VST window size bug

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

JTaskinen

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Mar 02, 2018 12:24 am
  • Real Name: Juho Taskinen

VST window size bug

PostSat Mar 03, 2018 10:44 am

Hi, I have very annoying bug in Resolve. Many VST-plugins does not work because window size is too small. I cant resize it and many controls does not show up to the inspector. Is there any workaround to this?

Image

Resolve 14.3.0.014
Windows 10 Pro 64-bit
RX470 4GB, Ryzen 1600, 16GB RAM
Offline

AnthonySikorski

  • Posts: 5
  • Joined: Sat Jan 30, 2016 3:38 am

Re: VST window size bug

PostTue Mar 06, 2018 10:45 am

I have the same issue
Offline

AnthonySikorski

  • Posts: 5
  • Joined: Sat Jan 30, 2016 3:38 am

Re: VST window size bug

PostTue Mar 06, 2018 11:46 am

I found a solution, at least for Reaplugs. You can edit the plug-ins. Do it at your own risk.

I have opened the .dll files with the tool Resource Hacker and deleted the following line from the source code:

STYLE DS_CONTROL | WS_CHILD

Now the plug-in opens in two separate windows, see screenshot. It is not an elegant solution but it works.
Attachments
reaplugs.JPG
reaplugs.JPG (72.87 KiB) Viewed 91 times

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Charles Bennett, Chris North, Ondra Mayer and 16 guests