Problems with xml import and resolve not finding files

Do you have questions about Desktop Video, Converters, Routers and Monitoring?
  • Author
  • Message
Offline

delmar

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Mar 01, 2013 10:37 am

Problems with xml import and resolve not finding files

PostFri Mar 01, 2013 10:46 am

I am using fcp X 1.07 to export xml.
When I try to import the project into resolve 9.1.1 it gives me an error i.e.: "8 of 8 clips were not found. Do you want to select another folder to search?".
The next panel offers to create new folders but I can't seem to find a way to add a folder or local link to this.
I have also tried to use Xto7 to create a better xml but still with the same result. Tried to uninstall and reinstalled resolve light but again same mistake.
Any idea what the problem might be?
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 5353
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: Burbank, CA

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostFri Mar 01, 2013 4:30 pm

some diagnosis that you can do

1) make a screenshot of what you see
2) assemble without clips, see at the EDL of the timeline: do you have any clip in your media pool where tepe/timecode match?
3) is the media pool coherent with the FCP database?

Give some info and we can help (a bit)
Walter Volpatto - C.S.I.
Digital Intermediate Colorist
Fotokem, Burbank. USA
www.fotokem.com
www.coloristsociety.com

Inb4YouCanJustColorComments: yes you can, good luck with that.
Offline

delmar

  • Posts: 2
  • Joined: Fri Mar 01, 2013 10:37 am

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostFri Mar 01, 2013 7:10 pm

I have just tried to export one single clip and still da vinci gives me the message that it can't find the clip. I am not seeing any timecode information in fcpx for my clip...
Attachments
Screen Shot 2013-03-01 at 18.27.44.png
Screen Shot 2013-03-01 at 18.27.44.png (140.75 KiB) Viewed 8228 times
Screen Shot 2013-03-01 at 18.27.38.png
Screen Shot 2013-03-01 at 18.27.38.png (55.28 KiB) Viewed 8228 times
Screen Shot 2013-03-01 at 18.27.32.png
Screen Shot 2013-03-01 at 18.27.32.png (172.91 KiB) Viewed 8228 times
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 5353
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: Burbank, CA

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostFri Mar 01, 2013 7:28 pm

try to load/link the material in the media pool first then use the EDL/XML...

(there is enough info in the manual to help you with this operation..)
Walter Volpatto - C.S.I.
Digital Intermediate Colorist
Fotokem, Burbank. USA
www.fotokem.com
www.coloristsociety.com

Inb4YouCanJustColorComments: yes you can, good luck with that.
Offline
User avatar

Paulo M. de Andrade

  • Posts: 69
  • Joined: Tue Jan 22, 2013 2:17 pm
  • Location: Rio de Janeiro

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostSat Mar 02, 2013 2:53 am

This error message may have nothing to do with missing files. It does happen whenever you have unsupported files. I frequently receive material for grading that generates these errors. Converting the offending files to a format that Resolve supports fixes the issue right away. Examples are jpeg and png images, unsupported codecs (in a ProRes project a Motion JPEG quicktime, for instance), animated shapes native to the editing software, nested sequences, etc.
Offline

Darryl Gregory

  • Posts: 939
  • Joined: Sun Dec 16, 2012 2:49 am
  • Location: LA

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostSat Mar 02, 2013 9:03 am

I'm no longer using FCP, but anytime you ask for help one of the first things you should post
is your system specifications, FCP Version, OSX version etc, This will speed up any reply from Blackmagic support team.

Cheers
Offline

WarRoomInc

  • Posts: 2
  • Joined: Tue May 07, 2013 6:58 pm

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostTue May 07, 2013 7:05 pm

I am having this same issue. HELP!

I am editing in Premiere. I use the standard work flow I use on my mac.

1. Put the edit in a new sequence without any effects and name it "color"
2. Export final cut xml out of premiere pro cs6
3. Import XML final cut into Resolve and select the sequence resolve

Usually at this point it prompts me to "Please select the folder containing source clips to be imported"

Its not doing that and just stating that 9 of 9 or however many I am trying to import cannot be found.

When I try and choose. I am getting a blank grey box.
Offline

WarRoomInc

  • Posts: 2
  • Joined: Tue May 07, 2013 6:58 pm

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostTue May 07, 2013 7:06 pm

Mine is for sure not unsupported files
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 5353
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: Burbank, CA

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostWed May 08, 2013 12:27 am

WarRoomInc, see if in the path of your files there is any illegal characters including spaces or weird symbols as start.

If you try to manually import one shot does it load in the media pool?
IF you open another instance of Premiere (possibly on another machine) can you re-conform without issue?

(I know that IS obvious what I'm asking but I'm trying to analyze the issue with standard diag inquires...)

If you link the media THEN open the XML, doe sit work?
Walter Volpatto - C.S.I.
Digital Intermediate Colorist
Fotokem, Burbank. USA
www.fotokem.com
www.coloristsociety.com

Inb4YouCanJustColorComments: yes you can, good luck with that.
Offline

FrankApollonio

  • Posts: 164
  • Joined: Mon Aug 12, 2013 5:13 pm

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostFri Aug 30, 2013 6:36 pm

I was having the same problem... I found out that if you drag all the files into your media pool... then try to load the xml... it will still say that it cannot find the clips... but if you press no... it will just work for some reason and the xml will be right next to your master timeline in the conform page... (dont know if this is key) but when I exported the Xml from fcpx I made the metadata to NONE. it was on basic... didnt try leaving it on basic.... ( PLEASE FIX THIS PROBLEM BLACKMAGIC ITS SUPER ANNOYING... I HAVE A BMCC IT SHOULD have no trouble detecting its own companys footage codec... Thanks
Offline

FrankApollonio

  • Posts: 164
  • Joined: Mon Aug 12, 2013 5:13 pm

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostFri Aug 30, 2013 6:50 pm

Update... i did NOT render audio when I sent it back to FCPX, even tho I hit the render audio tab when I exported it from resolve.... Why is this such a pain in the ass.....
Offline
User avatar

waltervolpatto

  • Posts: 5353
  • Joined: Thu Feb 07, 2013 5:07 pm
  • Location: Burbank, CA

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostFri Aug 30, 2013 8:18 pm

(I'm re-reading this post after a while... Gents, take the spaces out of the filenames!!!!!)
Walter Volpatto - C.S.I.
Digital Intermediate Colorist
Fotokem, Burbank. USA
www.fotokem.com
www.coloristsociety.com

Inb4YouCanJustColorComments: yes you can, good luck with that.
Offline

courtneyrbirk

  • Posts: 3
  • Joined: Fri Jun 02, 2017 7:32 am

Re: Problems with xml import and resolve not finding files

PostMon Jun 05, 2017 4:36 am

I am also having this problem! I have been using the lite version of DaVinci and was able to import the xml into the space to color grade no problem. I was able to import and xml with 4k footage and it read it but the lite version doesn't export anything above 1080. So I just bought the studio version and now that I am trying to import the footage it says it can't find the files. I have never had to have access to the source files for an xml to be read. Everything worked just fine until I bought the studio version so I could render in 4k. Help.

Return to Post Production

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 10 guests