Jump to: Board index » General » Fusion

Particle beams flickering (and I can't find the reason)

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

rutxer

  • Posts: 3
  • Joined: Mon Jul 23, 2018 7:22 pm
  • Real Name: Roger Carulla

Particle beams flickering (and I can't find the reason)

PostMon Jul 23, 2018 7:33 pm



At the end of the sequence there are some flicker in some of the particle beams upwards.

None of the light sources are keyframed for intensity or movement/location. I kind of pretended that it was intentional... :) But for learning sake I'd like to know how to do better in the future.

On another note... First post! I have broken the rules of almost every forum I've joined on on my first post, so here's a true heartfelt apology if I did the same here :)
Offline

Marin Goleminov

  • Posts: 27
  • Joined: Wed Aug 09, 2017 11:25 am
  • Location: Vienna, Austria

Re: Particle beams flickering (and I can't find the reason)

PostFri Aug 17, 2018 8:32 pm

It could be nodes that use OpenCL. OCL is notoriously problematic in Fusion 9. Merge nodes as well as Color Correct nodes have OCL turned on by default. Try disabling it in preferences.

The other thing that comes into mind are the particle systems. They tend to glitch from time to time. I could fix some glitches by toggling Time lock and/or reseeding (on the pEmitter node). Someone else suggested to toggle from Runge-Kutta to Euler in the pRender node.
Offline

rutxer

  • Posts: 3
  • Joined: Mon Jul 23, 2018 7:22 pm
  • Real Name: Roger Carulla

Re: Particle beams flickering (and I can't find the reason)

PostSat Aug 18, 2018 4:01 am

Thanks! I'll have to try that next time I mess with particles!

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests