Jump to: Board index » General » Fusion

Render with issues

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Caryl Deyn

  • Posts: 33
  • Joined: Thu Oct 04, 2012 5:25 am
  • Location: Los Angeles - California

Render with issues

PostMon Oct 09, 2017 3:30 pm

Fusion 9.0.1

I'm just doing a Render with a loader and a saver to transcode from DNX to Apple ProRes.

if I render 10 times, at least 4 will come out with freeze or misplaced frames.

How can this happen in a "Professional" Software?
Offline
User avatar

Adelson Munhoz

  • Posts: 239
  • Joined: Thu Mar 05, 2015 5:44 pm

Re: Render with issues

PostThu Oct 12, 2017 10:47 am

It can be hardware related.

Try (one at each time to isolate the problem):

1 - update your graphics driver

2 - in preferences > memory disable "simultaneous branching" and/or lower the number of frames rendered at once

3 - in preferences > OpenCL disable OpenCL processing

We are using Fusion for 3 years now, since version 7 in 4 workstations with no issues like that. We delivered hundreds of jobs for tens of paying clients.

Certainly it is professional enough for us.
Offline

Caryl Deyn

  • Posts: 33
  • Joined: Thu Oct 04, 2012 5:25 am
  • Location: Los Angeles - California

Re: Render with issues

PostFri Oct 13, 2017 12:18 pm

I can try that, and see if I find the error(if it is some kind of software hardware issue), I don't need to do that with Davinci, or with After Effects, or Nuke or Premiere so I do feel that makes Fusion a non-Professional software.

I bought it really wanting to switch from after to it.

but this is not acceptable in a pro environment.
Thank you for the tips will try them
Offline

Sam O'Hare

  • Posts: 16
  • Joined: Mon Aug 27, 2012 9:22 pm

Re: Render with issues

PostFri Oct 13, 2017 9:31 pm

Confirmed here too. Very simple comp, EXR loader, channel boolean, merge, colour correct, saver.

This bug was not present in v9.0, but is present in v9.0.1, Win10.

Disabling OpenCL doesn't fix it. Disabling simultaneous branching doesn't fix it (although that only caused problems with single file outputs (MOVs or AVIs) in the past, and this error also occurs with image sequences). Graphics drivers (Nvidia 1080 Ti) are a month old.

Renders either come out as black frames, or as repeated frames, or totally out of order. I haven't had a successful render out of the software yet. Tried TIF sequences, PNG sequences, MOV, everything fails.
Offline

Caryl Deyn

  • Posts: 33
  • Joined: Thu Oct 04, 2012 5:25 am
  • Location: Los Angeles - California

Re: Render with issues

PostSat Oct 14, 2017 4:49 pm

Thanks Sam for the feedback

Yes I have tried to do the same render 10 times and comes different every time, I just upgraded my 1080ti driver and didn't solve the issue.

are you sure the problem was not in v 9.0, I would downgrade then

Best
Offline

daniel.partzsch

  • Posts: 9
  • Joined: Wed Aug 09, 2017 8:13 am

Re: Render with issues

PostSun Oct 15, 2017 10:43 am

I've also had the problem with 9.01 and downgraded, which fixed it. Disabling open cl in the merge node options helped as well as someone else mentioned earlier here in the forum. But I don't want to do that every time so I downgraded. It's obviously a more or less commen problem.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Offline

Sam O'Hare

  • Posts: 16
  • Joined: Mon Aug 27, 2012 9:22 pm

Re: Render with issues

PostMon Oct 16, 2017 3:15 pm

Right. Disabling OpenCL fixes it here for me too. So I guess there are some issues in the OpenCL implementation in the current version.

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: Andrew Hazelden and 7 guests