Jump to: Board index » General » Fusion

Render compression?

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Patrick Leon

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Sep 26, 2017 3:26 pm

Render compression?

PostTue Sep 26, 2017 3:45 pm

Hi Guys,

First of all, thank you very much for this wonderful tool that Fusion is !
I'm pretty new to 3D and compositing, but I'm trying to learn Fusion and Blender.
I managed to do a quick scene in Blender with a camera following a road texrured with PBR textured.
I exported it in alambic mode and I imported it in Fusion witjout any problems.
The only issue I'm having is that th quality of texture I have in the viewer is much more better than the one I get after rendering the scene. I'm rendering in TGA, so I must have a good quality. I also unchecked the "compress" box in the format setting section of the saver. But I'm still having the same problem.
Here's a screen capture of the viewer:
Image

And here's the result after rendering:
Image

It doesn't seem to be a motion blur issue. It's really like if the texture got a jpeg compression when rendering. Really strange.

What am I missing?

Thank you for your help :)
OS: Elementary OS and MacOs SIerra
Asus ROG i7 4790k / Nvidia 860M
Offline

Patrick Leon

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Sep 26, 2017 3:26 pm

Re: Render compression?

PostMon Oct 02, 2017 7:31 am

Hi There!

So nobody has a clue on this subject?
OS: Elementary OS and MacOs SIerra
Asus ROG i7 4790k / Nvidia 860M
Offline

Kel Philm

  • Posts: 118
  • Joined: Sat Nov 19, 2016 6:21 am

Re: Render compression?

PostTue Oct 03, 2017 4:42 am

Looks like a drop in Resolution on the diffuse and bump maps to me. Have you checked the render dialogue is set to high quality?
Offline

Patrick Leon

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Sep 26, 2017 3:26 pm

Re: Render compression?

PostMon Oct 09, 2017 1:33 pm

Hi Kel!

Thanks for your help.
I think it is already set to HQ, is it not?
Image
OS: Elementary OS and MacOs SIerra
Asus ROG i7 4790k / Nvidia 860M
Offline

Kel Philm

  • Posts: 118
  • Joined: Sat Nov 19, 2016 6:21 am

Re: Render compression?

PostTue Oct 10, 2017 1:58 am

That looks fine.

What happens if you render EXR? It doesn't look like motion blur but do you have it enabled?
Offline

Patrick Leon

  • Posts: 4
  • Joined: Tue Sep 26, 2017 3:26 pm

Re: Render compression?

PostThu Oct 12, 2017 4:57 pm

If I render in EXR the problem is exactly the same. I checked and unchecked both HiQ and MB boxes (not knowing wether there were initially activated or not!) at the bottom of the interface to see if it had any effect, and it didn't.

So, I really don't know what's going on here.
OS: Elementary OS and MacOs SIerra
Asus ROG i7 4790k / Nvidia 860M
Offline

Sander de Regt

  • Posts: 581
  • Joined: Thu Nov 13, 2014 10:09 pm

Re: Render compression?

PostThu Oct 12, 2017 7:50 pm

Are you rendering in Open GL or software mode?
And is it possible for you to share the scene, so we can check it out on our own equipment.

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: Andrew Hazelden and 7 guests