can no longer add media to the timeline

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Jim Figurski

  • Posts: 36
  • Joined: Thu Dec 21, 2017 9:50 pm

can no longer add media to the timeline

PostWed Jun 13, 2018 1:31 am

I've been working on a project for days. After three minutes of material and everything going smoothly, I can no longer add any type of media on the time line, even though it is accepted and sitting in the media pool. At first I thought it was just audio; I would drop it in and it would simply disappear. So I went to fairlight, dropped it in there and it worked. I went back to the time line and the audio i just dropped in was there, but it was locked in place and could NOT be moved anywhere on the timeline. So I decided to try with other media: pictures, video, audio and nothing will stick after a certain part in the timeline. i even tried the same media I already have placed in the beginning of the project and nothing will stick.

I searched but couldn't find anyone else with the same problem...-_-
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 4270
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: can no longer add media to the timeline

PostWed Jun 13, 2018 2:30 am

I've not seen this, please review
viewtopic.php?f=32&t=71894

I've just seen your other post.. if you are still on the HP EliteBook 8470p then as advised, its not ideal for Resolve so without more info, inc clip res and type, we can only assume its due to your hardware.
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

Jim Figurski

  • Posts: 36
  • Joined: Thu Dec 21, 2017 9:50 pm

Re: can no longer add media to the timeline

PostWed Jun 13, 2018 3:40 am

Peter Chamberlain wrote:I've not seen this, please review
viewtopic.php?f=32&t=71894

I've just seen your other post.. if you are still on the HP EliteBook 8470p then as advised, its not ideal for Resolve so without more info, inc clip res and type, we can only assume its due to your hardware.



Yes, I am still on the same laptop.
I just started a new project and just threw a bunch of media into it up to an hour long. had no problem with it. this is the not the first time i had this problem. When I first started with DR, I had a point where I could not add beyond 15 seconds. I had to delete and then start over. I thought it was a fluke but maybe not.

I am on 15.0.0B.46

here is video of me going through the problem. You'll see at the end, I found something new: I can audio, as long as it is on a different track.




i also have a crash log if you need it, but DR hasn't crashed on me in regards to this issue. Also, I save the project as another file name and opened it up hoping it would be fixed, but it still had the same issue.
Offline
User avatar

Gary Hango

  • Posts: 44
  • Joined: Mon Apr 09, 2018 10:35 pm
  • Real Name: Gary Hango

Re: can no longer add media to the timeline

PostWed Jun 13, 2018 5:35 am

The reason you can't add clips to your edit is because you have the tracks locked (the padlock icon in the track headers). Unlock and all will be well.
Microsoft Windows 10 Pro x64
Version 10.0.16299 Build 16299
Intel(R) Core(TM) i7-6700, 3.40GHz, 32.0 GB
MB: MSI, BIOS: American Megatrends Inc. A.60, 12/17/2015
NVIDIA GeForce GTX 960, 2Gb
Offline

Peter Chamberlain

Blackmagic Design

  • Posts: 4270
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 7:08 am

Re: can no longer add media to the timeline

PostWed Jun 13, 2018 9:39 am

You have Position Lock selected
Attachments
Position Lock.png
Position Lock.png (43.91 KiB) Viewed 104 times
DaVinci Resolve Product Manager
Offline

Jim Figurski

  • Posts: 36
  • Joined: Thu Dec 21, 2017 9:50 pm

Re: can no longer add media to the timeline

PostWed Jun 13, 2018 10:10 am

Peter Chamberlain wrote:You have Position Lock selected


well, that was embarrassing... thanks guys!
Offline

Abdul Majeed

  • Posts: 33
  • Joined: Fri Aug 05, 2016 3:44 pm

Re: can no longer add media to the timeline

PostWed Jun 13, 2018 8:17 pm

Oh god I wish all “problems” were so easy to fix.
OS: Windows 10 Pro v1803 OS Build 16299.371 64-bit
Motherboard: ASUS X99-E WS CPU: Intel Xeon E5-1650 v3 3.50GHz RAM: 4x 16 Kingston DDR4 2133MHz ECC
GPU: GeForce GTX 780 / DaVinci Resolve 15.4b

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Brian Salisbury and 28 guests