Problem with Decklink HD Extreme, Premiere CC, Windows 10

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

Philipp Majer

  • Posts: 2
  • Joined: Thu Aug 04, 2016 2:36 pm

Problem with Decklink HD Extreme, Premiere CC, Windows 10

PostThu Aug 04, 2016 4:57 pm

Hi..

i have a problem.

I got a new computer with a new mainboard, i7 processor, etc...

I put my 6 year old Decklink HD Extreme together with my HDLink DVI into the Computer,
installed the latest software, 10.7.1 . I can choose the card in the settings of premiere but
i can´t get a signal out of premiere.

Does the old card still work with the new computer? If so, which software version should
i install? I use Windows 10.

Can someone help me, please.

Thank you
Phil
Offline

Andrew Kolakowski

  • Posts: 2622
  • Joined: Tue Sep 11, 2012 10:20 am

Re: Problem with Decklink HD Extreme, Premiere CC, Windows 1

PostThu Aug 04, 2016 8:50 pm

Do you have BM device enabled in Premiere settings (Preferences/Playback)?
Offline

Philipp Majer

  • Posts: 2
  • Joined: Thu Aug 04, 2016 2:36 pm

Re: Problem with Decklink HD Extreme, Premiere CC, Windows 1

PostFri Aug 05, 2016 4:42 am

Yes, i do
Offline

RowanCloete

  • Posts: 17
  • Joined: Mon Apr 14, 2014 12:06 pm

Re: Problem with Decklink HD Extreme, Premiere CC, Windows 1

PostThu Apr 06, 2017 11:01 am

I have the same problem - no video output out of premiere or after effects. Audio comes through just fine.
BM device is activated.

If I do the following in Desktop Video panel, I can get AE to output a single frame:

Select output 1080i50
Select 444 RGB
Select 10PsF on
Save

Deselect 444 RGB
Deselect 10PsF on
Save

Voila. Output to monitor. If I move the playhead, output reverts to black.
Same to projector.

Tried every flavor of the desktop video settings.

Absolutely no problem with output in Resolve. Seeing as I have the same issue in Premiere, guess it is a CC problem...

I've tried DeskTop Video 10.8.5 and 10.8.2. Now hunting for version 9.9 which I read somewhere's else was the first version to support CC. Though my feeling is the problem is Adobe side.

R.
Windows 10
HP Z820
Resolve Studio 12.5.5.026
Offline

RowanCloete

  • Posts: 17
  • Joined: Mon Apr 14, 2014 12:06 pm

Re: Problem with Decklink HD Extreme, Premiere CC, Windows 1

PostTue Apr 11, 2017 1:49 pm

I have now set up Decklink HD Extreme 3D+ in a Mac Pro 3,1, where it has been outputting signal perfectly for many years before being transplanted to the PC.

After updating to Desktop video 10.8.5 I have exactly the same issue as on the PC - no video out of either Premiere or AE - this time CC 2015 (the PC is CC 2017).

Can duplicate the one frame out scenario in exactly the same way.

Again, Resolve 12.5 outputs perfectly.

So this is a Desktop Video 12.8.5 issue?
Windows 10
HP Z820
Resolve Studio 12.5.5.026
Offline

RowanCloete

  • Posts: 17
  • Joined: Mon Apr 14, 2014 12:06 pm

Re: Problem with Decklink HD Extreme, Premiere CC, Windows 1

PostTue Apr 11, 2017 5:02 pm

Solved one part of the mystery.

Setting field order in Premiere sequence settings to upper (instead of progressive) gives me output on my external monitor.

Trying to figure out how to do this for AE.
Windows 10
HP Z820
Resolve Studio 12.5.5.026
Offline

RowanCloete

  • Posts: 17
  • Joined: Mon Apr 14, 2014 12:06 pm

Re: Problem with Decklink HD Extreme, Premiere CC, Windows 1

PostMon Jun 12, 2017 12:59 pm

Went as far as to upgrade to a Decklink 4K mini monitor card.

Same issue.

I think it might have to do with what the Panny is getting from Premiere/AE - again, Resolve outputs perfectly.
Windows 10
HP Z820
Resolve Studio 12.5.5.026

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 8 guests