Page 1 of 1

please Back old way of multicam cutting

PostPosted: Sat Nov 09, 2019 11:04 am
by Drakulica
Can I in version 16.1.1. back in old way of multicam cuting?

Here is the problem. My playhead is right but my left clip is selected. I use keyboard for multicam cuting. When i press number 2 on keyboard Davinci resolve dont make cut. Davinci SWITCH angle on left clip to angle 2, and that is so stupid. But if I use mouse and click on Angle 2 it will make cut,and work like in version 16.0. Of course If I unselect clip it will make cut with keyboard shortcut but somethimes my clips are selected and I dont see them. I want that davinci make multicam cut instead of switch angle if clip is selected. For switch angle I use another shortcut (alt+angle name). Can I do that in Davinici resolve 16.1.1?


So I have shortcut CUT TO ANGLE 1 (red on picture) but instead of that that shortcut do job of another shortcut (blue on picture). Where is here logic?

Re: please Back old way of multicam cutting

PostPosted: Tue Nov 12, 2019 8:04 pm
by Peter Chamberlain
Are u using the default DaVinci keyboard shortcuts?

Re: please Back old way of multicam cutting

PostPosted: Tue Nov 12, 2019 8:08 pm
by Jim Simon
Drakulica wrote:Can I in version 16.1.1. back in old way of multicam cuting?


I've been using Resolve to cut Multicam since version 12.

It works in 16 as it always has.

Re: please Back old way of multicam cutting

PostPosted: Mon Nov 18, 2019 8:22 am
by Drakulica
Peter Chamberlain wrote:Are u using the default DaVinci keyboard shortcuts?


No, I am using my shortcut. But is that the problem? I switch keyboard preferences to default, and is the same. But today I have new info. I open my old project that is done in older version of Davinci and its worked fine. Then I open another old project and not working fine. :o :o Do I need turn of/on some options/settings?

I also post comment on youtube where someone tell me where is the problem so I dont know why multicam somethimes working diferrent in diferenet projects?

Re: please Back old way of multicam cutting

PostPosted: Mon Nov 18, 2019 9:01 am
by Drakulica
Ok I have new video. I open project where multicam works fine. But only on that one multicam clip. When I create new multicam sequence multicam works different. I use same shortcuts on both. When clip is not selected or when I use mouse cuts its working fine. :D :D