URSA SSD blinks red with ! sign

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline

Chris McClenaghan

  • Posts: 7
  • Joined: Wed Jan 17, 2018 1:01 am

URSA SSD blinks red with ! sign

PostWed Jan 31, 2018 9:20 pm

Hi, so, I've no idea why or when this started, but I keep getting a red ! on recording, is that dropped frames? It plays back fine?
Offline
User avatar

rick.lang

  • Posts: 7750
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:41 pm
  • Location: Victoria BC Canada

Re: URSA SSD blinks red with ! sign

PostWed Jan 31, 2018 10:28 pm

Sounds like you have dropped frames. There’s a menu setting that I recommend in which you Stop Recording on Dropped Frames. That kind of lets you know your shot is bad.

You may be trying to record at a frame rate, resolution, and codec not supported for the SSD media you have. Consult the manual and the list of approved media.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rick Lang
Offline

Chris McClenaghan

  • Posts: 7
  • Joined: Wed Jan 17, 2018 1:01 am

Re: URSA SSD blinks red with ! sign

PostThu Feb 01, 2018 3:23 pm

You were right! It was skipping, faulty lead other than SSD - my SSD was the samsung one that Tom Antos suggested, but sadly the cable has turned bad.
Offline
User avatar

rick.lang

  • Posts: 7750
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:41 pm
  • Location: Victoria BC Canada

Re: URSA SSD blinks red with ! sign

PostFri Feb 02, 2018 2:52 am

Good to hear you’ve found the problem, Chris.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rick Lang

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 10 guests