Render Queue Feature Request

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Jim Simon

  • Posts: 403
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Render Queue Feature Request

PostTue Nov 14, 2017 9:41 pm

Adding new items to the queue should not 'deselect' items already added. Deselection should only occur after rendering that item is finished.

1. Add a timeline to the queue.
2. Add another timeline.
3. Add a third timeline.
4. Hit Start Render.
5. Crap, only the third timeline got rendered.
6. Re-Select the first two timelines.
7. Hit Start Render again.

Let's knock out steps 5, 6 and 7, eh?
Offline

Olivier MATHIEU

  • Posts: 48
  • Joined: Thu Aug 04, 2016 1:55 pm
  • Location: Grenoble, FRANCE

Re: Render Queue Feature Request

PostTue Nov 14, 2017 10:40 pm

3b deselect all in the render queue
MacOS 10.12.6
i7 6 cores 3,5 Ghz
RAM 32 Go (2800Mhz)
GTX 1080Ti
Resolve Studio
Mini monitor
GUI 3440 x 1440
Offline

Peter Cave

  • Posts: 607
  • Joined: Thu Aug 23, 2012 6:45 am

Re: Render Queue Feature Request

PostWed Nov 15, 2017 12:33 am

Let's knock out steps 5, 6 and 7, eh?

1. Add a timeline to the queue.
2. Add another timeline.
3. Add a third timeline.
4. Select all, Start Render.
Resolve 14
Mac OSX 10.11.6
iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)
4 GHz Intel Core i7
AMD Radeon R9 M295X 4096 MB
Offline

Chip.Murphy

  • Posts: 60
  • Joined: Wed Mar 08, 2017 5:59 pm

Re: Render Queue Feature Request

PostWed Nov 15, 2017 4:53 am

It would also be great that remote render submissions we're rendered in order of submission instead of last submitted. If you have 8 artist stations submitting to 2 render nodes, the last person to submit always gets priority.
Offline

Jim Simon

  • Posts: 403
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Render Queue Feature Request

PostWed Nov 15, 2017 5:56 am

Olivier MATHIEU wrote:3b deselect all in the render queue


That would kind of negate the point of Step 4 (and hence Steps 1, 2 and 3 as well) don't you think?
Offline

Olivier MATHIEU

  • Posts: 48
  • Joined: Thu Aug 04, 2016 1:55 pm
  • Location: Grenoble, FRANCE

Re: Render Queue Feature Request

PostWed Nov 15, 2017 8:14 am

Jim Simon wrote:
Olivier MATHIEU wrote:3b deselect all in the render queue


That would kind of negate the point of Step 4 (and hence Steps 1, 2 and 3 as well) don't you think?

Just to mention that "deselect all" the job or "select all" the job in the render queue make resolve rendering all of them ....
It's not perfect, but it reduces the steps, isn't ? :-)
MacOS 10.12.6
i7 6 cores 3,5 Ghz
RAM 32 Go (2800Mhz)
GTX 1080Ti
Resolve Studio
Mini monitor
GUI 3440 x 1440
Offline

Jim Simon

  • Posts: 403
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Render Queue Feature Request

PostFri Nov 17, 2017 3:06 am

The problem with a Select All option is that previous exports might still be in the list.

I believe the correct behavior here should be for all queued exports to remain 'selected' until they're exported. Only then should they be automatically deselected.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher, Hector Berrebi, Irakly Shanidze and 23 guests