Changing thumbnail frame in timeline

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

Severin Schultze

  • Posts: 58
  • Joined: Thu Feb 06, 2014 11:48 am

Changing thumbnail frame in timeline

PostSat May 10, 2014 4:15 pm

Is it possible to change the thumbnail picture of the timeline thumbs to the slate frame for instance?
That'd be really nice to stay really organised onset with bigger projects..

Could't find anything in the manual..
.digital imaging technician & digital intermediate engineer
Offline

Harris Charalambous

  • Posts: 157
  • Joined: Sun Sep 02, 2012 2:24 pm

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostSun May 11, 2014 7:41 am

This would be great not only for slating but also for easier shot recognition when the first frame of the shot is black or a flash frame etc etc.
Offline

Rohit Gupta

Blackmagic Design

  • Posts: 1009
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 5:00 am

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostSun May 11, 2014 3:26 pm

There is a setting in Project Settings for this.
Rohit Gupta

DaVinci Resolve Software Development
Blackmagic Design
Offline

Harris Charalambous

  • Posts: 157
  • Joined: Sun Sep 02, 2012 2:24 pm

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostMon May 12, 2014 6:01 am

Hey Rohit, are you talking about the update thumbnails setting? If so how do you designate which frame of a specific clip is currently representing the thumbnail of that clip in the timeline?


Sent from my iPad using Tapatalk HD

popcornflix

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostMon May 12, 2014 10:34 am

If you feel that a particular clip’s thumbnail isn’t representative of its content, you can change it.
To change the current thumbnail:
> Move the pointer over a thumbnail, drag to the left or right to scrub through the clip, and stop when you find a frame you want to use as the new thumbnail.


Page 380 of the Colorist's Manual.

It is a searchable PDF, BTW.

Good luck.
Offline

Severin Schultze

  • Posts: 58
  • Joined: Thu Feb 06, 2014 11:48 am

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostMon May 12, 2014 4:04 pm

popcornflix wrote:
If you feel that a particular clip’s thumbnail isn’t representative of its content, you can change it.
To change the current thumbnail:
> Move the pointer over a thumbnail, drag to the left or right to scrub through the clip, and stop when you find a frame you want to use as the new thumbnail.


Page 380 of the Colorist's Manual.

It is a searchable PDF, BTW.

Good luck.


I stopped checking the search results for thumbnail a couple of pages ahead.. Thanks!
.digital imaging technician & digital intermediate engineer
Offline

Kevin Good

  • Posts: 8
  • Joined: Thu Feb 06, 2014 10:52 pm
  • Location: DC/Maryland/Los Angeles

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostWed Nov 11, 2015 7:17 pm

I'm having some trouble with this as well that maybe someone could shed light on:

When I mouse over the tumbnail and let it scroll around, (as per the manual) that works in the media and edit pages, but in the color page the thumbnail is always on the first frame. Am I missing something?

Thanks all!
Offline

blakekhodges

  • Posts: 19
  • Joined: Mon Jun 09, 2014 12:24 am

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostWed Aug 22, 2018 6:54 pm

Despite popcornflix's incredibly arrogant answer (heads up popcornflix: the Page # of the Resolve manual changes with every version of Resolve, so your "answer" becomes dated pretty quickly).

Also, this does answer my main question (and hopefully the question of others):

How do you change the Poster Frame in the COLOR TAB of Resolve?

Yes I've checked the manual (at least searched for "poster frame" throughout). I found the entry about changing the poster frame in the Media tab, but I can't figure out how to do it in the Color Tab, which would be incredible helpful. Thanks to anyone who can help with this!
Offline

Uli Plank

  • Posts: 3489
  • Joined: Fri Feb 08, 2013 2:48 am

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostThu Aug 23, 2018 6:08 am

You don't. You set the poster frame in the media pool.
Resolve Studio and Fusion Studio
iMac 2017 Radeon Pro 580 8 GB VRAM and 32 GB RAM
Offline

George Deierling

  • Posts: 116
  • Joined: Thu Feb 25, 2016 11:26 pm

Re: Changing thumbnail frame in timeline

PostWed Oct 10, 2018 10:21 pm

thumbnails on the color page:
if the clip starts with a fade the thumbnail shows the first frame, if the clips starts half way through a fade it shows the half fade. Confusing and unhelpful.
Is there a project setting for grabbing thumbnails 1 or 2 sec in, or at end of transition?
Otherwise - always make fades ending with clip.

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests