14.3 issue FLASHING in playback...linux

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

manuel_songokuh

  • Posts: 57
  • Joined: Sat Mar 04, 2017 4:14 pm

14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostTue Mar 13, 2018 5:00 pm

hi

linux: centos 7.3 with resolve 14.3, nvidia installed close source.

14.3 has issue flashing in playback.. instead play with mpv or vlc work as perfect..

instead 12.5 was perfect in playback but after update not correct in playback..
so i need restore proxy or media cache?

see my file screenrecord:
http://sendvid.com/wmr9xewr

note:
dual xeon E5-2620 v3
Nvidia 970
32 GB of ram
Offline

Seth Goldin

  • Posts: 312
  • Joined: Wed Nov 04, 2015 7:43 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostTue Mar 13, 2018 8:54 pm

What format is the source media? A 970 is likely underpowered for Resolve 14.
DaVinci Resolve Studio 15.1.0.024
Windows 10 Pro 1803 17134.285 and CentOS Linux 7.3 [Blackmagic Design custom ISO]
HP Z8 G4
GeForce GTX 1080 Ti
Offline

manuel_songokuh

  • Posts: 57
  • Joined: Sat Mar 04, 2017 4:14 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostTue Mar 13, 2018 9:07 pm

Seth Goldin wrote:What format is the source media? A 970 is likely underpowered for Resolve 14.

hi did you see link video online?

there is the file format in video online, so file format is MXF footage raw of canon xf105..

12 resolve was perfect works.. now 14.3 update new issue.. i dont know why...
Offline

Seth Goldin

  • Posts: 312
  • Joined: Wed Nov 04, 2015 7:43 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostTue Mar 13, 2018 9:16 pm

Yes, I saw the video, but it didn't specify exactly what the format was.

A few things to consider:
  1. Yes, Resolve 14 is different than Resolve 12.5 and a 970 really might not be powerful enough in Resolve 14.
  2. Looking at Canon's page for the XF105, I see that it can shoot to 24p, 30p, 60p, or 60i, but your timeline is set to 25. Try setting your timeline to match your source media's frame rate.
DaVinci Resolve Studio 15.1.0.024
Windows 10 Pro 1803 17134.285 and CentOS Linux 7.3 [Blackmagic Design custom ISO]
HP Z8 G4
GeForce GTX 1080 Ti
Offline

manuel_songokuh

  • Posts: 57
  • Joined: Sat Mar 04, 2017 4:14 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostWed Mar 14, 2018 10:15 am

Hi OK tomorrow I will look to fps..but file of project is was 25..after update to 14.3 resolve is change fps default?


If yes then what is will changed after update for default?

Thank you
Offline

manuel_songokuh

  • Posts: 57
  • Joined: Sat Mar 04, 2017 4:14 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostThu Mar 15, 2018 12:51 pm

manuel_songokuh wrote:Hi OK tomorrow I will look to fps..but file of project is was 25..after update to 14.3 resolve is change fps default?


If yes then what is will changed after update for default?

Thank you


then i check in project setting: playback frame rate :25
file MXF is 25fps.. (see file attach screenshot)
Attachments
resolve-flashing-playback.png
resolve-flashing-playback.png (443.71 KiB) Viewed 322 times
Offline

manuel_songokuh

  • Posts: 57
  • Joined: Sat Mar 04, 2017 4:14 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostFri Mar 16, 2018 7:01 pm

hi
ntohing respond.. uhm

i try other soluton:
export project file drp and uninstaller resolve and re-install resolve and import file drp result is same..
but i wish to try with resovle 12.5 but i dont find in site..i wish try with 12.5 for try (for to know what is problem from..)

please send me link resolve 12.5 linux thank you
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 4793
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostSat Mar 17, 2018 2:41 am

Is this the free Linux Resolve version?
Looks like a GPU issue.
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

manuel_songokuh

  • Posts: 57
  • Joined: Sat Mar 04, 2017 4:14 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostSat Mar 17, 2018 10:47 am

yes it is free version for traning and learn me myself..
i will need update nvidia last version?
Offline

manuel_songokuh

  • Posts: 57
  • Joined: Sat Mar 04, 2017 4:14 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostTue Mar 20, 2018 2:19 pm

hi

i try new project (14.3) and import in Media the file MXF (same that i used (12.5)) and i import in Timeline and result works as perfect..

why? :o


maybe need clean cache or proxy or other solution? :?:

i want not delete my old project 12.5 because i have a lot keyframe in color..
Offline
User avatar

David Franzo

  • Posts: 192
  • Joined: Wed Jun 26, 2013 4:08 am
  • Location: New York

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostTue Mar 20, 2018 3:23 pm

I've been having a similar issue in Resolve 14.2.1 and 14.3 where artifacts of other clips flash in green or pink bands during playback sometimes. Often a restart of the system will solve it but sometimes not. System follows the configuration guide for the Supermicro server and running the Blackmagic Centos ISO. I have updated the Nvida driver as well which did not fix. It has happened on mp4 files and exr files. I have 2 GTX 1080 and 1 GTX 1060 as GUI.
Offline

manuel_songokuh

  • Posts: 57
  • Joined: Sat Mar 04, 2017 4:14 pm

Re: 14.3 issue FLASHING in playback...linux

PostTue Mar 20, 2018 4:44 pm

hi
thank you for share your information.. for now i did resolved myself, how?

first close all software resolve
secondo new project empty and you add clips in Media and open timeline , insert clips from media in timeline and play and move all timeline. i did make compounds all clips in one clips for my case (MXF are splits many clips) and play for compound in timeline so this mean resolve will re-store in cache or proxy.. (unitl now nothing respond by experts of blackmagic design company).
three close project and re-open my old project and works..nothing flashing in playback..

this is strange.. maybe problem from cache or proxy media.. not now..until now..i do myselft resolve ans losing my time ..thank you

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: CatalinCighi, Google [Bot], John Simpson, Micha Clazing and 23 guests