Crash on startup

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Jesse Glucksman

  • Posts: 27
  • Joined: Mon Dec 02, 2013 9:30 pm

Crash on startup

PostThu Jan 09, 2014 6:46 am

Bit of a problem here...

Running DaVinci Resolve 10.0.2 (but just installed 10.0.1 but the problem persists) on my Mac running OSX 10.8.5. Have not had issues until just now.

I just started a project for a short film shot on Red. When I brought clips into the media pool, I got a warning saying the Decklink card is having a problem (I can't recall the exact wording).

I restarted the system, and now Resolve won't open. The box that pops up gets as far as "Starting up" or "Looking for control surface" (which I don't have) and then shuts down. I haven't done a full uninstall as I haven't backed up recently and a full uninstall makes me a bit jittery. Hope some of you are still awake...

If I have to do a full uninstall, what can I do to save all the work I have going on? Thanks.

(Edit: I uninstalled and reinstalled 9.1.6 with the same issue. Re-re-installed 10.0.2, no change. Possibly this is a result of a problem with my Decklink SDI card? Would an issue with the video card prevent Resolve from even opening? Please help--I'm high & dry here.)

I even went ahead and bought a new Decklink SDI card, assuming my old one was broken. Still nothing. New card, same problem. I'm in trouble. Anyone have any suggestions?
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 3576
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Crash on startup

PostMon Jan 13, 2014 11:40 pm

Does removing the DeckLink card make the issue go away?
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Jesse Glucksman

  • Posts: 27
  • Joined: Mon Dec 02, 2013 9:30 pm

Re: Crash on startup

PostMon Jan 13, 2014 11:57 pm

Dwaine Maggart wrote:Does removing the DeckLink card make the issue go away?


Mark Thompson figured it out-it was my config.dat file. Removing/replacing the card didn't change anything so he narrowed down on that & advised me to swap it with the config.dat.bak file. Everything seems to be running fine since then.
Offline

Roel van Hoorn

  • Posts: 5
  • Joined: Sat Oct 14, 2017 8:37 pm

Re: Crash on startup

PostMon Oct 16, 2017 6:59 am

Hi all,

I´m having the same problem with file version 14.0.1008.0. I tried to find a solution online, but with no result. I´m using the following hardware:

Processor: Intel Core i3-4000M CPU @ 2.40 GHz
Installed Memory: 4,00 GB
System type: 64-bit
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 3576
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Crash on startup

PostMon Oct 16, 2017 7:47 pm

What is your exact problem?

4GB of system RAM is not enough to run Resolve.

8GB is the minimum, and 16GB or more is recommended
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Roel van Hoorn

  • Posts: 5
  • Joined: Sat Oct 14, 2017 8:37 pm

Re: Crash on startup

PostTue Oct 17, 2017 10:00 am

Dwaine Maggart wrote:What is your exact problem?

4GB of system RAM is not enough to run Resolve.

8GB is the minimum, and 16GB or more is recommended


One of my problems might be the low RAM, but the other problem is that when I try to start the program. It tries to start, but then gets shut down.
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 3576
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Crash on startup

PostWed Oct 18, 2017 12:14 am

If you could provide the data discussed in the following thread, that would be helpful:

viewtopic.php?f=21&t=54509

To get the Resolve logs, assuming you can't launch Resolve to utilize the Help menu create diagnostic logs selection, and also assuming you are on Windows, in a File Explorer window, go here and run CaptureLogs:

C:\Program Files\Blackmagic Design\DaVinci Resolve
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Roel van Hoorn

  • Posts: 5
  • Joined: Sat Oct 14, 2017 8:37 pm

Re: Crash on startup

PostWed Oct 18, 2017 7:36 am

Thanks Dwaine,

I tried, but the file seems to be to big and I get an error code: 413 Request Entity Too Large. What can I do next?
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 3576
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Crash on startup

PostWed Oct 18, 2017 5:00 pm

Is the issue with attaching the file to the forum post?

You'll need to put the file on a file sharing site and provide a link to the file.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Roel van Hoorn

  • Posts: 5
  • Joined: Sat Oct 14, 2017 8:37 pm

Re: Crash on startup

PostThu Oct 19, 2017 7:16 am

Please find the link below:

https://we.tl/bVvGyBJfv3
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 3576
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Crash on startup

PostThu Oct 19, 2017 6:10 pm

Your Intel HD Graphics 4600 GPU is apparently not adequate to run Resolve 14.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Zia Basith and 21 guests