Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS to BMPCC4K

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline

AlanGavin

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Oct 30, 2018 1:20 pm
  • Real Name: Kevin Scouler

Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS to BMPCC4K

PostTue Oct 30, 2018 1:29 pm

Does anybody please know the best way to adapt this lens to the BMPCC4K?
Offline
User avatar

rick.lang

  • Posts: 10447
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:41 pm
  • Location: Victoria BC Canada

Re: Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS to BMPCC4K

PostTue Oct 30, 2018 4:39 pm

Alan, which mount do you have on your lens?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rick Lang
Offline

AlanGavin

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Oct 30, 2018 1:20 pm
  • Real Name: Kevin Scouler

Re: Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS to BMPCC4K

PostTue Oct 30, 2018 9:42 pm

Hi Rick, the mount is Canon.
Offline
User avatar

rick.lang

  • Posts: 10447
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:41 pm
  • Location: Victoria BC Canada

Re: Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS to BMPCC4K

PostWed Oct 31, 2018 4:41 am

Alan, with that lens, I think your best option is a smart MFT-EF adapter as you want to retain the electronic controls available for the lens. Metabones makes a smart adapter that should work very well. But always check the Metabones site to see if the lens has been identified and works well on their adapter.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rick Lang
Offline

AlanGavin

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Oct 30, 2018 1:20 pm
  • Real Name: Kevin Scouler

Re: Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS to BMPCC4K

PostWed Oct 31, 2018 3:37 pm

Thanks very much, Rick. Metabones does look like the best option.
Offline

Chris_T-Bay

  • Posts: 7
  • Joined: Tue Oct 02, 2018 1:11 pm
  • Location: Mannheim, Germany
  • Real Name: Christian te Baay

Re: Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS to BMPCC4K

PostWed Jan 09, 2019 3:32 pm

I've also got a problem with this lens. I've got the Viltrox MFT-EF Adapter (the M1 version without speedboosting) for my Pocket 4k and I am not able to use autofocus or the stabilization on the lens (both activated). I updated camera and adapter, but the problem remains. Setting the aperture works perfectly, though. Is there something I can do or is this combination just not working?

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 30 guests