Jump to: Board index » General » Fusion

QuickTime Woes El Capitan

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

David Mathis

  • Posts: 123
  • Joined: Mon Mar 24, 2014 3:19 pm

QuickTime Woes El Capitan

PostWed Oct 14, 2015 10:03 pm

Just upgraded to El Capitan two weeks ago. I did a clean install from the ground up. I go to render a QuickTime file, Fusion says it is rendering. After the render is complete I go to play the movie yet the file size is Zero KB, not sure why. I tried playing the movie in QuickTime player, it gives an error message. Greeted with the same one in Final Cut Pro X, very confused. I can render out uncompressed. Fine in QuickTime player not so much with Final Cut Pro X, all worked fine under Yosemite.

Really don't want to to downgrade to Yosemite but might have to. Any suggestions are greatly appreciated. :(
Offline

Chad Capeland

  • Posts: 1781
  • Joined: Mon Nov 10, 2014 9:40 pm

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostWed Oct 14, 2015 10:59 pm

Did you contact Apple?
Chad Capeland
Indicated, LLC
www.floweffects.com
Offline

David Mathis

  • Posts: 123
  • Joined: Mon Mar 24, 2014 3:19 pm

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostThu Oct 15, 2015 7:19 pm

I have not but in the process of installing El Capitan again. I suspect a corrupted install is to blame. First time I could not install Garage Band due to some error message, that is now gone. I will update later today. Perhaps upgrading on launch day was not a good idea. :D
Offline
User avatar

Helge Tjelta

  • Posts: 112
  • Joined: Fri Mar 08, 2013 8:07 am
  • Location: Oslo, NORWAY

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostThu Oct 15, 2015 8:43 pm

I have 10.11.1b4 and still QT will not work out from Fusion 8b2.

Filesize is 0kB
Offline

David Mathis

  • Posts: 123
  • Joined: Mon Mar 24, 2014 3:19 pm

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostThu Oct 15, 2015 8:57 pm

Finished installing everything again from ground up, same result. :cry:
Offline

Simon Brown

  • Posts: 88
  • Joined: Wed Sep 02, 2015 12:06 pm

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostFri Oct 16, 2015 9:05 am

I'm having this issue, and having similar problems with Resolve as well, although Resolve can output ProRes 422 while Fusion doesn't seem to. Something must have changed in Quicktime.
Offline

David Mathis

  • Posts: 123
  • Joined: Mon Mar 24, 2014 3:19 pm

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostFri Oct 16, 2015 1:37 pm

I noticed that QuickTime tries to convert the movie. So this looks to be a QuickTime issue. Hoping the Blackmagic Design team can come up with a fix. Apple feels like Windows Vista all over again.
Offline

Chad Capeland

  • Posts: 1781
  • Joined: Mon Nov 10, 2014 9:40 pm

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostFri Oct 16, 2015 3:27 pm

If you can reproduce in Quicktime Pro or iMovie or FCPX then you could easily report it to Apple.
Chad Capeland
Indicated, LLC
www.floweffects.com
Offline
User avatar

Javier Aanonsen

  • Posts: 6
  • Joined: Wed Apr 17, 2013 10:03 am
  • Location: San Antonio , Texas

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostSat Oct 17, 2015 7:13 am

I have the same problem, I just upgraded to El Capitan, and when trying to render the simplest video and exporting to a Quicktime format, nothing has worked so far, and of course not even h264.
I hope we can find out the problem soon :)
Offline

Franck Borgomano

  • Posts: 1
  • Joined: Tue Oct 27, 2015 3:27 pm

Re: QuickTime Woes El Capitan

PostWed Oct 28, 2015 7:37 am

Does not work with osx 10.11.1 either. Still no solution to these problems ? :roll:

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests