Jump to: Board index » General » Fusion

HitFilm (FXHome) Ignite and Red Giant Universe

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Carmi Weinzweig

  • Posts: 13
  • Joined: Mon May 01, 2017 10:57 pm

HitFilm (FXHome) Ignite and Red Giant Universe

PostMon Oct 07, 2019 2:07 am

Has anyone tried them in either the Fusion Page in Resolve 16 (or 16.1 Beta), or in stand alone Fusion 16? I was hoping that with the integration of Fusion and Resolve, some of these might now work.

Also, has anyone found any other plug-ins that did not work in Fusion 9 that now work in Fusion 16?

It would be great to put together a good list for people.

/carmi
Offline
User avatar

Bryan Ray

  • Posts: 1130
  • Joined: Mon Nov 28, 2016 5:32 am
  • Location: Los Angeles, CA, USA

Re: HitFilm (FXHome) Ignite and Red Giant Universe

PostMon Oct 07, 2019 4:21 am

I answered this over on WSL as well, but for the sake of those who don't read both forums:

Ignite works in Resolve's Fusion tab, but not in Fusion standalone. I haven't tested any Red Giant products.

The unsupported plug-ins will cause a pop-up when Fusion starts up, which will likely interfere with a render manager if you attempt to put the plug-ins on a farm. But at least they don't prevent Fusion from starting, as some OFX plug-ins do.

I believe that there must be a whitelist of approved hosts in the plug-in, and if the publisher can be persuaded to add Fusion to that list, they should work, as there is evidently no incompatibility. Which is to say, the onus is on FXHome and Red Giant to test and approve Fusion as a new host.
Bryan Ray
http://www.bryanray.name
http://www.musevfx.com
Offline

Steve Alexander

  • Posts: 660
  • Joined: Mon Mar 23, 2015 2:15 am

Re: HitFilm (FXHome) Ignite and Red Giant Universe

PostMon Oct 07, 2019 12:41 pm

Over at Hitfilm (forums) I posted the steps to at least tell Fusion Standalone not to load the Ignite plugins...

https://fxhome.com/forum/discussion/48494/ignite-pro-not-compatible-with-fusion-studio-9-0-2-causes-error-dialog-each-time-you-open-fusion

I haven't tried more recent versions of Ignite.
Resolve Studio 16.1b3 | Fusion Studio 16.1b3 | Win 10 Pro (1903) | i9-7940x, P4000 (431.86, 8GB VRAM), 64GB RAM, M.2 boot, SSD scratch, RAID10 data | (laptop) i7-6600, M1000M (2GB VRAM), 32GB RAM, SSD OS, M.2 scratch, T3 external

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher and 6 guests