Dead Pixel ?

The place for questions about shooting with Blackmagic Cameras.
  • Author
  • Message
Offline

JujuFR

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Jun 25, 2019 7:52 am
  • Real Name: Justin VAUDAUX

Dead Pixel ?

PostTue Jun 25, 2019 8:06 am

Hi,

I bought a blackmagic URSA Mini Pro 3 months ago, the camera is close from new, but i discovered the other day a dead pixel on the sensor, the pixel flashes green every 2 seconds approximatively, it's a new problem, it was not there on my first two shoots
In some shots i dont know why but the dead pixels dont flashes green.. and then it come back...

Please help.

Thanks.
Attachments
dead pixel.PNG
dead pixel.PNG (105.43 KiB) Viewed 335 times
Offline
User avatar

rick.lang

  • Posts: 10695
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:41 pm
  • Location: Victoria BC Canada

Re: Dead Pixel ?

PostTue Jun 25, 2019 5:03 pm

As far as I can see, that’s not a dead pixel. Does it show up on footage or have you only seen it on the monitor?

There is no such camera as an URSA Mini Pro 3. Do you mean the new Pro G2?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rick Lang
Offline

JujuFR

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Jun 25, 2019 7:52 am
  • Real Name: Justin VAUDAUX

Re: Dead Pixel ?

PostTue Jun 25, 2019 6:39 pm

rick.lang wrote:As far as I can see, that’s not a dead pixel. Does it show up on footage or have you only seen it on the monitor?

There is no such camera as an URSA Mini Pro 3. Do you mean the new Pro G2?


Sent from my iPhone using Tapatalk



3 months ago I bought it :)
The screenshot come from davinci resolve
Offline
User avatar

rick.lang

  • Posts: 10695
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:41 pm
  • Location: Victoria BC Canada

Re: Dead Pixel ?

PostWed Jun 26, 2019 1:41 am

A dead pixel should be square. That looks like something else but sad it’s affecting your media. That needs to have BMD Support look at it. It might be camera circuit related (not photosites) if it comes and goes frequently.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rick Lang

Return to Cinematography

Who is online

Users browsing this forum: Chris Whitten, DIYbuilds, Google [Bot] and 24 guests