Resolve.exe - Entry Point Not Found

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

Dave Pultz

  • Posts: 14
  • Joined: Fri Nov 15, 2013 2:39 pm

Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostWed Nov 28, 2018 1:11 am

I successfully installed Resolve 15.2 in my PC and tried to boot up and got the following error message:

Resolve.exe - Entry Point Not Found
The procedure entry point ??4Pixmap@@QEAAAEAVO@S$QEAVO@@Z could not be located in the dynamic link Library C:\Program Files\Blackmagic Design\DaVinci Resolve\Resolve.exe

Any suggestion how I can fix this problem?
Offline

Lindy1

  • Posts: 14
  • Joined: Thu Jul 19, 2018 10:28 pm
  • Real Name: Robert Lindquist

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostWed Nov 28, 2018 11:57 pm

When I attempted to start Resolve after upgadeing to 15.2, I got the same error message, but with a different iteration of the entry not found.
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5101
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostThu Nov 29, 2018 1:45 am

Are you using Windows 10?
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Lindy1

  • Posts: 14
  • Joined: Thu Jul 19, 2018 10:28 pm
  • Real Name: Robert Lindquist

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostThu Nov 29, 2018 6:58 pm

Yes, I am using Window 10 Pro. I also unsuccessfully tried to "go back" before the Resolve 15.2 installation, using earlier Window OS Restore Points. But no joy!
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5101
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostThu Nov 29, 2018 7:38 pm

In a File Explorer window, go to:

C:\Program Files\Blackmagic Design\DaVinci Resolve

and run CaptureLogs

Then open Windows System Information and do a File - Save (Not a File Export), which will generate a .NFO file.

Place both those files on a file sharing site and provide links to the files here.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Lindy1

  • Posts: 14
  • Joined: Thu Jul 19, 2018 10:28 pm
  • Real Name: Robert Lindquist

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostThu Nov 29, 2018 9:34 pm

Hi Dwaine Maggart,
I created a folder on Dropbox and uploaded both the DaVinci Resolve CaptureLog file and the file with the System Information about my computer. The link is:
https://www.dropbox.com/home/DaVinci%20 ... stic%20Log

I set access on Dropbox for support-usa@blackmagicdesign.com.

Let me know if I can do anything else. I really, really appreciate your help!
Cheers,
Lindy1
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5101
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostFri Nov 30, 2018 10:59 pm

I don't see any indication in the logs you've sent, that you ever installed 15.2? Even an install that fails almost immediately should generally leave some indication of it's presence in the logs.

I see no indication of 15.2 in the Windows error log. 15.0, 15.1.0, 15.1.1 and 15.1.2. But no 15.2.

So I'm not sure what you were seeing.

Try the current 15.2.1 version, and if you still have issues with that, send another Resolve log and NFO file.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Lindy1

  • Posts: 14
  • Joined: Thu Jul 19, 2018 10:28 pm
  • Real Name: Robert Lindquist

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostSat Dec 01, 2018 1:32 am

Dwaine,
I tried unsuccessfully to install 15.2 on 28 November. That is when I received the first Entry point not found error message.

On 29 November, I tried to install 15.2.1 hoping that the new version or the subsequent install would solve the problem. No joy. I got the same Entry point not found error message.

I have now emailed you both the latest DaVinci Resolve log and an NFO file I just created. I sent these files to your gmail address using Goggle Docs.

Please help me!
Bob Lindquist
310-753-8121
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5101
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostWed Dec 05, 2018 7:33 am

I still see no Resolve crash related info in the latest NFO file you sent.

Uninstall Resolve using the Programs and Features Control Panel.

After it's uninstalled, in File Explorer, rename this folder:

C:\ProgramData\Blackmagic Design\DaVinci Resolve

to:

C:\ProgramData\Blackmagic Design\DaVinci Resolve.old

In File Explorer, verify this this folder is gone:

C:\Program Files\Blackmagic Design\DaVinci Resolve

If it's not removed, remove it.

Now install 15.2.1.

What happens?
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Thomas Dove

  • Posts: 43
  • Joined: Tue Apr 04, 2017 9:24 am

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostWed Dec 05, 2018 11:40 am

I don't know if it is relevant but I had a similar error when upgrading to 15.2.1 from 15.0
I just did the upgrade without uninstalling 15.0
The upgrade script had the Fairlight and Panels boxes unchecked so presumably did not update these.

THEN..
I uninstalled 15.2.1, and Fairlight and Panels installs, checked the BlackMagic Design folder [Program files] was empty then re-installed, and it installed and ran.

(I do have a crash on Win 10 when trying to open a prior HDR project; some projects work - still investigating to see if I can narrow it down - 15.2.1 seems to work fine on Linux Centos 7)


~~~~~~~~~

Davinci Resolve Studio 15.2.1
Win 10 Pro 64-bit Dell XPS 13 w Intel UHD graphics
Main Resolve: Linux Centos 7, Intel i7 16GB RAM, nVidia 1070Ti, Decklink Extreme 12G
Laptop: Win 10 Pro 64-bit 1803 Dell XPS 13 9370 w i7-8550U, 16GB RAM, Intel UHD Graphics 620 GPU
Offline

Lindy1

  • Posts: 14
  • Joined: Thu Jul 19, 2018 10:28 pm
  • Real Name: Robert Lindquist

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostThu Dec 06, 2018 9:49 pm

Hi Dwaine,
First, your instruction on deleting the version entry related to Resolve in the Registry seems to have solved the problem. I was able to install DaVinci Resolve 15.2.1 and it appears to be running fine on my desktop.

However, the opening screen of Resolve no longer showed the list of my projects. Per your instructions, I had renamed the ProgramData\Blackmagic Design\DaVinci Resolve\Support\Resolve Disk Database\Resolve Projects\Users\guest folder on my system drive. The newly installed ProgramData folder did not list the subdirectory \Projects. After I copied \projects subdirectory from the old folder to the new folder, my projects were restored. I assume that this was the proper procedure for restoring the projects, yes? If not, please advise.

Second, do you know what caused this problem in the first place. When I reinstalled this time, I turned off my malware antivirus software per Riz's suggestion. Do you think the problem was caused by my malware software or by something else? Should I have uninstalled the older version of Resolve before I tried to install the new 15.2.1 version?
Thank you very much for sticking with me through all this. I really appreciate your help.
Cordially,
Lindy1
Offline

Steve Waller

  • Posts: 25
  • Joined: Sat Oct 15, 2016 2:48 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostFri Dec 07, 2018 2:38 am

Dwayne’s procedure worked for me also. I renamed the DaVinci Resolve.old file back to normal and deleted the one installed by the software install prior to launching the program the first time
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5101
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostSat Dec 08, 2018 1:11 am

@Robert: What you did to restore the projects is fine.

Unfortunately, I haven't the faintest idea how or why any of that happened.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

quentin.kefford@gmail.com

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Feb 15, 2019 10:08 am
  • Real Name: Quentin Kefford

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostFri Feb 15, 2019 10:22 am

I have just installed Resolve for the very first time (V15.2.4 on Windows 7).
There was no DaVinci Resolve link installed on the menu - only "DaVinci Resolve Panels" (which runs).
When I went to the installation directory and tried to run Resolve.exe, the message displayed was:
The procedure entry point DeleteCritcalSection could not be located in the dynamic link library api-ms-core-synch-l1-2-0.dll.
The previous posts all seem to relate to problems where an earlier version had been installed which is not the case here. Any suggestions?
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5101
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostWed Feb 20, 2019 4:50 am

We only support Windows 10.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

resolve_user_x

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Feb 22, 2019 10:46 am
  • Real Name: Daniel Wheeler

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostFri Feb 22, 2019 10:57 am

I am experiencing "The procedure entry point clEnqueueMarkerWithWaitList could not be located in the dynamic link library C:\Program Files\Blackmagic Design\Davinci Resolve\Resolve.exe" I have a dropbox link with the results of the capturelogs and a dump of the system info, but I'm not allowed to post links. Please let me know what I can do to fix this (or not).
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5101
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostFri Feb 22, 2019 5:46 pm

Put a space somewhere in the link, such that the system does not think it's a link.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

resolve_user_x

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Feb 22, 2019 10:46 am
  • Real Name: Daniel Wheeler

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostFri Feb 22, 2019 5:57 pm

dropbox . co m / sh / lj080ibhwnz9hmg / AABB2uk4dZFPNiyr8uGShFIza ? dl=0
Offline
User avatar

Micha Clazing

  • Posts: 215
  • Joined: Sat Apr 01, 2017 3:26 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostFri Feb 22, 2019 10:06 pm

quentin.kefford@gmail.com wrote:I have just installed Resolve for the very first time (V15.2.4 on Windows 7).
There was no DaVinci Resolve link installed on the menu - only "DaVinci Resolve Panels" (which runs).
When I went to the installation directory and tried to run Resolve.exe, the message displayed was:
The procedure entry point DeleteCritcalSection could not be located in the dynamic link library api-ms-core-synch-l1-2-0.dll.
The previous posts all seem to relate to problems where an earlier version had been installed which is not the case here. Any suggestions?

Make sure your graphics drivers (AMD or nvidia) are up to date, then delete OpenCL.dll from C:\Program Files\Blackmagic Design\Davinci Resolve. This is not officially supported, but it should allow you to use Resolve on Windows 7 normally. Continue at your own risk.
Offline
User avatar

Dwaine Maggart

Blackmagic Design

  • Posts: 5101
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 2:53 pm

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostSat Feb 23, 2019 2:06 am

@Daniel: The Intel HD2000 graphics on your i7-2600 CPU are not adequate to run Resolve.

Your HP 8200 Elite SFF PC would appear to have 2 low profile PCIex16 slots. If you can find an adequate GPU in a low profile form factor, that should work.

A quick search seems to indicate this might be the best currently available low profile card:

MSI GTX 1050 TI 4GT LP Graphic Cards

It's got 4GB of VRAM, and should work pretty well for HD workflows. Amazon price is $189.99 at the moment.
Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support
Offline

Carsten Sellberg

  • Posts: 698
  • Joined: Fri Jun 16, 2017 9:13 am

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostSat Feb 23, 2019 5:00 am

Dwaine Maggart wrote: Your HP 8200 Elite SFF PC would appear to have 2 low profile PCIex16 slots. If you can find an adequate GPU in a low profile form factor, that should work.


Hi.

As I remember, do some HP 8200 Elite have some very low rated Power Supplies. When I try to check, do I find this link:

https://www.bw-pc.uni-freiburg.de/datei ... /version21

When I read on page 21, do the SFF only have a PCI Express 2.0 25W max power rating. That will not be enough to power the suggested MSI GTX 1050 TI.

I wonder if the HP 8200 Elite was sold all around the world this this low rated power supply. But I will suggest you check the rating of your actually Power Supply, before you order the suggested Graphics Card.

If the total Power Supply is rated to 239 or 240 Watt then it is to small for the suggested Graphics Card.

Regards Carsten.
URSA Mini 4.6K
Offline

acidwhale

  • Posts: 8
  • Joined: Tue Jan 22, 2019 11:27 am
  • Real Name: Ehud Greenberg

Re: Resolve.exe - Entry Point Not Found

PostWed Mar 20, 2019 10:27 pm

Micha Clazing wrote:
quentin.kefford@gmail.com wrote:I have just installed Resolve for the very first time (V15.2.4 on Windows 7).
There was no DaVinci Resolve link installed on the menu - only "DaVinci Resolve Panels" (which runs).
When I went to the installation directory and tried to run Resolve.exe, the message displayed was:
The procedure entry point DeleteCritcalSection could not be located in the dynamic link library api-ms-core-synch-l1-2-0.dll.
The previous posts all seem to relate to problems where an earlier version had been installed which is not the case here. Any suggestions?

Make sure your graphics drivers (AMD or nvidia) are up to date, then delete OpenCL.dll from C:\Program Files\Blackmagic Design\Davinci Resolve. This is not officially supported, but it should allow you to use Resolve on Windows 7 normally. Continue at your own risk.



Have the Same problem, trying to fix it by your advice. But i canot locate "OpenCL.dll" in the files, in that folder. where i can find it? can you help me?

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher, Mario Kalogjera and 44 guests