Relink Alpha Mattes doesn't work

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Lee Niederkofler

  • Posts: 60
  • Joined: Wed Aug 29, 2012 12:42 pm

Relink Alpha Mattes doesn't work

PostWed Apr 27, 2016 2:35 pm

Hi,

I can't find a way to relink Alpha Mattes from an old project.
They are on a different drive then before.

Everything else relinks fine either with the "Relink selected clips" or with the "Change Source Folder" option in the media pool.

For Matte Clips the "Change Source Folder" is greyed out and the "Relink selected clips" is not working even when pointing to the correct new folder...

The only solution is to reimport them manually and then I also have to find every shot that uses that matte and point it to the new matte. This is very time consuming and not very archive friendly.

Is this a bug or is this a missing feature?

I tried Resolve 11,12 and 12.5.

lee
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 6902
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: Relink Alpha Mattes doesn't work

PostWed Apr 27, 2016 6:48 pm

i think is a bug
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - Resolve Studio 16.0.0B.040
nvidia: 430.86 studio
Offline

Chen Jun Bin

Blackmagic Design

  • Posts: 1
  • Joined: Wed Feb 05, 2014 9:22 am

Re: Relink Alpha Mattes doesn't work

PostThu Apr 28, 2016 4:26 am

Known bug. =]
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 6902
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: Relink Alpha Mattes doesn't work

PostFri Apr 29, 2016 2:07 am

Hello JB!
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - Resolve Studio 16.0.0B.040
nvidia: 430.86 studio
Offline

Lee Niederkofler

  • Posts: 60
  • Joined: Wed Aug 29, 2012 12:42 pm

Re: Relink Alpha Mattes doesn't work

PostFri Apr 29, 2016 8:19 pm

Chen Jun Bin wrote:Known bug. =]


Thank you Chen and Walter!

I hope it gets fixed in the near future?
It can be easily missed that it doesnt connect when reconnecting a big project.

Feature request:
It would be great if we could could have an option to see clips that have a grade with a missing matte.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: AleksanderKnudsen, Claudio Rufa, Drakulica, Google [Bot], Google Feedfetcher, John Griffin and 50 guests