Clip goes black after stabilization

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

NoahAWatersIII

  • Posts: 5
  • Joined: Mon Sep 17, 2018 4:22 pm
  • Real Name: Noah Waters

Clip goes black after stabilization

PostMon Sep 17, 2018 4:30 pm

After I apply stabilization the clip goes black in both the color window and the editing timeline.

Please help?

I am not good at any post production stuff. I primarily direct but this is for a small client a family member. So I may be doing something obviously wrong and not knowing.

I am using resolve 15 (Free)

I watched multiple tutorials and read some stuff on the subject but I am still lost.

Please help!
Thanks,

Noah
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 7080
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: Clip goes black after stabilization

PostMon Sep 17, 2018 6:59 pm

Which computer specs you have?
Which file you're handling?
Resolution?
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - BMR St. 16.1.0B.025
nvidia: 430.86 studio
Offline

NoahAWatersIII

  • Posts: 5
  • Joined: Mon Sep 17, 2018 4:22 pm
  • Real Name: Noah Waters

Re: Clip goes black after stabilization

PostMon Sep 17, 2018 7:15 pm

iMac OS Sierra, i5 Processor, 8 Gigs Memory wit 2 TB cloud memory
Offline

NoahAWatersIII

  • Posts: 5
  • Joined: Mon Sep 17, 2018 4:22 pm
  • Real Name: Noah Waters

Re: Clip goes black after stabilization

PostMon Sep 17, 2018 7:20 pm




When I click to bypass the stabilization I can see the clip without stabilization.

However no matter what formula of Zoom, Smoothness, I get a black screen when the clip plays on the time line and in color window.
Attachments
Screen Shot 2018-09-17 at 3.17.55 PM.png
Screen Shot 2018-09-17 at 3.17.55 PM.png (570.22 KiB) Viewed 650 times
Screen Shot 2018-09-17 at 3.17.39 PM.png
Screen Shot 2018-09-17 at 3.17.39 PM.png (340.28 KiB) Viewed 650 times
Offline

morten[at]oppifra

  • Posts: 11
  • Joined: Sun Sep 16, 2018 3:53 pm
  • Real Name: Morten Hodnekvam

Re: Clip goes black after stabilization

PostMon Sep 17, 2018 7:45 pm

Hi NoahAWatersIII, I had a similar issues as you have on a recent project. It came after Stabilizing and Flicker Removal (heavy GPU-tasks), but it disapered only partly after reverting those tasks.

I think it's missed frames during playback or render/export.

Is it during export or also in timeline? Do you use Render cache? (Setup format from Project Settings -> Master settings, and activated through the playback menu; User).

What I ended up doing to finally export a the result was to choose "render from cache" on the export tab. But then you should have set a lossless cache format to not loose quality.

Still I think this have to be a bug. Read somewhere that it could be because of a slow mediadisk (SSD is recommended), but I think rendering should slow down to "wait" for slow loading of the files.
Windows 10 Home, 64bit |Intel Core i7-7820HK CPU @ 2.9GHz | NVIDIA GeForce GTX 1070 | Davinci Resolve Studio 15.1.25.0 | Black Magic Pocket Camera 4K (soon!)
Offline

NoahAWatersIII

  • Posts: 5
  • Joined: Mon Sep 17, 2018 4:22 pm
  • Real Name: Noah Waters

Re: Clip goes black after stabilization

PostMon Sep 17, 2018 7:51 pm

Yes I am getting GPU warning's left and right.

I don't know what Render Cache is.

SO is this just a play back issue? When I export he final 4k file it will all be correct?
Offline

morten[at]oppifra

  • Posts: 11
  • Joined: Sun Sep 16, 2018 3:53 pm
  • Real Name: Morten Hodnekvam

Re: Clip goes black after stabilization

PostMon Sep 17, 2018 8:20 pm

Maybe I misunderstood your issue.
Is it in some frames, one clip, all clips? Can you play the clips on the source monitor (left playback window on editing tab as default)?
Have you tried to revert the stabilization (circle with an arrow pointing anticlockwise in upper right corner of the Tracker/Stabilization window)?
Windows 10 Home, 64bit |Intel Core i7-7820HK CPU @ 2.9GHz | NVIDIA GeForce GTX 1070 | Davinci Resolve Studio 15.1.25.0 | Black Magic Pocket Camera 4K (soon!)
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5512
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Clip goes black after stabilization

PostTue Sep 18, 2018 1:04 am

If you are getting GPU memory exhausted warnings, that's the problem.

What GPU is in your system and how much VRAM does it have?
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

NoahAWatersIII

  • Posts: 5
  • Joined: Mon Sep 17, 2018 4:22 pm
  • Real Name: Noah Waters

Re: Clip goes black after stabilization

PostTue Sep 18, 2018 10:15 pm

morten[at]oppifra wrote:Maybe I misunderstood your issue.
Is it in some frames, one clip, all clips? Can you play the clips on the source monitor (left playback window on editing tab as default)?
Have you tried to revert the stabilization (circle with an arrow pointing anticlockwise in upper right corner of the Tracker/Stabilization window)?
Dwaine Maggart wrote:If you are getting GPU memory exhausted warnings, that's the problem.

What GPU is in your system and how much VRAM does it have?




These details and questions are beyond my understanding. Sorry Again I am not a post production guy I know the bare basics for 4k. What I ended up doing is opening the source in FCP and using it;s stabilizer. Then replaced the clip on the timeline in Resolve.

Thanks

Noah
Offline

Uli Plank

  • Posts: 4872
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am

Re: Clip goes black after stabilization

PostWed Sep 19, 2018 2:02 am

Since you use a Mac, it's very easy to find out:
Go to "About this Mac" in the upper left and read the line above the serial number. What does it say?
Resolve Studio and Fusion Studio
iMac 2017 Radeon Pro 580 8 GB VRAM and 32 GB RAM
Offline

MelFeliciano

  • Posts: 22
  • Joined: Mon Aug 27, 2012 9:05 pm

Re: Clip goes black after stabilization

PostSat Feb 09, 2019 12:17 am

Was this problem already solved. I am having the same issue as the original poster. Video turns black after applying the Stabilizer in the Color page. The audio is not affected. My system is under-powered for anything Fusion but everything else usually runs fine.
Offline

Uli Plank

  • Posts: 4872
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am

Re: Clip goes black after stabilization

PostSat Feb 09, 2019 2:23 am

The OP never answered the question about VRAM. I doubt you'll get more of an answer without telling us.
Resolve Studio and Fusion Studio
iMac 2017 Radeon Pro 580 8 GB VRAM and 32 GB RAM
Offline

CinBrandon

  • Posts: 6
  • Joined: Thu Aug 15, 2019 2:06 pm
  • Real Name: Chad Robertson

Re: Clip goes black after stabilization

PostTue Sep 10, 2019 4:09 am

I'm having the same issue. If I stabilize in the "inspector" or on the "Color" page, same result. Stabilized footage is black. Turn it off or bypass, footage plays fine.
Generate Optimized media doesn't help.
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 7080
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: 1146 North Las Palmas Ave. Hollywood, California 90038 USA

Re: Clip goes black after stabilization

PostWed Sep 11, 2019 6:44 pm

CinBrandon wrote:I'm having the same issue. If I stabilize in the "inspector" or on the "Color" page, same result. Stabilized footage is black. Turn it off or bypass, footage plays fine.
Generate Optimized media doesn't help.


1) which system you have?
2) are you caching the result?
3) os?
4) cache files and drive?
SuperServer 5039AD-I
C9X299-PGF - DDR4-2400 16x4 GB
i9-7920xCPU 12c 2.90GHz Water cooled
2x GTX 1080ti DeckLink Studio 4K
Window10 - BMR St. 16.1.0B.025
nvidia: 430.86 studio

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 40 guests