Won't comlete loading

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Guidofisherman

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Nov 08, 2019 1:25 pm
  • Real Name: Alan Muir

Won't comlete loading

PostFri Nov 08, 2019 1:43 pm

I have downloaded the free version and during the install, it hangs up after 30 seconds at "loading waveform monitor". I have uninstalled and tried again but it hangs at the same spot. I have an older 27" Imac with 12 Gb of Ram and an ATI Radeon HD 4850 512 MB graphics card. The install said the Ram is Ok but the graphics card may have trouble processing color correction, but should be fine for general use. Any suggestions?
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 831
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Won't comlete loading

PostFri Nov 08, 2019 4:19 pm

With only 512mb vram your GPU will not run Resolve. The absolute minimum is 2gb which will enable very simple HD editing.. The recommended minimum amount of memory ram is 16gb.
Resolve uses the CPU to run the app, disc I/O and compression and decompression of codecs, and all the image processing is done by the GPU.
Dell XPS 8700 i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, GTX 1060/6GB (431.86 Studio Driver), Win 10 Home-Build 18362, Resolve 16.1.1 (free), Dual Monitors.
Dell 490 Workstation, 2 X 4 core Xeon , 16GB ECC RAM, GTX 650, Win 7 Ultimate, Digi 002R, Pro Tools 2018.7
Offline

Guidofisherman

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Nov 08, 2019 1:25 pm
  • Real Name: Alan Muir

Re: Won't comlete loading

PostSat Nov 09, 2019 2:07 pm

Thanks for the reply. Now I have a big decision to make.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: CaptainHook, JasonHan, Joshua Morin, Michael_Andreas, MSN [Bot], rnbaker and 71 guests