Jump to: Board index » General » Fusion

HELP : 3D camera sees nothing

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Rémi R

  • Posts: 1
  • Joined: Fri Jun 15, 2018 7:25 am
  • Real Name: Rémi Rongier

HELP : 3D camera sees nothing

PostFri Jun 15, 2018 7:35 am

Capture d’écran 2018-06-13 à 16.23.20.png
Capture d’écran 2018-06-13 à 16.23.20.png (970.84 KiB) Viewed 171 times
Hello everyone

I'm on a composition with 3D. everything is fine to animate my 3D Shape etc ...
but I have problems with the 3D camera that does not want to show anything. He just can see the 3D grid.
I tried on a new composition always the same problem someone would have an idea?

I tried with this composition : https://vfxstudy.com/tutorials/Logo_Reveal.html and I have the same issue.

What am I doing wrong?
Please Help
I put a screen of my comp

Capture d’écran 2018-06-13 à 16.23.20.png
Capture d’écran 2018-06-13 à 16.23.20.png (970.84 KiB) Viewed 171 times
Offline

Jörg-Mark Kasassoglou

  • Posts: 26
  • Joined: Tue Jan 20, 2015 10:40 am

Re: HELP : 3D camera sees nothing

PostFri Jun 15, 2018 4:04 pm

Hi Rémi,

▶ did you check the clipping planes of your camera?
▶ set the camera in the renderer
Offline
User avatar

Andrew Hazelden

  • Posts: 182
  • Joined: Sat Dec 06, 2014 12:10 pm
  • Location: West Dover, Nova Scotia, Canada

Re: HELP : 3D camera sees nothing

PostFri Jun 15, 2018 5:35 pm

Rémi R wrote:What am I doing wrong?
Please Help


Your camera is connected upstream in the flow before the Merge3D1 node. This means when you load the Camera3D1 node into your viewer you don't automatically see anything since there is no geometry present in the scene at that point in the node graph.

Try this instead:

Step 1. Load the Merge3D1 node in the Fusion viewer window.

Step 2. Right click in the viewer window, and in the contextual menu select the Camera > Camera3D1 menu item to look through this camera view.


Look throught the Camera.png
Look throught the Camera.png (38.91 KiB) Viewed 160 times


P.S. In your screenshot you have the Merge3D3 node loaded in your right viewer window. Since the Merge3D3 node has no input connections feeding content into the node, it would not show anything at all that is renderable in that Fusion 3D view.
MacBook Pro 15-inch Mid 2015|2.8 GHz 4 Core i7|16GB RAM|AMD R9 M370X 2GB|Mac 10.13.4|Fu Studio 9.02|Resolve 15B4|KartaVR 4
11xSupermicro 2042G-6RF Render Nodes|4xAMD G34 6276 CPUs@16 Cores|AMD GPU|Ubuntu 14.04 LTS|Fu Render Node 9.02|KartaVR 4

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests