ProRes issue

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

Radman

  • Posts: 518
  • Joined: Thu Nov 01, 2012 5:26 pm

ProRes issue

PostWed Nov 21, 2012 11:46 pm

Hi,
Could not find the answer with a search. I am working with a ProRes file.
Does Resolve come with ProRes. I can't seem to find it in the Render options.
Is there a solution on a Z800.
Cheers
Radman.
Offline

Radman

  • Posts: 518
  • Joined: Thu Nov 01, 2012 5:26 pm

Re: ProRes issue

PostThu Nov 22, 2012 12:39 am

From the spec sheet it looks like the answer is NO.
Cheers
Radman.
Offline

Ming Lu

  • Posts: 8
  • Joined: Wed Aug 22, 2012 8:30 am

Re: ProRes issue

PostThu Nov 22, 2012 12:47 am

Are you talking about Linux Resolve? I don't think ProRes comes with it since ProRes encoding is only on Mac.
Correct me if I was wrong. Anyone? :)
Offline

Radman

  • Posts: 518
  • Joined: Thu Nov 01, 2012 5:26 pm

Re: ProRes issue

PostThu Nov 22, 2012 12:24 pm

Hi,
Many thanks for your post.
I am on a PC and I think your answer would be the same.
Cheers
Radman.
Offline

Pete Proniewicz-Brooks

  • Posts: 277
  • Joined: Sun Sep 09, 2012 6:06 pm

Re: ProRes issue

PostThu Nov 22, 2012 1:14 pm

I beleive the None OSX versions of Resolve 9 (So Windows and Linux) will work with ProRes but cant encode it so you have to deliver in something else.

Given the widespread usage of ProRes this is quite the handicap for many of us.
Offline

Radman

  • Posts: 518
  • Joined: Thu Nov 01, 2012 5:26 pm

Re: ProRes issue

PostThu Nov 22, 2012 2:40 pm

Thanks Pete,
It sure is.
Cheers
Radman.
Offline

Michael Phillips

  • Posts: 220
  • Joined: Sun Aug 26, 2012 9:09 pm
  • Location: Boston

Re: ProRes issue

PostThu Nov 22, 2012 7:45 pm

Pete Proniewicz-Brooks wrote:Given the widespread usage of ProRes this is quite the handicap for many of us.


Just note that this is not a Blackmagic issue, but Apple limiting the codec to decode only on PC systems, Decode and encode are available on a Mac. These are the issues with any codec and ensuring that they are truly "open" despite being widely used.

Michael
Michael Phillips
Consultant
www.linkedin.com/in/phillipsm
Offline

Radman

  • Posts: 518
  • Joined: Thu Nov 01, 2012 5:26 pm

Re: ProRes issue

PostFri Nov 23, 2012 12:20 am

Thanks Michael,
Yes I am aware of the issues.
Radman.

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests