Cant put title effect into my videos!

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

UnschoolTeen

  • Posts: 18
  • Joined: Sat Mar 17, 2018 8:41 pm
  • Real Name: David Bond

Cant put title effect into my videos!

PostTue Mar 20, 2018 7:49 pm

When I try to put a title screen effect into my video, it just makes the screen turn black! When I pause it, I can see the video normally with the title in it.
I have been having this problem for a long time and don't know how to solve it... please help :(
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 394
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Cant put title effect into my videos!

PostTue Mar 20, 2018 10:20 pm

It's possible that your computer or GPU is not powerful enough to play it in real time. To help we need as much information as possible about your system including OS version and Resolve version. At the moment we have nothing to go on.
Dell XPS 8700 Core i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, Nvidia Geforce GTX 750Ti, Win 10 Home, DaVinci Resolve 15.2.1 (free), Canon HF G40.
Dell Precision 490 dual 4 core Xeon Workstation, 16GB ECC RAM, Win 7 Ultimate, Pro Tools 2018.7
Offline

UnschoolTeen

  • Posts: 18
  • Joined: Sat Mar 17, 2018 8:41 pm
  • Real Name: David Bond

Re: Cant put title effect into my videos!

PostThu Mar 22, 2018 12:31 pm

Oh okay, yeah thats probably it. I'm using davinci Resolve 14.3 on my windows labtop. I'm going to try using it on my pc later tonight and update you guys on whether that solves the problem.
Thanks! :)
Offline

UnschoolTeen

  • Posts: 18
  • Joined: Sat Mar 17, 2018 8:41 pm
  • Real Name: David Bond

Re: Cant put title effect into my videos!

PostThu Mar 22, 2018 12:34 pm

Charles Bennett wrote:It's possible that your computer or GPU is not powerful enough to play it in real time. To help we need as much information as possible about your system including OS version and Resolve version. At the moment we have nothing to go on.

I'm not sure how to reply to someone's comment on this forum, so I will try quoting your response.

I'm using davinci resolve 14.3 on a Windows 10 labtop. The problem probably is that my labtop isn't powerful enough. I'm going to try editing my video tonight on a PC and update you guys on whether or not that solve the problem! :)

Thanks
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 394
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Cant put title effect into my videos!

PostThu Mar 22, 2018 9:58 pm

I see someone else has had a similar problem. In the Inspector window select the Video tab and make sure Composite is switched on.
Dell XPS 8700 Core i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, Nvidia Geforce GTX 750Ti, Win 10 Home, DaVinci Resolve 15.2.1 (free), Canon HF G40.
Dell Precision 490 dual 4 core Xeon Workstation, 16GB ECC RAM, Win 7 Ultimate, Pro Tools 2018.7

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Chris North, Google [Bot], MishaEngel, Roger Singh and 37 guests