Fuji X-T2 raw (.RAF) timelapse converted to DNG not working

Get answers to your questions about color grading, editing and finishing with DaVinci Resolve.
  • Author
  • Message
Offline

AlxndrWlsn

  • Posts: 2
  • Joined: Thu Jan 17, 2019 9:08 am
  • Real Name: Alexander Wilson

Fuji X-T2 raw (.RAF) timelapse converted to DNG not working

PostThu Jan 17, 2019 9:24 am

Hi. I'm a bit confused.

I thought Resolve (I'm using the free version, if that makes a difference) could import non-CinemaDNG DNG stills and use them as a sequence. I've done 10 time lapses with my Fuji X-T2 recently and converted the proprietary .RAF files to DNG using Adobe DNG converter. When I try to import them, Resolve does see the individual files as a sequence but displays the "Media Offline" still for them, and they are effectively unusable. Obviously, they are not offline, as I can navigate to their location, see them, and import them, but I can't get any image out of them. Am I doing something wrong or have I not understood something about the limitations?

Thanks for your help!
Offline

AlxndrWlsn

  • Posts: 2
  • Joined: Thu Jan 17, 2019 9:08 am
  • Real Name: Alexander Wilson

Re: Fuji X-T2 raw (.RAF) timelapse converted to DNG not work

PostSat Jan 19, 2019 12:29 pm

Anyone?
Offline

Mario Kalogjera

  • Posts: 52
  • Joined: Sat Oct 31, 2015 8:44 pm

Re: Fuji X-T2 raw (.RAF) timelapse converted to DNG not work

PostThu Feb 07, 2019 10:37 pm

Just found out the same happens here (Resolve 15.2.3.015) with Canon EOS 5DS R footage converted from cr2 to dng via Adobe DNG converter, while Fusion standalone has no problem loading them. I used the same procedure earlier with Canon EOS 6D and same version of Adobe converter and those DNGs still load correctly.

Come on, BMD, what's gone wrong here?
Offline
User avatar

Fanjan Combrink

  • Posts: 6
  • Joined: Tue Aug 15, 2017 9:57 am
  • Location: Port Elizabeth, South Africa

Re: Fuji X-T2 raw (.RAF) timelapse converted to DNG not work

PostTue Feb 19, 2019 9:45 am

Same here.

I import my .RAF files as .dng. I simply exported from Lightroom the .dng sequences using LR simply as a renaming tool for the various sequences (all sequences where imported into LR as a single sequence in terms of file name convention).

Open Resolve Studio, navigate to the folder, all 5 sequences are there, but each thumbnail shows "Media Offline".

I've imported them, still "Media Offline".

I've tried generating optimized media for them but Studio crashes in such a way that I have to restart my PC.

Blackmagic team, ANY news on this issue?
Resolve Studio 15.xx
Offline
User avatar

Craig Marshall

  • Posts: 923
  • Joined: Sun Apr 07, 2013 4:49 am
  • Location: Blue Mountains, Australia

Re: Fuji X-T2 raw (.RAF) timelapse converted to DNG not work

PostTue Feb 19, 2019 9:50 am

No issues here with the latest Resolve. (free version) We regularly use Adobe's standalone converter to transcode Olympus 4K 4:3 RAW files to DNG image sequences. We import the sequence then use Resolve's motion flow and speed change algorithms to successfully output super smooth smooth 4K 16:9 Uncompressed Timelapse movie Masters ready for programme insertion.
4K Post Studio, Freelance Filmmaker, Media Writer
Win10/Lightworks/Resolve 15.1/X-Keys 68 Jog-Shuttle/OxygenTec ProPanel
12G SDI Decklink 4K Pro/Calibrated 10bit IPS SDI Monitor
HDvideo4K.com
Offline
User avatar

Fanjan Combrink

  • Posts: 6
  • Joined: Tue Aug 15, 2017 9:57 am
  • Location: Port Elizabeth, South Africa

Re: Fuji X-T2 raw (.RAF) timelapse converted to DNG not work

PostTue Feb 19, 2019 1:58 pm

TIFF files work, but are WAAAAY bigger to work with in terms of storage.

Just tested it it for importing it into Studio.

As for optimised media, I have yet to see it work.
Resolve Studio 15.xx

Return to DaVinci Resolve

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot], John Griffin and 29 guests