Is the Sidechain working?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline
User avatar

Daz Wood

  • Posts: 176
  • Joined: Mon May 08, 2017 2:59 pm

Is the Sidechain working?

PostTue Aug 29, 2017 8:44 pm

Managed to configure Sub groups ok. will there be dynamic added to subs, aux and main bus? (pic1)


DR audio sidechain.png
DR audio sidechain.png (111.26 KiB) Viewed 1758 times


How do I activate the Aux to be used as a sidechain trigger?

Is this how it should be done but its not implemented yet or is there different way to get it working? (pic2)


sidchain audio 1.png
sidchain audio 1.png (18.63 KiB) Viewed 1758 times
Thank you

Daz
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 684
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: Is the Sidechain working?

PostTue Aug 29, 2017 9:08 pm

Daz Wood wrote:Managed to configure Sub groups ok. will there be dynamic added to subs, aux and main bus? (pic1)
This was available in earlier builds, so I would imagine that the functionality will return.

How do I activate the Aux to be used as a sidechain trigger?
The Channel Aux Send only routes signal to an Aux Buss. The Channel Aux Send has no access to the key input of the Fairlight dynamics processors.

Is this how it should be done but its not implemented yet or is there different way to get it working? (pic2)
The Bus Format window only specifies the channel width of the Master, Sub, and Aux Busses. It does not route signals.


Are you attempting to duck Music under Dialogue or something similar?
Fader automation achieves the same result, and often is a little more transparent than ducking.
.
MacBook Pro | Hexacore 2.6GHz i7 | 16GB RAM | 512GB SSD (APFS) | Radeon Pro 560X ⟧
⟦ OS X.13.6 (17G4015) | Resolve Studio 15.2.1 | Merging HAPI ⫸ Ravenna Premium 2.0.37039 ⫸ DAD AX32 | ProMon 3 ⟧
Offline

Hector Corcin

  • Posts: 46
  • Joined: Sun Aug 23, 2015 8:38 pm

Re: Is the Sidechain working?

PostSat Sep 09, 2017 12:14 pm

I haven't managed to get sidechain working... I have the output of a bus routed to the input of a track where I set the sidechain in the dynamics. But it seems not getting the sidechain signal from the bus. I wonder what I am doing wrong. I can't find info about it in the manual
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 4981
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: Is the Sidechain working?

PostSat Sep 09, 2017 4:04 pm

Sidechain will come in a future update.
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

Glenn Venghaus

  • Posts: 835
  • Joined: Wed Jan 01, 2014 9:56 pm
  • Location: Amsterdam , The Netherlands

Re: Is the Sidechain working?

PostSat Sep 09, 2017 4:10 pm

I doubt if it is fully implemented yet.
I do see in the signal flow chart that there is an input to the dynamics sidechain part, but have not found a way yet to adress it via any routing.
There seems no sidechain input drawn to the VST/AU section so that would be a good second question for if/when that will be possible.

Fairlight is still in the base state, where more advanced stuff like sidechaining , or editing / deleting automation data, or even more advanced audio editing besides a simpel razor, seem to not have yet made it to the first release.

For now stability trumps features so i am ok to wait a while . Its already a huge improvement over what we had before. And i must say i so far like fairlight even in its not full potential reached state. Just that fact that it eats all my vst/au stuff is a huge plus. And the possibility to easily create stems , sub mixes, different main mixes, different speaker setups that you can change with a simple dropdown, etc is also very cool stuff

I do sorely miss the possibility to create presets for all this stuff as it gets boring very fast to keep recreating the same settings every time for some standard compression/limiting stuff etc. But it surely will come....

edit: ah Peter just beat me ;-)
Beatstep & APC-40 Resolve Edition Custom Controllers https://posttools.tachyon-consulting.com
Test rig :HACK OSX10.12.4 | 4790K | 2xGTX980ti | 32GB | DRS 15.2
V: CUDA387.128 | 378.05.05.05f02 | DTV10.11.2 | MiniMon-SDI |HDlink
A: 5.1RME-FireFace
Offline
User avatar

Daz Wood

  • Posts: 176
  • Joined: Mon May 08, 2017 2:59 pm

Re: Is the Sidechain working?

PostSun Sep 10, 2017 12:01 am

Thanks for the update.

Sidechain coming soon.
Thank you

Daz
Offline

Michael Kropfberger

  • Posts: 27
  • Joined: Fri Jan 12, 2018 8:27 pm

Re: Is the Sidechain working?

PostThu Feb 08, 2018 1:10 pm

hi,
I've updated to Resolve 14.3 but I cant get sidechaining to work.
I tried with ReaComp to get a ducking compressor...

is this working or am I trying to ride a dead pony? :)


thx
Mike
Offline

Reynaud Venter

  • Posts: 684
  • Joined: Sun May 28, 2017 9:34 am

Re: Is the Sidechain working?

PostThu Feb 08, 2018 1:29 pm

Michael Kropfberger wrote:is this working or am I trying to ride a dead pony? :)
Still not implemented in 14.3

Hopefully soon.
MacBook Pro | Hexacore 2.6GHz i7 | 16GB RAM | 512GB SSD (APFS) | Radeon Pro 560X ⟧
⟦ OS X.13.6 (17G4015) | Resolve Studio 15.2.1 | Merging HAPI ⫸ Ravenna Premium 2.0.37039 ⫸ DAD AX32 | ProMon 3 ⟧
Offline

Rick van den Berg

  • Posts: 251
  • Joined: Tue Jun 02, 2015 7:47 am

Re: Is the Sidechain working?

PostTue Mar 06, 2018 4:23 pm

at least add a text behind the sidechain button with something like ''is not working yet''

i was working on it for like half an hour/45 minutes until i started googling and eventually found this topic..
Offline

Michael Kropfberger

  • Posts: 27
  • Joined: Fri Jan 12, 2018 8:27 pm

Re: Is the Sidechain working?

PostTue Mar 06, 2018 6:43 pm

[+1]
yes, please mark it as "not working"
Offline

PaoloSanta

  • Posts: 8
  • Joined: Wed Nov 15, 2017 3:07 pm

Re: Is the Sidechain working?

PostTue Mar 06, 2018 7:42 pm

We need sidechain.....!!!!! every video with an interview or a voice over need sidechain... is basically...
Offline

gardnsound

  • Posts: 4
  • Joined: Thu Mar 08, 2018 9:13 pm
  • Real Name: Gardner Beson

Re: Is the Sidechain working?

PostSun Apr 08, 2018 4:54 pm

Yeah, let's go for the love of God; Side - Chain.
Offline

Michael Kropfberger

  • Posts: 27
  • Joined: Fri Jan 12, 2018 8:27 pm

Re: Is the Sidechain working?

PostMon Apr 09, 2018 6:55 pm

hmmm... I just thoroughly read the Resolve 15 beta release notes, but didnt find fairlight sidechaining...
to be fair, I havent installed 15 beta yet to prove it... cant do right now, I'm stuck in a project...
who volunteers? :)

greets
Mike
Offline

DanielBoist

  • Posts: 49
  • Joined: Thu Nov 08, 2012 10:43 am
  • Location: Germany

Re: Is the Sidechain working?

PostTue Apr 10, 2018 12:20 pm

I also cant´get sidechaining to work in DR15b...

It´s such a common (and important) task in pro Audio DAWs that i can´t believe it´s not working in Resolve/Fairlight... Hopefully BMD implements it soon!!
Daniel Boist
dbSONIC Media
Germany

MacPro (6,1) 12-Core,64GB,D700
iMacPro (1,1), 18-Core,64GB,VEGA64 16GB,Decklink Ultrastudio 4K,Sonnet eGFX (VEGA64 16GB)
Offline

LAUSCHSICHT

  • Posts: 2
  • Joined: Tue Apr 10, 2018 10:06 pm
  • Real Name: Kevin Blanc

Re: Is the Sidechain working?

PostTue Apr 10, 2018 10:13 pm

Alright, landed here as well. Was testing a very basic Sidechain (Auto Ducking) Setup for like 2h with the idea to switch from Audition. But is this seriously not working? How can such an important feature still be missing.

How is anybody mixing VO with Resolve / Fairlight? Any alternative workflow inside this (otherwise amazing) App? (And i really don't have time to automate faders...)

+1 for this checkbox to work soon.
Offline

Boris Dessimond

  • Posts: 9
  • Joined: Thu Feb 02, 2017 6:39 pm

Re: Is the Sidechain working?

PostSun Apr 22, 2018 8:28 am

+1 Here.
Offline

Matt Heere

  • Posts: 3
  • Joined: Tue Nov 21, 2017 2:18 pm

Re: Is the Sidechain working?

PostSun May 27, 2018 9:09 pm

+1 (or more) for this. With all the patching/routing infrastructure that's already in place in Fairlight, I can't believe this is a lot of dev work.
Offline

leaoxp

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Aug 15, 2018 3:16 am
  • Real Name: Sergio Leao

Re: Is the Sidechain working?

PostWed Aug 15, 2018 3:22 am

+1 here! really need sidechain! please BM Guys! Using Resolve Studio 15 here.
Offline

leaoxp

  • Posts: 2
  • Joined: Wed Aug 15, 2018 3:16 am
  • Real Name: Sergio Leao

Re: Is the Sidechain working?

PostSun Sep 16, 2018 1:50 am

YESSSSS !!!! Sidechain is working like a charm in the last DR Update (15.1) thank you BM Guys, you are awesome! :)

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Alexander Halbwirth, Google [Bot], Jean Paul Sneider, Michał Matwij, ohimbz, RichardCambs, swayingyou, thomasfenk and 41 guests