Can't see video in media pool window??????

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Can't see video in media pool window??????

PostWed Aug 08, 2018 8:39 pm

Hi
I am an absolute beginner - trying to set up Resolve on my desktop. I have it working on my laptop.

I have checked through the settings but cannot get the video to show in the media pool windows - any ideas?

I can play the vids via other programmes
The vids are mp4
Spec as attached
My graphics card is a GeForce GTX 1060 6GB
Resolve Free (i'll buy it if it works!) v15.0.0b.081


The settings between the two computers seem to be close.

PLEASE HELP or i have to use Adobe!!!
Attachments
Untitled.png
Untitled.png (139.19 KiB) Viewed 314 times
Offline

Jeff Brass

  • Posts: 267
  • Joined: Wed Nov 26, 2014 7:46 am

Re: Can't see video in media pool window??????

PostWed Aug 08, 2018 10:13 pm

are the clips 10bit from a GH5? or EVA? the free version doesn't support 10bit files from these cameras.

can you give us some more info - like 1080,4k, camera , was it variable frame rate from a phone etc etc
Win10 Pro x64 | i7 5930k| 32GB RAM |GTX 1080 8gb | Mini Monitor | DR Studio 14.3
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostThu Aug 09, 2018 7:01 am

Hi and thanks

As mentioned i have it working on my laptop so it isnt the file source or type.

But it is mp4 from a gopro 4 - 1080

I wouldn't actually know the rest of the info you ask - i'm just a regular guy who wants to create good videos for my son's holiday memories. Not a techno wizard.

My concern is i buy the software and i still can't use it!
Offline
User avatar

Sergey Mirontsev

  • Posts: 58
  • Joined: Sun Mar 12, 2017 9:18 am
  • Location: Moscow, Russia

Re: Can't see video in media pool window??????

PostThu Aug 09, 2018 7:51 am

jlo001, can you install MediaInfo and post screenshot with media info of your video? Select tree view, like this:
Attachments
mediainfo.png
mediainfo.png (19.64 KiB) Viewed 268 times
Blackmagic Pocket Cinema Camera, Canon EOS 7D
MacBook Pro Retina 13in (Early 2015)
PC1: Windows 10 Pro, SSD, GeForce GTX 690
PC2: Windows 10 Pro, SSD, GeForce GTX 1060
DaVinci Resolve Studio 15.0.0.086
Blackmagic Fusion 9.0.2
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostThu Aug 09, 2018 8:26 am

as attached - THANK YOU FOR REPLYING
Attachments
Capture.PNG
Capture.PNG (178.03 KiB) Viewed 264 times
Offline
User avatar

Sergey Mirontsev

  • Posts: 58
  • Joined: Sun Mar 12, 2017 9:18 am
  • Location: Moscow, Russia

Re: Can't see video in media pool window??????

PostThu Aug 09, 2018 9:20 am

I've tested few Hero4 files from internet. Working fine with DR.
Sorry, I do not know why yours does not work.

As a last resort you can recode with HandBrake.
HQ 720p30 profile (your video 720p, not 1080p). Then, on Video tab set FPS to "Same as source".
Then try to open in Resolve.
Blackmagic Pocket Cinema Camera, Canon EOS 7D
MacBook Pro Retina 13in (Early 2015)
PC1: Windows 10 Pro, SSD, GeForce GTX 690
PC2: Windows 10 Pro, SSD, GeForce GTX 1060
DaVinci Resolve Studio 15.0.0.086
Blackmagic Fusion 9.0.2
Offline

Tukcedo

  • Posts: 24
  • Joined: Mon Jul 09, 2018 3:21 pm
  • Location: Netherlands
  • Real Name: Michel van der Kleij

Re: Can't see video in media pool window??????

PostThu Aug 09, 2018 12:04 pm

I almost invariably need to convert the files I work with into a format that DR understands. These are MP4 from GoPro, DJI Mavic Pro and from a Panasonic TZ60. Unconverted files simple never show up at all in the media bin, they do AFTER conversion and then they're fully functional, i.e. they have proper preview etc.

I'm no CODEC expert, but I use ffmpeg (free software) to convert it to a PRORES codec. While that works well, the files you get after conversion are gi-normous, which creates a bit of a challenge keeping multiple projects around and even saving them for later use.

Perhaps someone can suggest a format that works but isn't quite the volume of PRORES?

There are a bunch of examples on this page here:
https://duduf.com/easily-transcode-any-media-to-any-format-using-ffmpeg/

I haven't quite worked out what the conversion does to embedded timecodes. I haven't looked into it that much, but I think that ffmpeg can embed them during the conversion too.
HW: Dell XPS15, i7-8750 6 core, 32Gb RAM, 1Tb SSD
GPU: NVIDIA GeForce 1050Ti 4Gb on 4K
SW: DVR 15b8-1 on Ubuntu 18.04
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostThu Aug 09, 2018 1:59 pm

Thanks - would this still be the case if i bought the software?

It is not the files as they work on my laptop and i do not want to have to convert every clip i have from go pro.
Offline

Tukcedo

  • Posts: 24
  • Joined: Mon Jul 09, 2018 3:21 pm
  • Location: Netherlands
  • Real Name: Michel van der Kleij

Re: Can't see video in media pool window??????

PostThu Aug 09, 2018 7:45 pm

jlo001 wrote:Thanks - would this still be the case if i bought the software?


Dunno ... I'm in the same boat as you, interested in buying the software and trying to learn how to use it. I think with the Studio version more formats are supported, at least you read sometimes that "... isn't supported in the free version".

jlo001 wrote:It is not the files as they work on my laptop and i do not want to have to convert every clip i have from go pro.


Sadly, that's what I have to do. I'm on Linux so I've written a shell script that converts a whole directory, which is a relatively quick process and the greatest disadvantage is the file sizes.
HW: Dell XPS15, i7-8750 6 core, 32Gb RAM, 1Tb SSD
GPU: NVIDIA GeForce 1050Ti 4Gb on 4K
SW: DVR 15b8-1 on Ubuntu 18.04
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 6:41 am

Thanks Sergey - i have tried other 1080 mp4 vids filmed on thre gopro too. Same results. grrrr
Offline
User avatar

Sergey Mirontsev

  • Posts: 58
  • Joined: Sun Mar 12, 2017 9:18 am
  • Location: Moscow, Russia

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 8:10 am

jlo001 wrote:Thanks Sergey - i have tried other 1080 mp4 vids filmed on thre gopro too. Same results. grrrr

I am using Studio version. Maybe this is the reason why everything works for me.
Blackmagic Pocket Cinema Camera, Canon EOS 7D
MacBook Pro Retina 13in (Early 2015)
PC1: Windows 10 Pro, SSD, GeForce GTX 690
PC2: Windows 10 Pro, SSD, GeForce GTX 1060
DaVinci Resolve Studio 15.0.0.086
Blackmagic Fusion 9.0.2
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1601
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 8:18 am

can you still post a link to a source clip for testing? :)
Windows 10 PRO X64 1709 and 1803 | DaVinci Resolve Studio 14.3.0.014 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.11
(I forgot about W7 Ultimate for over 4 years.) Sorry
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 8:19 am

it could be - but it doesnt fill me with confidence paying for it to then find out it still doesnt work eh! the free version is supposed to entice you to buy the full version - that is how phone apps work; you wouldnt buy a phone app if the free one didnt work

Frustrating as i have a good spec desktop. £1500 Dell 8930.
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 8:29 am

Jean Claude wrote:can you still post a link to a source clip for testing? :)



It isnt the clip as it works on my laptop
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1601
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 8:36 am

Try to update by installing the latest versions for all drivers from HP web site.
For each driver installed: you reboot in the meantime.

Then you force wndows updates to have the latest updates

You reboot and you test.

If it still does not work after that: maybe contact HP support?
Windows 10 PRO X64 1709 and 1803 | DaVinci Resolve Studio 14.3.0.014 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.11
(I forgot about W7 Ultimate for over 4 years.) Sorry
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 10:29 am

Jean Claude wrote:Try to update by installing the latest versions for all drivers from HP web site.
For each driver installed: you reboot in the meantime.

Then you force wndows updates to have the latest updates

You reboot and you test.

If it still does not work after that: maybe contact HP support?



All up to date - everything is
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 10:30 am

Jean Claude wrote:Try to update by installing the latest versions for all drivers from HP web site.
For each driver installed: you reboot in the meantime.

Then you force wndows updates to have the latest updates

You reboot and you test.

If it still does not work after that: maybe contact HP support?


I cant see i should ring Dell; im after Da Vinci Resolve support - i sent an enquiry. I simply cant buy something that wont work free.... annoying.

I appreciate all replies though :-)
Offline

Tukcedo

  • Posts: 24
  • Joined: Mon Jul 09, 2018 3:21 pm
  • Location: Netherlands
  • Real Name: Michel van der Kleij

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 10:42 am

Maybe you could share a clip that doesn't work in WeTransfer or so . I'll be more than happy to see if it works for me (also on Free Version for the moment) or not and maybe someone with Studio could try the same. Then we'll all know! :)
HW: Dell XPS15, i7-8750 6 core, 32Gb RAM, 1Tb SSD
GPU: NVIDIA GeForce 1050Ti 4Gb on 4K
SW: DVR 15b8-1 on Ubuntu 18.04
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 310
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 10:50 am

I am able to run DJI Mavic footage (29.97, 1080p) without any transcode on my system as listed below.
Dell XPS 8700 Core i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, Nvidia Geforce GTX 750Ti, Win 10 Home, DaVinci Resolve (free) 15.0, Canon HF G40.
Dell Precision 490 dual 4 core Xeon Workstation, 16GB ECC RAM, Win 7 Ultimate, Pro Tools 2018.7
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 11:07 am

Tukcedo wrote:Maybe you could share a clip that doesn't work in WeTransfer or so . I'll be more than happy to see if it works for me (also on Free Version for the moment) or not and maybe someone with Studio could try the same. Then we'll all know! :)


Cheers - but I know it ISNT the clip, as it works in Resolve on my laptop - which is win10. The clip is fine. My other clips are fine. It must be a system setting or lack of something - i put the system spec up above.
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 310
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 11:18 am

Try this file I have uploaded to Dropbox.https://www.dropbox.com/s/90xq6dyudi7ns0d/DJI_0241.MP4?dl=0
Dell XPS 8700 Core i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, Nvidia Geforce GTX 750Ti, Win 10 Home, DaVinci Resolve (free) 15.0, Canon HF G40.
Dell Precision 490 dual 4 core Xeon Workstation, 16GB ECC RAM, Win 7 Ultimate, Pro Tools 2018.7
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 11:36 am

Charles Bennett wrote:Try this file I have uploaded to Dropbox.https://www.dropbox.com/s/90xq6dyudi7ns0d/DJI_0241.MP4?dl=0


Cheers for helping

That works ok on my laptop but crashes resolve on my desktop
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 310
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 3:41 pm

This then points to a problem with your desktop. If you have not already done so, try re-installing Resolve. If there is still no joy then somewhere there is a configuration problem. My Dell is older than yours and has a less capable GPU but has no problem with these files.
Dell XPS 8700 Core i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, Nvidia Geforce GTX 750Ti, Win 10 Home, DaVinci Resolve (free) 15.0, Canon HF G40.
Dell Precision 490 dual 4 core Xeon Workstation, 16GB ECC RAM, Win 7 Ultimate, Pro Tools 2018.7
Offline

Tukcedo

  • Posts: 24
  • Joined: Mon Jul 09, 2018 3:21 pm
  • Location: Netherlands
  • Real Name: Michel van der Kleij

Re: Can't see video in media pool window??????

PostFri Aug 10, 2018 7:14 pm

Can't see it when I do "import media". Same with my own DJI footage (P3 4K and Mavic Pro) by the way. So I'd need to convert it with ffmpeg first.
HW: Dell XPS15, i7-8750 6 core, 32Gb RAM, 1Tb SSD
GPU: NVIDIA GeForce 1050Ti 4Gb on 4K
SW: DVR 15b8-1 on Ubuntu 18.04
Offline
User avatar

Charles Bennett

  • Posts: 310
  • Joined: Sat Nov 05, 2016 11:55 am
  • Location: United Kingdom

Re: Can't see video in media pool window??????

PostSat Aug 11, 2018 3:32 pm

It is possible that my system is more tolerable of variable frame rate which this clip is. Here are the details from MediaInfo.
Attachments
INFO.JPG
INFO.JPG (95.38 KiB) Viewed 75 times
Dell XPS 8700 Core i7-4790 @ 3.60GHz, 24GB RAM, Nvidia Geforce GTX 750Ti, Win 10 Home, DaVinci Resolve (free) 15.0, Canon HF G40.
Dell Precision 490 dual 4 core Xeon Workstation, 16GB ECC RAM, Win 7 Ultimate, Pro Tools 2018.7
Offline

Uli Plank

  • Posts: 3077
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am

Re: Can't see video in media pool window??????

PostSat Aug 11, 2018 3:51 pm

Since Resolve is using hardware capabilities for decoding of most H.264 and H.265 clips, we may assume that there are differences in that implementation between systems.
Resolve Studio and Fusion Studio
iMac 2017 Radeon Pro 580 8 GB VRAM and 32 GB RAM
Offline
User avatar

Jean Claude

  • Posts: 1601
  • Joined: Sun Jun 28, 2015 4:41 pm

Re: Can't see video in media pool window??????

PostSat Aug 11, 2018 4:49 pm

Charles Bennett wrote:It is possible that my system is more tolerable of variable frame rate which this clip is. Here are the details from MediaInfo.


Hello Charles (no problem),
I tested your clip and with a single node and a slight color correction (looping in the color tab):
- CPU 20%
- GPU0: 6%
- GPU1: 2%

Your clip is not a torture for PCs. If it is not seen for some PC is that the configuration is really not suitable for Davinci Resolve and request verification. :?
Windows 10 PRO X64 1709 and 1803 | DaVinci Resolve Studio 14.3.0.014 | Fusion Studio 9.0.2 | Decklink Studio 4K 6G | Desktop Video 10.10.11
(I forgot about W7 Ultimate for over 4 years.) Sorry
Offline

jlo001

  • Posts: 20
  • Joined: Sun Aug 05, 2018 1:03 pm
  • Location: Marlow, UK
  • Real Name: John Lloyd

Re: Can't see video in media pool window??????

PostSat Aug 11, 2018 6:02 pm

Thanks

I have got Blackmagic on the case!!

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: bennjoell, Frederic Granier, Ian Henderson, Pekka Hietanen and 40 guests