Drag and insert ?

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

frogbear

  • Posts: 3
  • Joined: Thu Feb 01, 2018 8:51 pm
  • Real Name: bainier pierre

Drag and insert ?

PostFri Feb 09, 2018 10:08 pm

Hello,

I'm trying really hard to find this simple function on davinci for editing.

when you have a clip already on your timeline and you drag it in the middle of your sequence and it inserts it instead of overwriting.

In premiere i do it by holding ALT key while draging the clip.

That would be very usefull !

Also, is there something wrong in my configuration or is it a bug, but when i push the arrows key up/down to move to previous/next clip, davinci gets completly lost and get to beggining/end of timeline or even ramdom place :/

apart from that, i find the software very nice to use, a full linux version would be a dream.

have a nice day !
Offline

Igor Riđanović

  • Posts: 250
  • Joined: Thu Jul 02, 2015 5:11 am

Re: Drag and insert ?

PostSat Feb 10, 2018 12:17 am

for up/down arrow keys to work make sure the little icon that looks like <> on the track is selected.
Offline

Jim Simon

  • Posts: 1249
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Drag and insert ?

PostSat Feb 10, 2018 5:09 pm

Drag the clip into the Timeline Viewer. You'll see a list of options for adding to the timeline.
Offline

frogbear

  • Posts: 3
  • Joined: Thu Feb 01, 2018 8:51 pm
  • Real Name: bainier pierre

Re: Drag and insert ?

PostSat Feb 10, 2018 6:16 pm

Hello Jim Simon,

Thanks for your prompt answer but this is not what i want to do.

I oftenly work (and not the only one) with some groups of clip i derushed that i place at the end of my timeline.

At the beggining of my timeline i have my WIP sequence. when i find a usefull clip in premiere, i just take it (or a group of clip if i made a mini edit that i like) from the end of my timeline and drag it and insert it in my WIP.

It's a very basic fonction so if it could be integrated, or if i miss something i would love to be taught how to do it.

have a nice day !
Offline

Jim Simon

  • Posts: 1249
  • Joined: Fri Dec 23, 2016 1:47 am

Re: Drag and insert ?

PostMon Feb 12, 2018 5:16 pm

Sorry, I just don't know that.
Offline

Benoit Breton

  • Posts: 16
  • Joined: Fri May 26, 2017 7:22 pm
  • Location: Québec, Canada

Re: Drag and insert ?

PostMon Feb 12, 2018 5:30 pm

If the Clips are already on the Timeline, you can select them first, and use Ctrl + Shift + selected Clips while holding down left mouse click.
Now just need to drag them where you want.
System Info:
DR14 Studio ( Dongle )
Windows 10 64bit
CPU Intel I7 6700K
Nvidia GTX 1080-TI 11GB
32GB Ram
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1797
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Drag and insert ?

PostMon Feb 12, 2018 5:53 pm

For a bit of ease: disable snapping
Windows 10 PRO X64 1709 and 1803 | DaVinci Resolve Studio 15.1.2.008 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.14 | Nvidia 416.34

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Andy Mees, DamienWise, Gary Hango and 21 guests