Jump to: Board index » General » Fusion

Disable the Polyline Mask on the time line

Learn about 3D compositing, animation, broadcast design and VFX workflows.
  • Author
  • Message
Offline

Dariusz Liszewski

  • Posts: 4
  • Joined: Thu Jan 10, 2019 2:32 pm
  • Real Name: Dariusz Liszewski

Disable the Polyline Mask on the time line

PostThu Jan 10, 2019 3:20 pm

Hello to every member of this forum,

This is my first post. My name is Dariusz Liszewski.
I'm starting my adventure with Fusion that's why I have a newbie question but I could not find an answer on the Internet.
How can I turn off a Polyline Mask on the timeline?
Creating new Polyline, no matter which frame one start places the mask in the first frame.
How can one limit the scope of the mask in time?

Thank you very much for your kind answer in advance.

Happy New Year,
Dariusz Liszewski
Offline

Sander de Regt

  • Posts: 1124
  • Joined: Thu Nov 13, 2014 10:09 pm

Re: Disable the Polyline Mask on the time line

PostThu Jan 10, 2019 3:31 pm

You can use the blend option to fade the Mask in and out when you don't need it.
Or - if you don't use the motion blur option - you can just move it out of frame when it's not needed and then move it in frame when you do.

You could go and fiddle with the bars in the timeline view, but I wouldn't recommend that approach.
It's a little less robust than the other approaches.
Sander de Regt

ShadowMaker SdR
The Netherlands
Offline
User avatar

Yuri V. Nemets

  • Posts: 96
  • Joined: Mon Dec 08, 2014 10:41 am
  • Location: Ukraine, Kyiv

Re: Disable the Polyline Mask on the time line

PostThu Jan 10, 2019 3:52 pm

In addition to Sander's answer I'll add another approach: animate "Solid" checkbox.

solid.jpg
solid.jpg (16.28 KiB) Viewed 190 times
Offline

Sander de Regt

  • Posts: 1124
  • Joined: Thu Nov 13, 2014 10:09 pm

Re: Disable the Polyline Mask on the time line

PostThu Jan 10, 2019 4:00 pm

Which only works when you have 'no' border width, correct?
Sander de Regt

ShadowMaker SdR
The Netherlands
Offline
User avatar

Yuri V. Nemets

  • Posts: 96
  • Joined: Mon Dec 08, 2014 10:41 am
  • Location: Ukraine, Kyiv

Re: Disable the Polyline Mask on the time line

PostThu Jan 10, 2019 4:20 pm

Sander de Regt wrote:Which only works when you have 'no' border width, correct?

Exactly, but borders are in lesson #7. :)
Offline

Dariusz Liszewski

  • Posts: 4
  • Joined: Thu Jan 10, 2019 2:32 pm
  • Real Name: Dariusz Liszewski

Re: Disable the Polyline Mask on the time line

PostThu Jan 10, 2019 11:47 pm

Thank You very much.

Return to Fusion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests