Third party OFX

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Ian Stark

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Feb 14, 2018 1:22 pm
  • Location: UK
  • Real Name: Ian Stark

Third party OFX

PostWed Feb 14, 2018 1:44 pm

Hi, I hope I'm not duplicating a question that's already been asked. I did search but couldn't find a definitive answer.

I am looking to move away from Magix Vegas (after 17 years, 14 versions and three owners).

I have a collection of OFX plugins from NewBlueFX and Boris. Am I able to use these in the free version of Resolve?

I wanted to try out Resolve on a relatively simple client project before buying the Studio version and it would be nice to be able to use the tools I'm familiar with. Are there any limitations? And are there any third party OFX plugins that don't play nicely with Resolve?

Thanks for any advice and apologies again if my search wasn't thorough enough!
Offline
User avatar

Alex Uzan

  • Posts: 105
  • Joined: Wed Jun 01, 2016 12:49 pm
  • Location: France

Re: Third party OFX

PostWed Feb 14, 2018 5:22 pm

It's difficult to answer, since Boris plugins have changed a lot, and there are many plugins from Newblue.

What I can say :
- Last version of Boris FX and NewblueFX work without issue in Resolve.
- Resolve has already a lot of smart plugins, that you should try before buying anything else.
- I don't know how newblueFX works on Vegas, but in others apps like Edius, Première, and Resolve, those plugins are terrible. You can get far better results (and more optimized) with Saphire or Hitfilm.

You won't be disapointed with Resolve :)
Offline

Ian Stark

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Feb 14, 2018 1:22 pm
  • Location: UK
  • Real Name: Ian Stark

Re: Third party OFX

PostWed Feb 14, 2018 5:40 pm

Thanks Alex,

I've had great results from many NewBlueFX plugins in Vegas (and Premiere), but I can't speak for other hosts. I've used them for many years now and, like every provider of large numbers of effects, not all of them have been great! But for the most part I have been quite happy with them. I'm not one for overdoing special effects and I tend to use the more utilitarian plugins more than the fancy ones.

Really, my question is whether they (and Boris, and any other third party OFX plugins) will run specifically in the *free* version of Resolve. For example, one of the NewBlue effects that I often use is Rack Focus, which gives a very usable tilt-shift effect (OK, that's one of the fancy ones I use!). I understand that this effect is available in the Studio version of Resolve, but not the free version. It looks like there are a number of other effects that also only feature in the Studio version. Hence the original question.

I have no doubt that if I decide Resolve is right for my workflow (and at this point I can't see why it wouldn't be) I will quickly upgrade to the Studio version. But for the first few weeks I would like to make sure.

Another issue that I've just considered is my presets - I have many, many OFX plugin presets that I have created for specific clients or projects. It would be nice to know that if I moved to Resolve I would be able to reuse those presets rather than have to recreate them.

Cheers!
Offline

Sam Steti

  • Posts: 1140
  • Joined: Tue Jun 17, 2014 7:29 am
  • Location: France

Re: Third party OFX

PostThu Feb 15, 2018 4:23 pm

Hey,
First, since you didn't tell us about the host computer, I would first advise not to use an appstore version of Resolve, whose limitations due to sandboxing include OFX among others...
Then just try. What else at the end of the day ? A sort of logic may teach you that OFXs which mimic studio only default tools may require the studio version to work, but it wouldn't be relevant to point every one specifically. So put them all in the right OFX folder and try.
Legacy MacPro 8core Xeons, 32 Go ram, 2 x gtx 980 ti, 1SSD for system, 2 SSDs raid0 for footage and caches, OSX ElCap and Sierra, Resolve 15 Studio
Offline

Ian Stark

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Feb 14, 2018 1:22 pm
  • Location: UK
  • Real Name: Ian Stark

Re: Third party OFX

PostThu Feb 15, 2018 5:41 pm

Thanks Sam. Sorry, I am so used to being in the Vegas world (which of course is Windows only) that I forgot to mention that I am on a Windows platform. Specs are Win 10, i7 980 at 3.33GHz, 24GB RAM, temporarily using an NVIDIA GeForce GTX580 (replaced a faulty GTX1070).

I'm afraid I don't understand what you mean by an appstore version. I've just downloaded the free version from the DaVinci website. Are you saying that the limitations of that version include no OFX support?

I haven't installed the software yet (waiting for a clear few days to work with it).
Offline

Sam Steti

  • Posts: 1140
  • Joined: Tue Jun 17, 2014 7:29 am
  • Location: France

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 11:03 am

Ian sorry, I didn't know Vegas was Win only, so I could't infer your system... And thus the appstore reference was about the "Mac Appstore" where mac users may download apps (where the Resolve version is limited because of the sandbox restriction [no cuda/nvidia, not all ofx]).

Now, yes you can install ofx on the free version of Resolve, good piece of news isn't it ? ;)
Legacy MacPro 8core Xeons, 32 Go ram, 2 x gtx 980 ti, 1SSD for system, 2 SSDs raid0 for footage and caches, OSX ElCap and Sierra, Resolve 15 Studio
Offline

Ian Stark

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Feb 14, 2018 1:22 pm
  • Location: UK
  • Real Name: Ian Stark

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 11:57 am

Hey Sam, not a problem! I should have mentioned it anyway :-)

That's great news about OFX in the free version. Hopefully this weekend I'll get a chance to have a real good look through Resolve. If it does suit my workflow I will go for the Studio version and if the stock plugins work well I would certainly use them over third party plugins.

Cheers!
Offline

Sam Steti

  • Posts: 1140
  • Joined: Tue Jun 17, 2014 7:29 am
  • Location: France

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 12:32 pm

FYI, if any problem occurs, Resolve and Fusion warns you at launch anyway, for you to be aware of what won't work.
For example, I remember that Neat Video denoiser didn't work on the free version (well, the default Resolve denoiser is a studio version feature, anyone can predict BMDs choice), then a message occurred at every launch. You'll be quickly warned about what's ok or not...
Legacy MacPro 8core Xeons, 32 Go ram, 2 x gtx 980 ti, 1SSD for system, 2 SSDs raid0 for footage and caches, OSX ElCap and Sierra, Resolve 15 Studio
Offline

Ian Stark

  • Posts: 5
  • Joined: Wed Feb 14, 2018 1:22 pm
  • Location: UK
  • Real Name: Ian Stark

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 12:45 pm

Good to know, Sam, thank you :-)
Offline
User avatar

Hector Berrebi

  • Posts: 471
  • Joined: Sun Mar 19, 2017 4:10 pm

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 2:13 pm

Boris OFX plugins work on Vegas as well as Resolve, you should be OK there
NewBlue seem to be fully multi-host. I Only worked with Titler and it works well.

As a side tip...
You can also get the free Ignite Express pack,
And the relatively inexpensive Red Giant Universe pack (which I warmly recommend)
H e c t o r _ B e r r e b i
---------------------------
Colorist ~ Consultant ~ Trainer
Da Vinci Resolve Certified Instructor
Offline
User avatar

Alex Uzan

  • Posts: 105
  • Joined: Wed Jun 01, 2016 12:49 pm
  • Location: France

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 2:52 pm

Hector Berrebi wrote:Boris OFX plugins work on Vegas as well as Resolve, you should be OK there
NewBlue seem to be fully multi-host. I Only worked with Titler and it works well.

As a side tip...
You can also get the free Ignite Express pack,
And the relatively inexpensive Red Giant Universe pack (which I warmly recommend)

Are you sure the last version works in Resolve 14.3 ?
Offline
User avatar

Hector Berrebi

  • Posts: 471
  • Joined: Sun Mar 19, 2017 4:10 pm

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 2:59 pm

Alex Uzan wrote:Are you sure the last version works in Resolve 14.3 ?


Hi Alex.

Latest version of what?
Newblue Titler Pro 6 on 14.3 works..
H e c t o r _ B e r r e b i
---------------------------
Colorist ~ Consultant ~ Trainer
Da Vinci Resolve Certified Instructor
Offline
User avatar

Alex Uzan

  • Posts: 105
  • Joined: Wed Jun 01, 2016 12:49 pm
  • Location: France

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 3:08 pm

Hector Berrebi wrote:
Alex Uzan wrote:Are you sure the last version works in Resolve 14.3 ?


Hi Alex.

Latest version of what?
Newblue Titler Pro 6 on 14.3 works..

Hector :mrgreen:

The sentence I put in bold, Red Giant Universe.
Offline
User avatar

Hector Berrebi

  • Posts: 471
  • Joined: Sun Mar 19, 2017 4:10 pm

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 3:30 pm

Alex Uzan wrote:
Hector Berrebi wrote:
Alex Uzan wrote:Are you sure the last version works in Resolve 14.3 ?


Hi Alex.

Latest version of what?
Newblue Titler Pro 6 on 14.3 works..

Hector :mrgreen:

The sentence I put in bold, Red Giant Universe.



lol.. sorry.. I should have noticed.

Yes. Universe works, though some plugins (Holomatrix 2 for example) seem to crash Resolve as soon as applied.

I think you can test with a trial version ...
H e c t o r _ B e r r e b i
---------------------------
Colorist ~ Consultant ~ Trainer
Da Vinci Resolve Certified Instructor
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1855
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 5:11 pm

Just a small service:
Can someone who has OFX BCC 10.x or BCC 11.x test a Load or Save Preset?
Can someone who has NewBlue Essentials test a Load or Save Preset?

Please specify the OS, the version of OFX.

Thank you in advance. :)
Windows 10 PRO X64 1803 | DaVinci Resolve Studio 15.2.2.007 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.14 | Nvidia 416.34
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1855
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Third party OFX

PostFri Feb 16, 2018 6:54 pm

OK: everything is fine: false alarm ... :mrgreen:
Windows 10 PRO X64 1803 | DaVinci Resolve Studio 15.2.2.007 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.14 | Nvidia 416.34
Offline
User avatar

Leslie Wand

  • Posts: 378
  • Joined: Wed Jul 24, 2013 5:56 am
  • Location: rural nsw, australia

Re: Third party OFX

PostSat Feb 17, 2018 12:19 am

hi ian,

well i moved from vegas after magix started messing around. (i was 'ushere' on the vegas board). i wasn't too happy with vegas ever since ver 10, though worked reasonably happily with 13.... however, having used/tried nearly every other nle over the years i couldn't resist trying resolve, and apart from the learning curve, haven't looked back. sure, it's nowhere as quick or intuitive as vegas, but so far it's proved rock solid and more than competent with everything i've thrown at it or tried - which, when you see what it's used for on a daily basis, is mere childs play.
i'm using bcc 11 and sapphire without problem, though to be honest i think resolves own fx, etc., are quite comprehensive.

i still fire up vegas for a quick rough cut if necessary (since trimming clip heads and tails is so much faster), but after a couple of years now i'm ever more confident in completing whole projects within resolve.

i also really like and appreciate the help offered by the pro's here, (and make no mistake, they are serious pro's) and that bm own staff regularly chime in.

One other thing i think bodes well is that resolve is constantly developing, and doing so whilst maintaining 'industry standards', such as ofx, vst, acceptance.

so welcome to your new home ian ;-
www.lesliewand.com.au
Offline
User avatar

Hector Berrebi

  • Posts: 471
  • Joined: Sun Mar 19, 2017 4:10 pm

Re: Third party OFX

PostSat Feb 17, 2018 12:47 am

Leslie Wand wrote:i still fire up vegas for a quick rough cut if necessary (since trimming clip heads and tails is so much faster), but after a couple of years now i'm ever more confident in completing whole projects within resolve.



Hey Leslie..

The shortcut isn't the friendliest but definitely can be changed Shift - Ctrl(Cmd) - [ or ]
Called Ripple Start/End to Playhead in the Trim menu.
H e c t o r _ B e r r e b i
---------------------------
Colorist ~ Consultant ~ Trainer
Da Vinci Resolve Certified Instructor
Offline

Rohit Gupta

Blackmagic Design

  • Posts: 1018
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:00 am

Re: Third party OFX

PostSat Feb 17, 2018 12:51 am

Ian Stark wrote:Thanks Sam. Sorry, I am so used to being in the Vegas world (which of course is Windows only) that I forgot to mention that I am on a Windows platform. Specs are Win 10, i7 980 at 3.33GHz, 24GB RAM, temporarily using an NVIDIA GeForce GTX580 (replaced a faulty GTX1070).

I'm afraid I don't understand what you mean by an appstore version. I've just downloaded the free version from the DaVinci website. Are you saying that the limitations of that version include no OFX support?

I haven't installed the software yet (waiting for a clear few days to work with it).


The 580 will only work in OpenCL mode since Resolve 14 requires CUDA 3.0 capability and higher. When you get a replacement to your faulty 1070 you should get much better performance.

Also, the Studio version has much better performance with compressed codec like h264 as it can use hardware acceleration offered by NVIDIA GPUs with more than 3GB of VRAM, and even without that the interactive editing performance with h264 is much better in the Studio version.
Rohit Gupta

DaVinci Resolve Software Development
Blackmagic Design
Offline
User avatar

Leslie Wand

  • Posts: 378
  • Joined: Wed Jul 24, 2013 5:56 am
  • Location: rural nsw, australia

Re: Third party OFX

PostSat Feb 17, 2018 1:26 am

"Hector Berrebi" The shortcut isn't the friendliest but definitely can be changed Shift - Ctrl(Cmd) - [ or ] Called Ripple Start/End to Playhead in the Trim menu.


hi hector - thanks for that. i've used the shortcuts you mentioned, and as effective as they are, they're still not quite as convenient as those in vegas. however, that might well change with more use ;-)
www.lesliewand.com.au
Offline

Dermot Shane

  • Posts: 1446
  • Joined: Tue Nov 11, 2014 6:48 pm
  • Location: Vancouver, Canada

Re: Third party OFX

PostSat Feb 17, 2018 5:56 am

Jean Claude wrote:Just a small service:
Can someone who has OFX BCC 10.x or BCC 11.x test a Load or Save Preset?
Can someone who has NewBlue Essentials test a Load or Save Preset?

Please specify the OS, the version of OFX.

Thank you in advance. :)

Jean Claude;
BCC10 - Film damage / W10pro /v14.3 = saves custom presets & re-loads on a diffrent clip
NewBlue - stablizer / W10pro /v14.3 = saves custom presets & re-loads on a diffrent clip
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1855
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Third party OFX

PostSat Feb 17, 2018 10:44 am

Hello Dermot,

Thank you very much.
I had a problem with BCC OFX and NewBlue. Can not load / save a preset.

I made an export of the Database
I uninstalled
BCC
NewBlue
and Davinci Resolve

Delete the directory (small clean install) and launch a CCLeaner. Then reboot the PC and reinstall and everything is fine.
Thank you. :)
Windows 10 PRO X64 1803 | DaVinci Resolve Studio 15.2.2.007 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.14 | Nvidia 416.34
Offline

Steve Alexander

  • Posts: 459
  • Joined: Mon Mar 23, 2015 2:15 am

Re: Third party OFX

PostSat Feb 17, 2018 12:47 pm

Pretty sure there are limitations in the free version when it comes to OFX and BCC unless BMD has lifted them in a recent release of 14.
Resolve Studio 15 | Fusion Studio 9 | Win 10 Pro (1803) | i9-7940x, P4000, 64GB RAM, M.2 boot, SSD scratch, RAID10 data | (old system) i7, K4200 (390.77), 24GB RAM
Offline
User avatar

carlomacchiavello

  • Posts: 440
  • Joined: Tue Aug 28, 2012 6:04 pm
  • Location: italy

Re: Third party OFX

PostSun Feb 18, 2018 7:17 am

Sam Steti wrote:FYI, if any problem occurs, Resolve and Fusion warns you at launch anyway, for you to be aware of what won't work.
For example, I remember that Neat Video denoiser didn't work on the free version (well, the default Resolve denoiser is a studio version feature, anyone can predict BMDs choice), then a message occurred at every launch. You'll be quickly warned about what's ok or not...
No, neatVideo Ofx work fine in both version, I use it. Last year when I had a problem with a bug of Studio version, from.a suggest of Bmd support, I switched to free version and used and exported from.free version and denoise my shooting with NeatVideo Ofx.

Inviato dal mio E6653 utilizzando Tapatalk
Offline

James Spatz

  • Posts: 31
  • Joined: Sun Aug 16, 2015 11:55 pm

Re: Third party OFX

PostSun Feb 18, 2018 3:26 pm

I have yet to be able to use a plugin whose visual effect is to display outside the alpha, e.g. drop shadow, glow etc. Has anyone figured out how to do this?
Offline

Sam Steti

  • Posts: 1140
  • Joined: Tue Jun 17, 2014 7:29 am
  • Location: France

Re: Third party OFX

PostMon Feb 19, 2018 9:57 am

carlomacchiavello wrote:
Sam Steti wrote:FYI, if any problem occurs, Resolve and Fusion warns you at launch anyway, for you to be aware of what won't work.
For example, I remember that Neat Video denoiser didn't work on the free version (well, the default Resolve denoiser is a studio version feature, anyone can predict BMDs choice), then a message occurred at every launch. You'll be quickly warned about what's ok or not...
No, neatVideo Ofx work fine in both version, I use it. Last year when I had a problem with a bug of Studio version, from.a suggest of Bmd support, I switched to free version and used and exported from.free version and denoise my shooting with NeatVideo Ofx.
Yep ok, thank you for correcting it as I indeed made a mistake : actually Neat blocked the launch of my Fusion 8 Studio at never-ending launch screen; I had to blacklist the loading of Neat in Fusion (where I don't need it anyway) to fix it.
Sorry
Legacy MacPro 8core Xeons, 32 Go ram, 2 x gtx 980 ti, 1SSD for system, 2 SSDs raid0 for footage and caches, OSX ElCap and Sierra, Resolve 15 Studio
Offline
User avatar

Hector Berrebi

  • Posts: 471
  • Joined: Sun Mar 19, 2017 4:10 pm

Re: Third party OFX

PostMon Feb 19, 2018 4:48 pm

James Spatz wrote:I have yet to be able to use a plugin whose visual effect is to display outside the alpha, e.g. drop shadow, glow etc. Has anyone figured out how to do this?


Hey James

I twisted my head around it several times. its definitely missing and can get extremely frustrating when you need it...

Played a bit with these node trees to some level of success... But sadly not a full, straightforward solution.

Any other insight anyone might have about this would be very appreciated.

This structure is the simplest way I got Resolve to apply glow/blur/rays and such on an alpha generated inside Resolve (in this case a green screen).
Screen Shot 2018-02-19 at 18.34.08.png
Screen Shot 2018-02-19 at 18.34.08.png (798.29 KiB) Viewed 1628 times

I apply (copy paste) same parameters to nodes 2 & 3 then tweak if needed. if I turn off node 3 you get Resolve's normal behavior with a blur on alpha. turning off node 2 (or not putting an effect there) is ok
It saved me when IO needed some RSMB applied on a key to restore motion blur.

Also tried more complex structures using Ext Mattes to gain more control... on some effects it seams to work better, but didn't dive deep enough (layer mixer on darken, darker or multiply), and It felt like doing too much
Screen Shot 2018-02-19 at 18.16.13.png
Screen Shot 2018-02-19 at 18.16.13.png (136.75 KiB) Viewed 1628 times


You can try this one for drop shadow emulation on graphics that come with alpha. This is a V2 out of 3 layers - V1 Background, this on V2 and V3 is the logo again
It involves blurring the key input of node 2 as well as offsetting it using node sizing and dropping its opacity, node 3 is only there for added blur as key input blur only goes up to 1...
Screen Shot 2018-02-19 at 18.20.55.png
Screen Shot 2018-02-19 at 18.20.55.png (236.48 KiB) Viewed 1628 times
H e c t o r _ B e r r e b i
---------------------------
Colorist ~ Consultant ~ Trainer
Da Vinci Resolve Certified Instructor
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1855
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Third party OFX

PostMon Feb 19, 2018 5:36 pm

Sam Steti wrote:
carlomacchiavello wrote:
Sam Steti wrote:FYI, if any problem occurs, Resolve and Fusion warns you at launch anyway, for you to be aware of what won't work.
For example, I remember that Neat Video denoiser didn't work on the free version (well, the default Resolve denoiser is a studio version feature, anyone can predict BMDs choice), then a message occurred at every launch. You'll be quickly warned about what's ok or not...
No, neatVideo Ofx work fine in both version, I use it. Last year when I had a problem with a bug of Studio version, from.a suggest of Bmd support, I switched to free version and used and exported from.free version and denoise my shooting with NeatVideo Ofx.
Yep ok, thank you for correcting it as I indeed made a mistake : actually Neat blocked the launch of my Fusion 8 Studio at never-ending launch screen; I had to blacklist the loading of Neat in Fusion (where I don't need it anyway) to fix it.
Sorry


Salut Sam,

NeatVideo 4.7.0 works very well with Fusion Studio 9.0.2. Why do you stay in V8?
Windows 10 PRO X64 1803 | DaVinci Resolve Studio 15.2.2.007 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.14 | Nvidia 416.34
Offline

Sam Steti

  • Posts: 1140
  • Joined: Tue Jun 17, 2014 7:29 am
  • Location: France

Re: Third party OFX

PostMon Feb 19, 2018 6:06 pm

In the first place because I had read too much problems with v9, then only because I constantly had projects running on, now only because I'm ok... But I will one of these days.
Anyway I don't use Neat anymore (sometimes in a facility, not @home), I'm ok with Resolve Studio default tool.
Legacy MacPro 8core Xeons, 32 Go ram, 2 x gtx 980 ti, 1SSD for system, 2 SSDs raid0 for footage and caches, OSX ElCap and Sierra, Resolve 15 Studio
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1855
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Third party OFX

PostMon Feb 19, 2018 6:53 pm

James Spatz wrote:I have yet to be able to use a plugin whose visual effect is to display outside the alpha, e.g. drop shadow, glow etc. Has anyone figured out how to do this?


Hey,

(Hector is OK)

There is so much combination ... Another variant:
A clip (frog) track 2 and a solid blue color => compound clip track 1
A powerwindows => an outside => Alpha output to a serial node and a 'Lens Flare + Difference' connected to the Alpha output

OFX_ALPHA.jpg
OFX_ALPHA.jpg (83.46 KiB) Viewed 1552 times


Hope this help
Windows 10 PRO X64 1803 | DaVinci Resolve Studio 15.2.2.007 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.14 | Nvidia 416.34
Offline
User avatar

Marc Wielage

  • Posts: 4946
  • Joined: Fri Oct 18, 2013 2:46 am
  • Location: Hollywood, USA

Re: Third party OFX

PostTue Feb 20, 2018 1:10 am

Hector Berrebi wrote:You can try this one for drop shadow emulation on graphics that come with alpha. This is a V2 out of 3 layers - V1 Background, this on V2 and V3 is the logo again. It involves blurring the key input of node 2 as well as offsetting it using node sizing and dropping its opacity, node 3 is only there for added blur as key input blur only goes up to 1...

That's a very clever idea, Hector -- much appreciated.

I have had some success in doing a drop-shadow on non-alpha graphics in the edit page -- V3 in screen mode, V2 in subtract mode, V1 background plate -- and this can work to a point. Ideally, you'd use alpha-enabled graphics and then just turn one black and shift it accordingly (or even blur it for a blurred shadow).
marc wielage, csi • VP/color & workflow • chroma | hollywood
Offline
User avatar

Hector Berrebi

  • Posts: 471
  • Joined: Sun Mar 19, 2017 4:10 pm

Re: Third party OFX

PostTue Feb 20, 2018 7:45 am

Marc Wielage wrote:That's a very clever idea, Hector -- much appreciated.


Picked it up along the way.. Happy to share.

We all deserve better alpha/compositing behavior in our nodes. Improv' isn't always fun
H e c t o r _ B e r r e b i
---------------------------
Colorist ~ Consultant ~ Trainer
Da Vinci Resolve Certified Instructor
Offline
User avatar

John Epton

  • Posts: 37
  • Joined: Wed Nov 12, 2014 1:44 pm
  • Location: Orpington, Kent, UK

Re: Third party OFX

PostWed Mar 07, 2018 7:44 pm

Does Boris Red 5.5.3 work properly with Resolve 14.3 Free version?
When I drop it on a stack of clips I only see one Track in the Boris Red interface.
Also the track that I do see has a blue haze on it.
Having said that it appears to work fine as long as you only need to process one track.
Does anyone else have a similar behaviour?

Newbe to Resolve
Resolve Studio 15.2.1005 Fusion Studio 9.0.2 Desktop Video 10.11.2
Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard 24 Gb Ram
64 bit 3.2 Ghz Intel i7-960 Quad Core
NVIDIA GeForce GTX 1080 8Gb Driver 388.13
Boris RED 5.5.3501
Windows 10 Pro (1803)
Media Composer 8.11
Offline

jaysmith

  • Posts: 8
  • Joined: Fri Sep 15, 2017 8:04 pm

Re: Third party OFX

PostWed Mar 07, 2018 10:07 pm

Sam Steti wrote:FYI, if any problem occurs, Resolve and Fusion warns you at launch anyway, for you to be aware of what won't work.
For example, I remember that Neat Video denoiser didn't work on the free version (well, the default Resolve denoiser is a studio version feature, anyone can predict BMDs choice), then a message occurred at every launch. You'll be quickly warned about what's ok or not...

I had neat video work flawlessly on the free version until I was able to upgrade, never saw any warnings. To be honest I like resolve built in denoise a bit better for your average noisy shot. Neat is only called in for the heavy surgery.

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: AlexWinker, Bing [Bot], Christopher Kou, Frank Glencairn, Gary Hango, Glenn Venghaus, Google Feedfetcher, Jason Conrad, Peter Müller, rhoekman and 52 guests