEATH. Something I have only seen happen on Windows 7 once before...

But whatever. I'm happy to have Raw.
Offline
User avatar

Rob Ford

  • Posts: 152
  • Joined: Wed Sep 25, 2013 3:24 pm

Re: Why does BM Camera Utility require a restart?

PostTue Nov 12, 2013 11:54 pm

Just don't restart after uninstalling, and don't restart after installing... it gives you the option... and it work's just fine.
Offline
User avatar

Chris Hocking

  • Posts: 659
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 4:23 am
  • Location: Melbourne, Australia

Re: Why does BM Camera Utility require a restart?

PostTue Nov 12, 2013 11:56 pm

It also "trashes" your FCP7 preferences, which is annoying.

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: Chris Gosling, Robert Niessner and 178 guests