Resolve 14 Public Beta Bug List

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Robert James

  • Posts: 207
  • Joined: Fri May 13, 2016 12:07 am

Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 10:20 pm

1) Lost all power bins after upgrade.
2) No performance boost with 4K H.264
3) Long Splash scree load time at License Check


System Specs:
Windows 10 Pro Creator Update
All SSD's
32Gigs Ram (12 Gigs allotted to Resolve)
i7-4770 3.4GHz
GTX 1060 6GB
Last edited by Robert James on Tue Apr 25, 2017 11:15 am, edited 1 time in total.
Resolve Studio 14.1
Windows 10 Fall Creator Update
ROG CROSSHAIR VI HERO MB
AMD 1800x 4Ghz 32GB RAM
M.2 System Drive, M.2 Media Drive (All other drives SSDs)
ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G VC
Offline

Robert James

  • Posts: 207
  • Joined: Fri May 13, 2016 12:07 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 10:26 pm

1) After creating a new power bin, and selecting it; dropping media into the selected bin adds it to the master bin, and not the selected bin.
Resolve Studio 14.1
Windows 10 Fall Creator Update
ROG CROSSHAIR VI HERO MB
AMD 1800x 4Ghz 32GB RAM
M.2 System Drive, M.2 Media Drive (All other drives SSDs)
ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G VC
Offline
User avatar

daniloguate

  • Posts: 13
  • Joined: Sat Feb 01, 2014 6:19 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 10:28 pm

4) Never ends loading on Mac Pro Late 2013
Offline

Robert James

  • Posts: 207
  • Joined: Fri May 13, 2016 12:07 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 10:33 pm

Not sure if this is intended, but none of the new 'open as a new window' retain their size or screen position when re opening.
Resolve Studio 14.1
Windows 10 Fall Creator Update
ROG CROSSHAIR VI HERO MB
AMD 1800x 4Ghz 32GB RAM
M.2 System Drive, M.2 Media Drive (All other drives SSDs)
ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G VC
Offline

geoffcbassett

  • Posts: 5
  • Joined: Tue Apr 19, 2016 2:08 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 10:56 pm

Fairlight page does not play/ is not working. Timeline occasionally plays audio but most of the time does not work, audio plays fine in preview. Also does not appear when exporting clips with audio in them.

Internal Audio (Realtek HD)
Windows 10 64-bit
Intel i7 5820K
32gb RAM
Fury X 4gb
Last edited by geoffcbassett on Tue Apr 25, 2017 3:36 pm, edited 3 times in total.
Offline

Jeff Brass

  • Posts: 175
  • Joined: Wed Nov 26, 2014 7:46 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 10:57 pm

started once fine on win10 system.

won't start again, gets to Audio Plugin Scan splashscreen and just quits.

When it did run, there was no audio at all.

Fairlight page - wouldn't play
Offline

GregoryBennett

  • Posts: 22
  • Joined: Wed Dec 25, 2013 6:33 pm
  • Location: Toronto, Canada

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 10:59 pm

Won't start up after initial loading of splashscreen.
--
Gregory Bennett
Director of Photography
Toronto, Canada
http://www.gregorybennett.com/
Offline

Robert James

  • Posts: 207
  • Joined: Fri May 13, 2016 12:07 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 11:15 pm

Real and MeldaProduction VST's are not connecting properly. IE: none of the by-pass or meter functions work.

Blue Cat's seem to work OK
Resolve Studio 14.1
Windows 10 Fall Creator Update
ROG CROSSHAIR VI HERO MB
AMD 1800x 4Ghz 32GB RAM
M.2 System Drive, M.2 Media Drive (All other drives SSDs)
ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G VC
Offline

Chip.Murphy

  • Posts: 60
  • Joined: Wed Mar 08, 2017 5:59 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 11:17 pm

Fairlight doesn't play, Disk Database has projects randomly disappearing, mini panel keeps disconnecting. Windows 10.
Offline

Sean Lowen

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Aug 03, 2016 6:57 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 11:18 pm

iZotope VSTs do not seem to work. BMD used them in the "What's New" video, so I figured they might work, but they only work intermittently. Sometimes works, sometimes has no effect, sometimes audio goes mute.
Offline

Robert James

  • Posts: 207
  • Joined: Fri May 13, 2016 12:07 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostMon Apr 24, 2017 11:38 pm

1) All previously created custom render settings have been deleted.
Resolve Studio 14.1
Windows 10 Fall Creator Update
ROG CROSSHAIR VI HERO MB
AMD 1800x 4Ghz 32GB RAM
M.2 System Drive, M.2 Media Drive (All other drives SSDs)
ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G VC
Offline

Jeff Brass

  • Posts: 175
  • Joined: Wed Nov 26, 2014 7:46 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 12:02 am

Is there anywhere we can share crash logs with BMD so they can see whats going on?
Offline
User avatar

Donnell Henry

  • Posts: 709
  • Joined: Wed Dec 25, 2013 9:04 pm
  • Location: Brooklyn ny

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 12:04 am

Plugins not showing up e.g. Izotope. Crashes on a UHD timeline.
GODS CREATE
Offline

jordanphstein

  • Posts: 3
  • Joined: Wed Jan 20, 2016 1:37 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 1:35 am

1. Compare timelines option only appears in a user created bin where timelines live instead of in the default timeline bin that Resolve creates for you on start.
Offline

Pete Grayson

  • Posts: 4
  • Joined: Sat Apr 08, 2017 2:33 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 2:26 am

When you change the lift or gamma value, then return to 0.00 without hitting the reset button it leaves the - sign, so instead of 0.00 it reads -0.00. A small bug, but a bug nonetheless.
Offline

Alex Potemkin

  • Posts: 66
  • Joined: Tue Nov 01, 2016 9:27 pm
  • Location: Queens, NY

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 3:10 am

DaVinci Resolve is crashing when I switching between Media/Edit/Color tabs.
In most case, if I started a project from any tab, this one is working but after switching to another one I got the black screen, then crash. Any work is impossible.

Windows 10 (the latest updates are installed), pretty much PC with the AMD Saphire Nitro Black 4Gb video card, i7-6700K and 32Gb RAM, RAID-0 for video and SSD for the system. DaVinci installation without SQL v 14.0.0b.020
Alex Potemkin
http://yourphoto.nyc
http://yourphoto.biz
http://getty.yourphoto.biz
http://istock.yourphoto.biz
http://alexpotemkin.com
Offline

Ken Cooper

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Mar 27, 2016 6:12 pm
  • Warnings: 1

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 3:41 am

Run the new program. Splash Screen appears. Stuff gets loaded.

There's an issue with a VST audio plugin. The small Error Panel (with an OK button) remains hidden underneath the Splash Screen. There is no way to access that panel. Twice I had to run Windows10 Process Explorer - to kill the Resolve task.

Solution would be to assign any Error Message panels to have a higher modal window value setting, than the Splash Screen...

A small icon of that Error Panel appeared off of the Resolve icon - on the Quick Launch toolbar. Had to take a picture of it, so that I could read what it said. My LG monitor is 4096x2160... :)

Decided to remove several VST plugins - maybe they are too old...?

kc
Offline
User avatar

timbutt2

  • Posts: 878
  • Joined: Tue Nov 12, 2013 10:32 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 4:01 am

Even with setting the timeline to HD I have the program crash when I loop a clip to work on the audio when the footage is UHD. I have several nodes on the video because all of it is already color graded. I have put the Playback Resolution to Quarter Resolution, but it doesn't seem to help. I can't adjust the audio at all because it keeps crashing.

The footage is URSA Mini 4.6K UHD ProRes 422 HQ footage. It was a project I did last year, and I did all the audio work in Premiere. So this is a past project that I'm using to test the ability of Fairlight. Sadly the crashing is a problem.

Otherwise, I've seen performance improvements every where else.
"Movies are not watched. They are an encounter with a life's experience not your own." - Tim Buttner (timbutt2)

Cameras: URSA Mini 4.6K EF & Cinema Camera 2.5K EF
Computers: iMac 5K (Late 2015) & MacBook Pro Retina 15.4in (Early 2013)
Offline

Damijan Dolenec

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Apr 25, 2017 4:06 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 4:09 am

It crashes randomly (last time: while I was changing the source path of media, because media was moved to another folder)
Offline
User avatar

timbutt2

  • Posts: 878
  • Joined: Tue Nov 12, 2013 10:32 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 4:30 am

Reading the manual on Fairlight is like this:

"This chapter will be updated during the beta testing period for the final release."

This is every chapter pertaining to Fairlight. Oh my. I think I'm going to have to wait for a good manual update so that I can at least educate myself on Fairlight before continuing to do a crash course learning by doing.
"Movies are not watched. They are an encounter with a life's experience not your own." - Tim Buttner (timbutt2)

Cameras: URSA Mini 4.6K EF & Cinema Camera 2.5K EF
Computers: iMac 5K (Late 2015) & MacBook Pro Retina 15.4in (Early 2013)
Offline

Martin Heffels

  • Posts: 11
  • Joined: Mon Apr 03, 2017 6:46 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 4:31 am

50fps 200Mbps all-intra MOV, video doesn't load. This is footage recorded on a Panasonic GH4.



EDIT: Fixed in Beta 3
Last edited by Martin Heffels on Thu May 25, 2017 9:47 am, edited 1 time in total.
Offline

Nathan Allworth

  • Posts: 24
  • Joined: Sun Sep 02, 2012 4:46 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 4:52 am

Smooth as butter on a 5-year old, first gen MacBook Pro Retina. Even with h.264 footage. I cannot believe what I'm seeing...3 nodes, 6 corrections, a LUT and still playing back at 24p.

Unfortunately on the Windows side it's a disaster. On my 48-core Xeon, 64gb RAM, Quadro M2000/4gb, SSD/RAID box it's still just as slow as it always was with FHD and UHD H.264 footage, and it crashes pretty consistently when switching tabs. That's of course when (!) it starts.
Offline

Ken Cooper

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Mar 27, 2016 6:12 pm
  • Warnings: 1

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 6:11 am

During the install, a panel comes up to indicate the folder (Blackmagic Design) where v14 will go.

I was smart.

Decided to create a new folder (Resolve14), since I didn't want the new program to overwrite the v12.5 stuff in the 'DaVinci Resolve' folder.

Fine...

Was working on some 4k Ursa dng footage.

Going to 'Preferences', I decided to remove the two VST folders shown in the list.

When I press 'Save', I get a popup panel saying >

Error
Unable to save preferences.

Attempted to make other misc changes. This results in being impossible to 'Save'.

Fine...

Performance on my machine is not great. Windows10 Pro, Quadro K5200, 64GB ram.

Thought I go back to using v12.5

The old desktop icon is missing. That's okay, I'll just go to Program Files and copy it back to the Desktop from the 'DaVinci Resolve' folder.

Hmmm...

That folder is empty...!

Guess I'll reinstall v12.5 tomorrow - when I'm in a better mood... :)

kc
Offline

Andreas Schwarz

  • Posts: 194
  • Joined: Sat Feb 20, 2016 12:57 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 7:28 am

- Autosave fails
- No playback on audio page
- clips are offline, and cant be relinked
- crashes all the time, when exploring the audio page
- no keyframing possible on audio page
Offline

Fernando Sousa

  • Posts: 3
  • Joined: Sun Feb 05, 2017 8:53 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 8:32 am

On Linux, MP4 and MOV footage in H264 get loaded as just audio. Image works fine though......
Offline

Rignold Haywood

  • Posts: 17
  • Joined: Wed May 11, 2016 10:50 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 8:33 am

Hi

I immediately get an error message on startup. I'm on a Macbook Pro Mid 2012. OSX 10.10.5, 1gig gfx card, 8gig ram.

What is the minimum OS for this version?

Cheers

Rignold
Attachments
Screen Shot 2017-04-25 at 10.26.34 AM.png
Screen Shot 2017-04-25 at 10.26.34 AM.png (97.67 KiB) Viewed 14309 times
Offline

Oliver Hadatsch

  • Posts: 1
  • Joined: Tue Apr 25, 2017 8:43 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 8:50 am

Dito on the Fairlight won't play.

Also strange Audio Problems: Audio is only played a couple of seconds into the timeline. If i move the clips it will still play the same timeframe in the timelime, meaning a different part of the clip. VU Meters are showing nothing when music is not playing. Have tried with different media / khz / formats. Video Audio not working sporadically as well.

Performance on Windows not noticably faster.

Oliver
Offline

Trevor Asquerthian

  • Posts: 117
  • Joined: Sun May 11, 2014 10:03 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 8:52 am

5.1 source clip in 5.1 track in 5.1 timeline - track 6 (right rear) does not pass through to Master bus - shows in meter for timeline track but not master bus

https://www.dropbox.com/s/tv5le7sfluc7mar/Resolve%206%20ch.mov?dl=0
Home:
R14.0.1.008
OSX 10.12.6
MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013)
2.6 GHz Intel Core i7 16GB Ram
NVIDIA GeForce GT 750M 2048 MB
Offline

olivertsupsman

  • Posts: 1
  • Joined: Tue Apr 25, 2017 8:56 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 8:57 am

When importing a long clip (nearly 2 hours long), Resolve crashes.
Offline

Tom Early

  • Posts: 345
  • Joined: Wed Jul 17, 2013 11:01 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 9:18 am

out of all the problems listed only 3 ppl gave their system specs...
Do I love colour grading or I am simply tormented by it?
Offline

David O'Shea

  • Posts: 11
  • Joined: Sat Jan 28, 2017 11:48 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 9:22 am

Within ACES workflow. The setting "3D Video Monitor Lookup Table" is broken. Initially, after applying the LUT it looks OK. Once the the footage is played, the image becomes clipped in the highlights and shadows. It works fine in Davinci YRGB mode.
OS: Windows 10
CPU: i7-3930K OC'd to 4.2Ghz
RAM: 32GB
GPU: GTX 680 GUI
GPU: GTX 1070 Compute
Offline

Mark Spink

  • Posts: 44
  • Joined: Thu Dec 18, 2014 8:23 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 9:24 am

Not managed to crash it yet, in love with the video or audio only buttons on the source window: massive time saver, overall it seems to work mostly OK but issues I've noticed so far-

The 'i' & 'o' keys are not accurate intermittently when using the source clip window, edit page (in or out point set not near the actual play-head position). Accurate when button under source window used, but not always when using the keyboard (and sometimes completely ignored, even for multiple presses).

Also when outputting a file as a .mov using DNxHD codec (1080p 100/85/80 8bit) from a BMPCC timeline of DNGs at 30fps, no audio - resulting mov file showed only black in Quicktime 7.7.6.
Davinci did show the file in the Media window, but showed it a pillar-boxed 4x3 with a bad aspect ratio.
Didn't bother testing in anything else.

Output the same timeline again using DNxHR LB codec, still shows as black in Quicktime, but shows OK in Davinci's media tab (aspect not wrong), and could open it in 'Another GUI' and 'Handbreak', although Fusion 8.2 build 2 will not display it at all, giving a non-descriptive console error.
Syntheyes 1702 x64 will open it, but shows full screen white only.
Lightwave 2015.3 x64 opens it, but also shows full screen white only.

Handbreak rendered an MP4 h264 preview OK, and 'Another GUI'/FFMpeg authored an h265 webm file fine from it.


So very flakey/broken MOV output using DNxHD or DNxHR codecs, and the in & out point keyboard shortcut buttons in the edit page source window are somewhat wobbly too.


All this on Windows 10 home, Macbook Pro retina 15" 2013, 8Gig / GT750M

Will re-boot as a MAC and see if QT can see the mov file...
Last edited by Mark Spink on Tue Apr 25, 2017 10:04 am, edited 2 times in total.
Offline

Jean Claude

  • Posts: 1034
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 9:30 am

Small test of the V14 Studio (without having read the manual entirely) for 2 hours without trying to torture Davinci Resolve:
- a clip GH5 UHD 10 422 bits => perfectly read
- a 16-bit Cineform clip => perfectly read

Test all new OFX => no crash

A single crash: Fairlight tab => Curve and Automation Controls => ALL

2017-04-25_11-08-04.jpg
Curve and Automation Controls => ALL
2017-04-25_11-08-04.jpg (58.95 KiB) Viewed 14236 times
Windows 10 PRO X64 | DaVinci Resolve Studio 14.1.0.018 | Fusion Studio 9.0.1
Offline

Andrew Kolakowski

  • Posts: 2677
  • Joined: Tue Sep 11, 2012 10:20 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 9:42 am

It's definitely quite "beta" build atm and because there were fundamental changes to the engine I would not count for perfect stability for a quite a time.
Offline

Jean Claude

  • Posts: 1034
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 9:46 am

Andrew Kolakowski wrote:It's definitely quite "beta" build atm and because there were fundamental changes to the engine I would not count for perfect stability for a quite a time.


I bet the game. It is a beta version and we are beta testers ... :D
Anyway, this V14 has potential. It promises.
Just a little bit of time (like the V12.x) :)
Windows 10 PRO X64 | DaVinci Resolve Studio 14.1.0.018 | Fusion Studio 9.0.1
Offline

Gary Wedekind

  • Posts: 21
  • Joined: Tue Apr 25, 2017 9:39 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 9:51 am

Installed over 12.5.5 ... opened fine and looked good for a few tests, but no audio. Then crashed. Will not now load past the splash screen at 'Loading Waveform...' which disappears and nothing further happens. Uninstalled and reinstalled, restarted etc. No joy.

Running PC Win 10 64bit / 32mb Ram / Nvidia GTX 1080 card.
Offline

Geoffroy Przybylski

  • Posts: 1
  • Joined: Tue Apr 25, 2017 9:43 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 9:54 am

Hi,

Resolve 14 beta works fine on my Windows 10 system except the sound engine.
In the Edit tab for example, when playing my edit I have sound output during 5 to 8 seconds and after that the sound crashes/is muted.
I tried to use onboad audio, external headsets (usb), and soundcards. I get always the same results.

(GA-Z97P-D3 - core i7 4790 - 16GB - Samsung SSD - GTX 960)
kosmo
Offline

Robert James

  • Posts: 207
  • Joined: Fri May 13, 2016 12:07 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 11:01 am

HDPI (4K Monitors with active scaling) Problems persists in this version; for both the main program elements and VST Plugin windows.

I did find a bit of a work around if you are using the Windows creator update. There is a new feature to override scaling using the programs shortcut properties, but still a big bug IMO.

2017-04-25_6-46-30.png
2017-04-25_6-46-30.png (46.11 KiB) Viewed 14122 times


2017-04-25_6-47-49.png
2017-04-25_6-47-49.png (22.48 KiB) Viewed 14122 times


I was surprised at how well this works.
Resolve Studio 14.1
Windows 10 Fall Creator Update
ROG CROSSHAIR VI HERO MB
AMD 1800x 4Ghz 32GB RAM
M.2 System Drive, M.2 Media Drive (All other drives SSDs)
ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G VC
Offline

Robert James

  • Posts: 207
  • Joined: Fri May 13, 2016 12:07 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 11:03 am

1) All previously created PowerGrades do not survive the upgrade. (all missing)
Resolve Studio 14.1
Windows 10 Fall Creator Update
ROG CROSSHAIR VI HERO MB
AMD 1800x 4Ghz 32GB RAM
M.2 System Drive, M.2 Media Drive (All other drives SSDs)
ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G VC
Offline

Robert James

  • Posts: 207
  • Joined: Fri May 13, 2016 12:07 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 11:10 am

1) Scroll bar slider mouse icon and function not correct when hovering over slider. This may be a part of the HDPI issues, and using Windows Creator Update functions to 'fix' resolves HDPI issues.

This is using the window break out feature.

2017-04-25_7-06-59.png
2017-04-25_7-06-59.png (102.22 KiB) Viewed 14113 times
Resolve Studio 14.1
Windows 10 Fall Creator Update
ROG CROSSHAIR VI HERO MB
AMD 1800x 4Ghz 32GB RAM
M.2 System Drive, M.2 Media Drive (All other drives SSDs)
ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G VC
Offline

Al Spaeth

  • Posts: 181
  • Joined: Thu Sep 17, 2015 9:48 pm
  • Location: South Africa

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 11:37 am

Busy with 14 last night till 4am.
I uninstalled 12.5.5, then installed 14. Had multiple crashes in Win 10 (latest patches) with a single h.264 UHD clip on the timeline at unpredictable times.
Uninstalled 14, rebooted, and reinstalled "run as Administrator" and was much better.
Then got a Resolve error "GPU memory full" with two UHD layers no effects on the timeline on my Nvidia 4GB GPU.
Restarted > set Preferences GPU to Auto > did a two layer UHD edit with color correction and PIP > Deliver UHD h.264 mp4 (auto - best quality) and 1080p h.264mp4.
So far, it's now stable (I don't know why) -
h.264 native timeline performance has definitely improved -
Opt. Media DNxHR HQX generation is much faster -
Render speeds are good -
Faster program load -
Output image quality looks great.

The 14 "Whats New" list is mind boggling so I assume beta testing on multi OSs will take a while.
Thanks BM - I love it.
Last edited by Al Spaeth on Tue Apr 25, 2017 3:13 pm, edited 1 time in total.
Resolve 14b Win 10 64bit
Offline

Damijan Dolenec

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Apr 25, 2017 4:06 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 2:43 pm

Windows 7 i3 16GB RAM, AMD HD 6670

I know, I know it's old and slow... but with 12.5.* I could work flawlessly with FHD/30p H.264 files (canon 70D)

And now with 14b1 it struggles with simple playback in media tab. It plays at 8-18 fps and after few seconds it crashes...

The way it looks right now this is more alpha than beta...
Offline

Clifton Archuleta

  • Posts: 11
  • Joined: Tue Apr 07, 2015 1:06 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 3:00 pm

Fairlight tab won't playback audio at all on my system, through my BM Decklink card or by selecting system sound. My system audio runs through a USB DAC.

System is a Ryzen 7 running Windows 10 Creator's Update.



Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
Offline

EwanAllan

  • Posts: 4
  • Joined: Sun Mar 26, 2017 6:16 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 3:07 pm

Started once on Win7 64. Won't go past splash screen now even after re-installing.
Offline
User avatar

Noel Sterrett

  • Posts: 274
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 9:12 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 3:27 pm

EwanAllan wrote:Started once on Win7 64. Won't go past splash screen now even after re-installing.

Rename your database so Resolve doesn't see it and try to start.
Noel Sterrett
Admit One Pictures
Offline

Albert Du Plessis

  • Posts: 21
  • Joined: Fri Feb 20, 2015 6:11 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 3:27 pm

On MAC you need at least 10.11.5 El Capitan as it uses Metal. And Metal was added in El Capitan
Offline

Gunnar Radeloff

  • Posts: 1
  • Joined: Tue Apr 25, 2017 3:25 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 3:31 pm

On windows 10 i7 radeon gfx:

-anything on the timeline thats not optimized media(dng) stays black and calculates forever
-get instant message: gpu memory full
-opening a 4k to 1080 v12.5 project wth optimized media shows all clips as 1080 crop of 4k footage instead of downscale like it was on v12.5

seems i have to wait a bit longer for the smooth h264 playback :(
Offline

Stephen Perera

  • Posts: 11
  • Joined: Mon Jan 09, 2017 11:30 am
  • Location: Gibraltar

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 3:34 pm

My computers:
Mac Pro (3.7GHz Quad-Core Intel Xeon E5 with 12GB ram) - doesn't go beyond the splash screen on my
MacBook Pro (13 inch mid 2014 2.6 GHz Intel Core i5) - seems to be working okay
Offline

Dilson Abraham

  • Posts: 24
  • Joined: Tue Sep 20, 2016 8:38 am

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List - Audio Issue

PostTue Apr 25, 2017 4:14 pm

Thanks a lot to the DR team for this great upgrade (even though still on Beta).

I upgraded from 12.5.5 Studio to 14B1 Studio, and most of the functions are working fine for me, except that audio doesn't playback continuously.

But if I switch to the FAIRLIGHT tab and then back to EDIT or COLOR tab the audio plays back for roughly 10 seconds and then goes off. No activity of audio is shown on the audio meters after that.

If I switch to the FAIRLIGHT tab again and back the audio works for another 10 seconds (audio meter shows activity) on playback and then stops.

Anyone found this issue and/or any workarounds?
Windows 10 x64 Build 1607
Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz 16GB
ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2
NVIDIA GeForce GTX TITAN X
Onboard Audio
Samsung U28D590 28"
1TB SSD / 1 * 2TB and 3 * 4TB
DaVinci Resolve Studio 14 B4
Offline

Jean Claude

  • Posts: 1034
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Resolve 14 Public Beta Bug List

PostTue Apr 25, 2017 4:16 pm

OFX Jpeg Damage: crash w10 when changing the resolution (reproducible several times on an HD timeline)
2017-04-25_18-13-21.jpg
2017-04-25_18-13-21.jpg (44.22 KiB) Viewed 13765 times
Windows 10 PRO X64 | DaVinci Resolve Studio 14.1.0.018 | Fusion Studio 9.0.1
Next

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: waltervolpatto and 24 guests