Decklink 4K Studio Center and LFE patched incorrectly over H

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Harris Charalambous

  • Posts: 157
  • Joined: Sun Sep 02, 2012 2:24 pm

Decklink 4K Studio Center and LFE patched incorrectly over H

PostSat Apr 29, 2017 1:27 pm

I ran into an issue today where my Decklink card is swapping the Center Channel of a 5.1 mix with the LFE Channel.

If I swap the channel outputs in Resolve the audio then plays correctly. I noticed the same issue in another app that also uses the Decklink for monitoring.

Playing back this same QT in another app with my Kona 4 card the audio channels are correct and there isn't any need to swap anything.

I'm on the latest desktop video drivers and this is over HDMI.

I tried multiple desktop video drivers and all netted the same result or worse yet no result if I tried to force swap the channels.

Is this a card, driver or Resolve issue?
Offline
User avatar

Ovi Dan

  • Posts: 58
  • Joined: Tue Jul 26, 2016 7:47 am
  • Location: Seattle, WA

Re: Decklink 4K Studio Center and LFE patched incorrectly ov

PostSat Apr 29, 2017 7:45 pm

This is a longstanding BUG, probably in the DeckLink drivers. I think they are using the SDI channel mapping even when outputting using HDMI. I hope with this new focus on audio that BMD will fix it.
Offline

Harris Charalambous

  • Posts: 157
  • Joined: Sun Sep 02, 2012 2:24 pm

Re: Decklink 4K Studio Center and LFE patched incorrectly ov

PostTue May 02, 2017 4:55 pm

Seems that is the case. Either this should get fixed or BMD should enable audio patching in the Desktop video app.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Fabian Frank, Google [Bot], Jack Hong and 31 guests